×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2013-08-05
Pašvaldība aicina latvāņus apkarot jau no pirmā auga

Aktualizējot latvāņu ierobežošanas pasākumus, Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus pievērst uzmanību ikkatram latvānim, jo tas jāsāk iznīdēt jau no pirmā auga, nepieļaujot sēklu izplatīšanos: „Cīnoties ar pirmo latvāni jebkurā teritorijā, mēs efektīvi cīnītos ar latvāņu izplatības problēmu, ieguldot mazāk finanšu līdzekļu,” skaidro pašvaldības speciālisti, piebilstot, ka Siguldas novada pašvaldībā vērsās iedzīvotājs Gunārs Eģītis, kurš konstatējis latvāņus īpašumā „Jaunozoliņi” (Gaujas senlejā pretī Pilsētas trasei), kā arī teritorijā pie Inderdēļu ezera. Šīs teritorijas ietilpst Gaujas nacionālajā parkā, kuru pārrauga Dabas aizsardzības pārvalde (DAP), tāpēc pašvaldība aicinājusi apsekot teritoriju DAP speciālistiem.

Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus, kuru teritorijas invadētas ar latvāni, veikt latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumus, nepieļaujot latvāņa izziedēšanu, sēklu nogatavošanos un to tālāku izplatību. Atbilstoši spēkā esošajai likumdošanai – zemes īpašnieka vai valdītāja pienākums ir šo invazīvo augu sugu iznīcināt, ja tā izplatījusies zemē, kas atrodas viņa īpašumā vai valdījumā.

Ja latvāņa ierobežošanas pasākumi netiek veikti, tiek piemērots administratīvais sods saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 51.2 pantu – par invazīvo augu sugu izplatības ierobežošanas pasākumu neveikšanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 70 līdz 250 latiem, bet juridiskajām personām – no 200 līdz tūkstoš latiem. Par tādiem pašiem pārkāpumiem, ja tie izdarīti atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas, – uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 250 līdz 500 latiem, bet juridiskajām personām – no 400 līdz diviem tūkstošiem latiem.

Līdz augusta sākumam Siguldas novada Pašvaldības policija apsekojusi 62 ar latvāni invadētas zemes vienības, sastādīti 43 administratīvo pārkāpumu protokoli.

Plašāka informācija par latvāņu apkarošanu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Laurinjsh
- 2013-08-08 11:57

es palīdzu, bet ko tas dod? un ja iešu pa viņa zemi dzīvoties vēl biežāk - dabūšu vēl policistu pie sāniem :D
un man tiešām nepietiek spēka cīnīties ar latvāņiem, kas ir vismaz 4000 kvm platībā. un man tas nav jādara.. nez kāpēc kaimiņi nenāk man kartupeļus ravēt

Laurinjsh
- 2013-08-05 16:37

es ta savus nīdēju, bet ko dod, ja no kaimiņiem tik un tā sasējas???? Saimnieku mūsu pilsētā trūkst!

Atbilde: Laurinjsh
Valdis
- 2013-08-05 17:24

Palīdzi kaimiņam un labums būs arī pašai!

Atbilde: Laurinjsh
cirliitis
- 2013-08-06 08:37

ar jau piecus gadus kaimiņam cik spēka palīdzu, a viņam.... un latvāņi tik zeļ un plaukst.

Šī laikam ir joma, kur būtu vērts paaugstināt soda naudas vai pat noteikt, ka tādu īpašumu var atņemt.

Pasākumi