×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2013-03-23
Sakopsim aiz sava suņa!

Ik gadu Siguldas novada iedzīvotāji pavasaros, kad kūst sniegs, novēro ainu, kas bija paslēpta zem sniega segas, proti, lielāko pārsteigumu negatīvā nozīmē sagādā bezatbildīgie suņu īpašnieki, kuri, neievērojot normatīvo aktu prasības, pēc pastaigas nesavāc sava dzīvnieka ekskrementus.

Ņemot vērā novada iedzīvotāju nostāju un attieksmi pret šādu pārkāpumu no dzīvnieku īpašnieku vai turētāju puses, Siguldas novada Pašvaldības policija ir uzsākusi aktīvu rīcību, sastādot administratīvo pārkāpumu protokolus par Ministru kabineta noteikumu Nr.266 „Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai, tirdzniecībai un demonstrēšanai publiskās izstādēs, kā arī suņa apmācībai”, kuru izskatīšana ir Siguldas novada pašvaldības Administratīvās komisijas kompetencē.

Siguldas novada Pašvaldības policija atgādina, ka pēdējo trīs gadu laikā iedzīvotāji tika informēti par šādu pienākumu, izmantojot plašsaziņas līdzekļus. Dzīvnieku īpašnieki tika uzrunāti arī reizēs ar iedzīvotājiem, kā arī dalīti informatīvi materiāli tiem, kas pastaigājas ar savu suni.

Pašvaldības policija informē, ka nepilnu pēdējo divu nedēļu laikā Siguldas pilsētā par sava dzīvnieka ekskrementu nevākšanu ir sastādīti trīs administratīvo pārkāpumu protokoli pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 106.panta pirmās daļas (Par dzīvnieku turēšanas, labturības, izmantošanas un pārvadāšanas prasību pārkāpšanu, kad izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām no pieciem līdz divsimt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – no desmit līdz piecsimt latiem, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas).

Diemžēl, saskaroties ar šādiem pārkāpējiem, policijas darbinieki ir novērojuši dzīvnieku īpašnieku un turētāju nievājošo attieksmi pret prasību sakopt teritoriju pēc sava suņa, tamdēļ gan šobrīd, gan pavasara tīrības dienu ietvaros īpaša uzmanība tiks pievērsta dzīvnieku pastaigai.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Tenerife
- 2013-03-28 08:45

Spriežot pēc diskusijām, šķiet, ka suņu saimniekiem nav bērnu... Izejiet pastaigā pa Svētku laukumu un pamēģiniet novaktēt katru sekundi 5gadīgu bērnu un viņam pateikt, lai ceļot, piemēram, sniegavīru, neierullē arī kādu fekāliju (kas no zemes nācis, tam par zemi jāpaliek...vienkārši smieklīgi), jo bezatbildīgas tantes un onkuļi šeit staidzina savus mīluļus... Tikai tie mīluļi atbilstoši savam izmēram (kurš potētas žurkas, kurš pārauguša teļa izmērā) aiz sevis atstāj "dāvanas" pilsētas iedzīvotājiem un viesiem... Lai veicas policijai!

vilnis
- 2013-03-27 15:58

Apsveicam Siguldas pašvaldību ar Aizlieguma zīmēm pastaigāties ar suni ap Svētku laukumu pieguļošo teritoriju.Zīmes jau izvietotas ejot no Gaisa vagoniņa puses,no Cēsu ielas puses un no L.Paegles ielas puses.Ņemiet to vērā, jo nezināšana neatbrīvo no atbildības!

vilnis
- 2013-03-27 12:50

Un vēl,gribu aicināt pilsētas administrāciju vairāk jautājumus izdiskutēt ar pilsētniekiem kā to savā laikā arī ar vietējā radio palīdzību skaidrojot nosargājām jauniestādīto kociņu laušanu uz Lāčplēša un Raiņa ielām.Pilsētai radio nevajadzēja.Internetā ienāk tikai tie,kam ir piekļuve pie datora.Ir veselas 4 avīzes-Siguldas avīze,Elpa,Siguldas Novada ziņas,Rīgas apriņķa avīze,kas publicē Siguldas ziņas,bet cik tajās ielūkojas un izlasa?Tad,kad tika paskaidrots pa radio,tika uztverts burtiski un cilvēki bija informētāki.Var būt palīdzam atjaunot

vilnis
- 2013-03-27 12:28

Valdi,tam ir jābūt katra pilsētnieka apziņā,ka aiz sevis un mājdzīvnieka ir jāsavāc atstātās nekārtības -fekālijas,izsmēķi,pudeles,skārdenes,konfekšu,cīpšu,saldējumu iepakojumi uz ielas pilsētā.Tikai sakoptā vidē ir iespējams labi atpūsties,uzņemt enerģiju.

