×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2012-10-08
Basketbola klubs „Sigulda” sāk sezonu!

Otrdien, ar spēli Saulkrastos sezonu uzsāks BK „Sigulda” basketbolisti, kuri šosezon pirmo reizi spēlēs Latvijas Basketbola līgas 3.divīzijā, kur sacentīsies ar 11 citām komandām no visas Latvijas. Komandas mērķi – cīnīties par uzvaru katrā spēlē, popularizēt basketbolu un sportu Siguldas novadā, kā arī izveidot stabilu komandu, kuras kodolu ar laiku veidotu Sporta skolas labākie audzēkņi, nodrošinot iespēju veicināt savu progresu, ko spēlēšana Latvijas Basketbola savienības turnīros sniedz.

Ideja par komandas izveidi pirmo reizi izskanēja pirms nedaudz vairāk kā gada, bet tika realizēta šovasar, komplektējot sastāvu, meklējot trenerus un atbalstītājus, bet augusta beigās notika pirmais kopīgais treniņš. Šobrīd treniņi notiek trīs reizes nedēļā, jaunu un ambiciozu treneru Edgara Toma un Reiņa Zābera virsvadībā, kuriem tā ir pirmā pieredze Siguldā. Sastāva kodolu veido Siguldā dzimušie un augušie spēlētāji, tostarp arī Klāvs Bedrītis, kurš vēl pavisam nesen profesionāli spēlēja BK „Valmiera” sastāvā, bet savainojumu dēļ lielajam sportam priekšlaicīgi ir teicis ardievas, taču ir piekritis spēlēt jaunizveidotajā komandā – tā, starp citu, būs viņa debija Siguldas publikas priekšā, jo basketbola zinības Klāvs ir smēlies citur, turklāt arī ASV.  Tāpat starp 14 pieteiktajiem spēlētājiem ir arī trīs „viesspēlētāji”, kas nav siguldieši – uzbrucējs Andžs Korps no Liepājas, kuru pievienoties komandai uzaicināja brālēns, kā arī aizsargi Artūrs Melnieks (Rīga) un Toms Bitītis (Ragana), kuri tika piesaistīti jau treniņu procesa gaitā, lai stiprinātu aizsargu līniju. Vienīgais spēlētājs, kurš komandai pagaidām nav pievienojies, ir Jorens Duļevskis – 17 gadus vecais, šobrīd lielākais Siguldas basketbola talants, kurš ir pieteikts dalībai Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātā un centīsies nostiprināties Latvijas basketbola elitē.

LBL trešajā čempionātā šogad piedalīsies 12 komandas, kas regulārajā čempionātā aizvadīs 22 spēles, katrai komandai ar katru aizvadot divas savstarpējās spēles – vienu savā laukumā, otru izbraukumā. Dalībnieki pārsvarā bāzējas Vidzemē, tālākais izbraukums ir gaidāms uz Jēkabpili. Pārstāvētas ir šādas pilsētas: Limbaži, Cēsis, Rūjiena, Iecava, Jēkabpils, Rīga, Salacgrīva, Carnikava, Jūrmala, Saulkrasti un, protams, Sigulda.

Gatavojoties sezonai, komanda aizvadīja trīs pārbaudes spēles, visās izcīnot uzvaras. Atzīmēšanas vērts panākums ir uzvara pār Cēsu komandu, ar kuru divreiz būs jātiekas arī sezonas ietvaros. Pirmā notiks spēle 9.oktobrī plkst.20.00 Saulkrastu Sporta centrā pret vietējo komandu, bet pirmā mājas spēle savu skatītāju priekšā – 19. oktobrī plkst.19.30 pret Carnikavas komandu, kurā spēlēs ne mazums „senu paziņu”, tāpēc noteikti būs gaidāma agresīva un nepiekāpīga spēle. Visas BK „Sigulda” mājas spēles notiks piektdienu vakaros Siguldas Sporta skolas zālē.

Īpaša uzmanība tiks vērsta uz līdzjutēju piesaisti, reklamējot komandas gaitas reģionālajos medijos un ne tikai. Komanda aicina līdzjutējus uz savām spēlēm un cer, ka izdosies iedibināt jaunu tradīciju visā novadā – pēc darba nedēļas sākt atpūtu sportiskā gaisotnē, atbalstot savu komandu. Spēles varēs apmeklēt bez maksas, turklāt katrā spēlē būs padomāts par dažādiem izklaides elementiem, bet pēc katras spēles – pasākums kopā ar komandu. BK „Sigulda” aicina uz visām savām spēlēm, ne tikai mājas, un sola cīnīties par katru laukuma centimetru. Komandas gaitām – rezultātiem, statistikai, spēļu kalendāram – līdzi varēs sekot Latvijas Basketbola savienības oficiālajā mājas lapā www.basket.lv. Uz tikšanos Siguldā!

Komandu atbalsta Siguldas novada pašvaldība, komanda bez maksas var trenēties Siguldas novada sporta bāzēs.


Informāciju sagatavoja:
Raimonds Rudzāts
BK „Sigulda”


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi