×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2013-06-05
Pašvaldība aicina iedzīvotājus izteikt ierosinājumus par vilcienu kustības laikiem

Siguldas novada pašvaldība ir saņēmusi AS „Pasažieru vilciens” vēstuli ar lūgumu paust viedokli par iedzīvotājiem nepieciešamajiem vilcienu kursēšanas laikiem maršrutā Rīga – Sigulda – Rīga.

Jau ziņots, ka kopš pagājušā gada nogales ir atcelts vilciens Sigulda – Rīga, kas no Siguldas kursēja darba dienu rītos plkst.6.49 un Rīgā pienāca plkst.7.49, jo vilciena vidējais piepildījums nepārsniedza 50%.

AS „Pasažieru vilciens” ir saņēmis vairākus iedzīvotāju ierosinājumus koriģēt vilcienu kustības laikus vai izveidot ekspreša maršrutu, jo vilciens, kas no Siguldas atiet plkst.8.19, Rīgā pienāk tikai plkst.9.31. „Diemžēl ekspreša vilciens plkst.6.49 no Siguldas bija nepiepildīts un nerentabls. Iespējams, iedzīvotāji braucienu ar vilcienu izvēlētos, ja tiktu mainīts tā atiešanas laiks vai ieviesti citi pakalpojumi”, vēstulē pašvaldībai raksta AS „Pasažieru vilciens”.

Siguldas novada pašvaldība aicina novadniekus, kas ikdienā izmanto vilcienus, lai nokļūtu Rīgā un Siguldā, iesniegt priekšlikumus par vilcienu kustību grafiku, lai pašvaldība varētu nosūtīt informāciju par iedzīvotājiem ērtākajiem kursēšanas laikiem. Priekšlikumus līdzam sūtīt līdz 14.jūnijam uz e-pastu prese@sigulda.lv vai, zvanot pa pašvaldības bezmaksas informatīvo tālruni 80000388.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Ozolins
- 2013-06-12 09:44

Tad kāda jēga bija apvienot autoostu ar dzelzceļu. Klapējam tos neliešus CATU ciet un braucam ar vilcienu, jo tur tak vairāk gaisa, nekā autobusos. Saulainu dieniņu visiem braucējiem!

Atbilde: Ozolins
Lejnieks
- 2013-06-13 11:36

Man gan šķiet, ka apvienošanai būtu nozīme tad, ja tiktu saskaņota VIETĒJO autobusu pienākšana ar vilciena atiešanu un otrādi, lai pasažieri var pārsēsties no viena transporta otrā. Bet uzturēt vilcienam paralēlus un teju vienlaicīgus autobusu reisus uz Rīgu, atklāti sakot, izskatās pēc valsts naudas nelietderīgas izmantošanas ...

Atbilde: Ozolins
lakshmi
- 2013-06-13 21:02

Tā nebūtu godīgi, jo Sigulda-Rīga autobusam visas pieturas nepārklājas ar vilciena pieturām. Cilvēki brauc gan darbā, gan citos nolūkos uz Krustiņiem, Gauju, Vangažiem, Berģiem. Arī pa Rīgu ir ļoti izdevīgs maršruts pa Brīvības ielu, kur daudz Rīgas pilsētas transporta pieturu.
Ļoti reti esmu braukusi pustukšā autobusā, jo parasti tie ir pārpildīti un no Rīgas pasažieri pat stāv kājās.
Vilciens ir nogurdinošs, jo brauc ilgi. Ja būtu elektriskais vilciens, tad arī pasažieri atrastos. Laiks ir nauda.

Lejnieks
- 2013-06-12 00:23

Labprāt izmantoju vilcienu, taču būtu labi ja tas kursētu biežāk, vismaz kā pirms gadiem 10. Svarīgākais būtu padarīt to pievilcīgāku nekā braukšanu ar a/m vai autobusu - un te no svara ir cena un ātrums. Laiku mainīšana vien neko būtisku nedos, ja trūks šīs 2 komponentes. Tāpat būtu lietderīgi ieviest kādus bonusus pastāvīgiem klientiem, kuri brauc konkrēto maršrutu varbūt ne katru dienu, bet piemēram, reizi nedēļā. Teiksim, atlaižu karti.

Māris
- 2013-06-08 00:18

Pēdējais no Rigas 21-02 ir par ātru, vajadzētu vēl vienu vismaz, un piektdien, sestdien pēdējo vilcienu no Rīgas 23-00, lai ir iespēja kultūras pasākumus apmeklēt. Arī dienas vidū ir lieli intervāli, atliek paļauties uz autobusu, kas paliek aizvien pilnāks

Juris
- 2013-06-07 16:29

Vispār jau pats galvenais būtu pārkārtot vietējo AUTOBUSU pienākšanu laikus. Ja īsi pirms vilciena attiešanas uz Rīgu autostacijā pienāktu visi vietējie autobusi, vilciens būtu piepildīts pilnībā.

lakshmi
- 2013-06-07 10:52

Uz Rīgu izmantoju Siguldas autobusu, jo tam Rīgā izdevīgas pieturvietas. Karstā laikā retos autobusos ir svaigs gaiss, īpaši tajos,kur mīkstie sēdekļi ar augstajām atzveltnēm, jo laikam tos netīra. Tādēļ vasaras laikā izmantoju vilcienus, kuri ir labāk ventilēti. Man ideāls variants ir 8:18. Piekt.,sest.,svētd. labi būtu no Rīgas 22:00-22:30.

Atbilde: lakshmi
LillijaKr
- 2013-06-07 11:14

Gluži manas domas - vilciens tiešām ir labāk ventilēts, tur ir vairāk gaisa. Tiesa gan ziemā ir mazliet vēsāks.
Ceru, ka mums izdosies panākt rīt vilciena pielāgošanu tiem, kam darbs sākas pirms deviņiem.

Lux
- 2013-06-07 09:49

Pārsvarā izmantoju autobusu, lai nokļūtu uz/no Rīgas. Tam ir patīkams kustības grafiks, cena un pieturvietu biežums Rīgā. Pasažieru vilcienam ļoti jāpiedomā pie sniegtā pakalpojuma kvalitātes, lai es izmantotu to...

LillijaKr
- 2013-06-06 10:53

Labdien, es vēlētos padalīties ar savu pieredzi. Man darbs Siguldā sākas plkst.8.30, līdz ar to es būtu pateicīga, ja vilciens no Rīgas puses Siguldā ienāktu apmēram 8.00 - 8.10. Tas būtu optimāls laiks, lai rīta cēliens nebūtu nedz steidzīgs, nedz pārlieku lēns, kas nozīmētu, ka man būtu agrāk jāceļas.
Ar cieņu, Lillija

Pasākumi