ValdisG
- 2013-03-27 12:17

Aizraujošākais skats un attieksme pret sevi un apkārtējiem, ko man nācies pieredzēt suņu sakarā ir skats kā sieviete smalki ģērbusies ar maisiņu savāc atkritumus no sava vilku suņa pilsētas centrā, tikai sieviete bija neredzīgā un pilsēta bija Vankūvera.

vilnis
- 2013-03-27 12:07

Vēlos uzsvērt,ka tiek noklusēta informācija no Veterinārā dienesta un Sanitārās inspekcijas par to,ka atkritumu urnās nedrīgst izmest mājdzīvnieku fekālijas.Izmest un aprakt,kur pagadās mājdzīvnieku līķīšus.Kas notiek ikdienā,der ieklausīties atkritumu konteineru apsaimniekotāju(bomžu)viedokli.Viņi var pastāstīt tādas lietas,ka mati gaisā sasliesies.Tas,ka mājdzīvnieku pastaigu laikā ir jāsavāc fekālijas uz ielas,ir uzteicami.Zālājā,krūmājos der teiciens - kas no zemes nācis,zemē ir jāpaliek!

vilnis
- 2013-03-27 11:54

Kas notiks ar Svētku laukumam pieguļošajām Cēsu,Poruka,L.Paegles ielām?Jau šobrīd nav atkritumu urnas,lai izmestu konfekšu,saldējumu,čipšu iepakojumus.Stikla,skārdeņu un plastmasas pudeles.Viss beidzot arī izsmēķus,tagad arī fekālijas.Saprotu,ka Svētku laukums ir mākslīgi radīta atpūtas vieta,bet suņu un īpašnieku pastaiga šeit bijusi jau no seniem laikiem,tagad arī ierobežojumi.Ir nojaukts senais celiņš uz Gaisa vagoniņu,kur varēja ar suņiem pastaigāties.Vai ir padomāts par suņu,kaķu čipsēšanu,kas atrisinātu jautājumu,noskaidrojot tā īpašnieku.Š

Atbilde: vilnis
Administrācija
- 2013-03-28 17:33

Labdien, Vilni! Siguldas novada pašvaldības Attīstības pārvaldes Īpašumu nodaļa informē, ka atkritumu urnas ir izvietotas pie atpūtas soliņiem. Minētajā Siguldas pilsētas daļā ir daudz šādu vietu: Svētku laukums, J.Poruka ielas ietves malā aiz vides elementa „Saskaņa”, Cēsu ielā – piramīdu laukums, Spieķu parkā J.Poruka ielā, Lāčplēša ielas skvērā, Cēsu ielā pie zilā akmens, gar gājēju taku pie panorāmas rata, Lāčplēša ielas un L.Paegles ielas krustojuma tuvumā, Štūres laukumā un citviet. Vagoniņa teritorijā par atkritumu urnu un citu labiekārtojumu atbild tā apsaimniekotājs un nomnieks SIA „LGK atrakcijas”.
Papildus informējam, ka pašvaldība ir iegādājusies mazās atkritumu urnas, kuras tiks uzstādītas pavasarī gar jauno veloceliņu.
Atbildot uz jautājumu par dzīvnieku marķēšanu, pašvaldība neatbild par dzīvnieku marķēšanu, kas ir pašu īpašnieku pienākums un arī to interesēs. Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija.

Alīsija
- 2013-03-26 20:32

Vēl gribējās precizēt, ko nozīmē Svētku laukums, vai tas attiecās arī uz blakus esošo gājēju celiņu, kas ved uz Panorāmas ratu, jo mēdzu to izmantot vakara pastaigās? Un galu galā cienīsim sevi un citus, tūlīt tas sniegs nokusīs, uzlīs pirmais lietus un visas šmuces pazudīs, izņemot tās, kas palikušas pēc cilvēka.

Alīsija
- 2013-03-26 20:31

Labdien visi suņu mīļi un naidnieki. Gribēju padalīties ar saviem novērojumiem. Man pašai ir liels suns, kurš savas „lietas” nokārto krūmiņos ārpus pilsētas centra, retu reizi ir nācies izmantot maisiņu, ko vienmēr nēsāju līdz, gadījumam, ja nepaspējam... Manuprāt būtu vairāk jāsasparojas mazo sunīšu saimniekiem, it īpaši ziemā, jo viņu mīluļi kupenās nekāpj, bet visu atstāj ietvju malās. Vairākkārt pati esmu sasmērējusi apavus, laikus TĀS lietas nepamanot. Protams, ka tas nav attiecinām uz visiem, ir jau arī pozitīvie piemēri.

lakshmi
- 2013-03-26 14:35

Ja reiz tēmā ir skarti aizliegumi, tad, nenoliedzami ir žēl,ka pašvaldības policijai ir uzkrauts represīvā orgāna statuss. Aizliegumi un sodi nav brīvas un demokrātiskas valsts parādība, bet mums grūti aiziet no PSRS iedibinājumiem. Maziem bērniem vajadzētu ar mīlestību attiekties pret policijas darbiniekiem, nevis ar bailēm. Kādēļ gan brīvā valstī dažādi aizliegumi? Tas daudziem rada vēlmi rīkoties pretēji. Pie tam nereti ar aizliegumu tiek ierobežotas citu sabiedrības pārstāvju tiesības. Diemžēl.

lakshmi
- 2013-03-26 14:25

Toksoplazmas sekas ir smadzeņu darbības traucējumi, priekšlaicīgas dzemdības.
Zinātnieki iesaka jaunajām ģimenēm,kurām ir mazi bērni, neiegādāties kaķus, jo toksoplazma vairojas kaķa zarnās un saražo miljoniem mazas sporas, un, ja kaķis nokārtojies dzīvoklī, arī tad šīs sporas nokļūst visās telpās.
Pie tam pēc izskata nevar pateikt,ka kaķis ir inficēts.

lakshmi
- 2013-03-26 14:21

Runājot par infekcijām un parazītiem, ko pārnēsā dzīvnieki, tad bīstamāki ir kaķi, kuri Siguldā redzami visur, guļ zālītē, savus izkārnījumus iekasa jebkurā vietā, kur rotaļājas bērni, inficē visu apkārtni.
Kaķim ir bīstams parazīts - toksoplazma, kura izraisa cilvēkiem nopietnas slimības, fiziskus defektus jaundzimušajiem, palielina noslieci uz pašnāvību, ir saistība ar šizofrēnijas slimniekiem, tā ir nāvējoša cilvēkiem ar vāju imūnsistēmu, AIDS slimniekiem.
Britu zinātnieki publicēja pētījumu,ka katru gadu Lielbritānijā ar šo ļauno sli

Laurinjsh
- 2013-03-26 14:10

ļoti pareizi - jābūt stingrai nostājai, jo attaisnojuma būt bezatbildīgam nav!
Par tīrām mājām!

Administrācija
- 2013-03-26 13:43

Labdien! Suņu izkārnījumi ir pielīdzināmi sadzīves atkritumiem, un tie utilizējami, izmantojot jebkuru atkritumu urnu. Suņu īpašniekiem nevajadzētu vieglprātīgi izturēties pret saviem pienākumiem. Pamestie suņu izkārnījumi ir ne tikai neglīti, bet arī bīstami veselībai. Pārtikas un veterinārā dienesta (turpmā – PVD) eksperti norāda, ka suņu ekskrementiem, nonākot augsnē, ar tajos esošajiem helmintiem (tārpiem, piemēram, cērmēm, lenteņiem, spalīšiem, to oliņām) var aplipt citi dzīvnieki un arī cilvēki. Neattārpotā sunī mītošais apaļtārps spēj saražot desmitiem tūkstošu oliņu dienā, kas ar suņa izkārnījumiem nonāk apkārtējā vidē. Ja izkārnījumi netiek savākti, oliņas paliek apkārtējā vidē un pastāv risks aplipt citiem dzīvniekiem un cilvēkiem. Pēc PVD ekspertu skaidrojumiem helminti ar tā saukto zoonotisko potenciālu spēj pāriet no dzīvniekiem uz cilvēkiem. Suņa cērme ir viens no tiem, un cilvēks pie šīs cērmes var tikt, norijot mikroskopiskās oliņas. Vislielāko kaitējumu veselībai nodara cērmju kāpuri, no zarnu trakta migrējot organismā. Ja tie nonāk acīs, rodas neatgriezenisks kaitējums redzei. Ne tikai suņa, bet arī kaķa cērme var radīt nopietnas veselības problēmas cilvēkiem. (Izvilkums no resursa http://www.lvportals.lv/skaidrojumi.php?id=245158).
Siguldas novada Pašvaldības policijas priekšnieks skaidro, ka liegums konkrētās vietās Siguldas novada teritorijā izvest pastaigā suni ir ietverts Siguldas novada saistošajos noteikumos Nr.9 „Siguldas novada sabiedriskās kārtības noteikumi” 3.3.13.punktā: Siguldas Svētku laukumā, Siguldas pils kompleksā, Raiņa parka bērna pilsētiņā un citos bērnu rotaļu laukumos, skvēros un valsts vai pašvaldību iestāžu sporta laukumos, aizliegts izvest pastaigā suni. Tuvāko dienu laikā tiks uzstādītas zīmes, kas norāda uz šo aizliegumu, informē Siguldas novada pašvaldības speciālisti. Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija.

Valdis
- 2013-03-26 12:18

Ir ļoti daudz lietu/gružu/atkritumu, kurus mēs izmetam atkritumu tvertnēs. Man šķiet, ka labāk tomēr ir pacelt/izmest jebkādu atkritumu urnā, nekā atstāt to uz zemes. Tas attiecas arī uz suņu izkārnījumiem. Mums vēl jāaug līdz tam, kad cītīgi šķirosim atkritumus un rūpēsimies par vidi. Šobrīd elementārākais, ko mēs varam darīt, savākt, pirmkārt, aiz sevis, otrkārt, - ar saviem bērniem, dzīvniekiem - paņemt kulītē/papīrā/koka lapā sava dzīvnieka kakas un izmest tās tuvākajā misenē. Tas būtu pieklājīgi pret apkārtējiem un lai piedod sētnieki!

vilnis
- 2013-03-26 12:10

To, ka saimnieki nesavāc aiz sava suņa izkārnījumus, liecina par nesakārtotām-neatrisinātām lietām.Pirmkārt- nav izkārnījumu savākšanas konteineri,kur ielikt savāktos maisiņus ar izkārnījumiem.Jāatgādina,ka maisiņus ar izkārnījumiem nedrīgst ielikt atkritumu konteineros pie visiem citiem atkritumiem,šim nolūkam ir jāizvieto specializētie konteineri.Otrkārt- esmu dzirdējis no siguldiešiem sašutumu,ka ar suņiem nedrīgst pastaigāties Svētku laukuma rajonā.Jāatgādina un jāuzsver,ka tādā gadījumā ir jāizvieto aizlieguma zīmes kā tas ir pie ieejas Jaun

Kristīne
- 2013-03-24 16:06

Paldies par so rakstu.

Ari man nepatik musu daudzdzivoklu majas zaljaa zona, kur sniegam kustot, paradas neskaitamas sunju kakas. Butu ljoti jauki, ja sunju saimnieki butu kartigi un savaktu pec saviem miluljiem. Lai pasiem un citiem iedzivotajiem butu patikamak pavadit laiku savas majas apkartne. Man tas ir loti svarigi, jo es pastaigajoties ar saviem 2 berniem esmu visai biezi pamanijusi sunju atstaatos izkarnijumus, kuros berni iekap utt. Toties esmu prieciga, redzot saimnieku, kas pec sava sunja pakakashanas savac atstatas chupas! Paldies kartigajiem saimniekiem!

Laurinjsh
- 2013-03-24 15:57

Super! cerams, ka suņu saimnieki būs godprātīgi un atbildīgi saimnieki saviem draugiem. Par tīru Siguldu!

Pasākumi