×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2013-09-05
SIA „Saltavots” informē par ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifa projektu

SIA „Saltavots” informē, ka 27.augustā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniegts Siguldas novada ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifa projekts.

 

Pakalpojumu tarifa projekts paredz ūdensapgādes pakalpojumu palielinājumu par 8% un kanalizācijas pakalpojumu palielinājumu par 23%. Siguldas novadam piemērotais tarifs aprēķināts saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2010.gada 12.maija padomes lēmumu Nr.1/8 „Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodika”. Plānots, ka piedāvātais tarifs varētu stāties spēkā ar 2014.gada 1.janvāri.

 

Sabiedriskā pakalpojuma veids

Spēkā esošais tarifs

(bez PVN)

Piedāvātais tarifs

(bez PVN)

Tarifa palielinājums/ samazinājums (%).

Ūdensapgādes pakalpojumi

0,64

0,69

8 %

Kanalizācijas pakalpojumi

0,65

0,80

23 %

 

Tarifa izmaiņas ir saistītas ar ūdenssaimniecības pakalpojuma apjoma samazināšanos un pamatlīdzekļu nolietojuma pieaugumu ūdenssaimniecības pakalpojumu izmaksās.

Siguldas novada pašvaldības uzņēmums SIA "Saltavots" nodrošina ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumus Siguldas novadā. Tas ekspluatē vienu ūdensapgādes sistēmu, kas aptver Siguldas pilsētu, Peltes, Kalnabeites un Ķiparus, kā arī Mores, Allažu, Allažmuižas, Jūdažu un Nurmižu ciemu ūdensapgādes sistēmas. SIA "Saltavots" ekspluatē notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas sistēmas Siguldā, Krimuldā, Morē, Jūdažos, Allažos, Nurmižos un Allažmuižā. Kopējais bilancē esošais ūdensvadu tīklu garums ir 70 km un kanalizācijas tīklu garums – 83 km. Dzeramā ūdens atdzelžošanas iekārtas ir izbūvētas Mores, Allažu, Jūdažu, Nurmižu ciemos. Siguldas pilsētā dzeramā ūdens sagatavošanas iekārtas tika izbūvētas tikai 2008.gadā. Siguldas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas rekonstruētas 2008.gadā, 2011.gadā izbūvētas Krimuldā un 2013.gadā pabeigta rekonstrukcija Mores attīrīšanas iekārtās. Pakalpojumu sniegšanai izmantotie pamatlīdzekļi daļa ir SIA „Saltavots” īpašums, daļa Siguldas novada Domes īpašums, kas tiek pakāpeniski novērtēts un iekļauts SIA „Saltavots” pamatkapitālā. Pamatlīdzekļu atlikusī vērtība uz 2012.gada 31.decembri bija 5,3 miljoni latu. 

Projekta „Ūdenssaimniecības attīstība Austrumlatvijas upju baseinos” ietvaros no 2005. līdz 2009.gadam kopumā ieguldīti 4,3 miljoni latu, to skaitā 2,3 miljoni latu Eiropas Savienības līdzfinansējums, 1,5 miljoni latu valsts budžeta līdzfinansējums un 0,5 miljoni latu kapitālsabiedrības finansējums. No 2010. līdz 2012.gadam projekta „Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Siguldas novada Siguldas pilsētā, III kārta” ieguldīti 2,3 miljoni latu, t.sk. Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējums 2,2 miljoni, kapitālsabiedrības līdzfinansējums 0,1 miljons, papildus nodrošinot apgrozāmos līdzekļu līdz Eiropas Savienības līdzfinansējuma atgūšanai 218 tūkstošu latu apjomā. Projektā „Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Siguldas novada Mores ciemā” no 2011. līdz 2012.gadam kopumā ieguldīti 0.35 miljoni latu, t.sk. Eiropas Savienības līdzfinansējums 0.3 miljoni un kapitālsabiedrības finansējums 0.05 miljoni. No 2013. līdz 2015.gadam plānota projekta realizācija 2.5 miljonu latu apjomā, t.sk. Eiropas Savienības līdzfinansējums 1.9 miljoni latu un kapitālsabiedrības līdzfinansējums 0.6 miljoni. Projektus bez ievērojamām kredītsaistībām ir izdevies īstenot ar Siguldas novada domes atbalstu, ieguldot līdzekļus SIA „Saltavots” pamatkapitālā. Iepriekšminēto projektu ietvaros izbūvēta atdzelžotava Siguldā, Morē rekonstruēta ūdens ņemšanas vieta, rekonstruētas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas Siguldā, Krimuldā un Morē. Atjaunoti un izbūvēti ūdensvada un kanalizācijas tīkli atsevišķās ielās Siguldas pilsētā, Ķiparos un Morē. Izbūvētas astoņas jaunas kanalizācijas notekūdeņu pārsūknēšanas stacijas.

Spēkā esošais ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifs tika apstiprināts 2009.gada sākumā. Pēdējo piecu gadu laikā notikušas dažādas izmaiņas ūdenssaimniecības apsaimniekošanas izmaksām. Ievērojamākā no tām ir ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifos iekļaujamās pamatlīdzekļu izmaksas, kas, salīdzinot ar pašreiz spēkā esošo tarifu ievērojami pieaugušas. Līdz ar apjomīgo projektu realizāciju pamatlīdzekļu bilances vērtība pieaugusi par 1 miljonu, palielinājies gan apkalpojamo ūdens atdzelžošanas un notekūdeņu pārsūknēšanas un attīrīšanas iekārtu skaits, gan apkalpojamo ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu garums. Viens no lielākajiem izdevumu posteņiem – elektroenerģijas izmaksas kopumā nav palielinājušās neskatoties uz cenu pieaugumu, jo iegādātas ekonomiskākas tehnoloģiskās iekārtas. Citi lielākie izdevumi, kā darba samaksa, materiāli, transporta uzturēšanas izdevumi, salīdzinot ar pašreiz spēkā esošo tarifu kopumā ir samazināti, gan kapitālsabiedrības saimnieciskās darbības, gan ekonomiskās situācijas izmaiņu rezultātā.

Diemžēl prognozes par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojuma apjoma pieaugumu, līdz ar iedzīvotāju atsaucību par pieslēgšanos radīto jauno pieslēgumu centralizētajiem ūdensapgādes un kanalizācijas tīkliem ir izrādījušās pārāk optimistiskas, tādejādi tarifa projektā iekļaujamais pakalpojuma apjoms ir samazinājies. Ūdensapgādes un kanalizācijas tīkliem pieslēgušies vien aptuveni 40 % no iedzīvotājiem, kuriem šāda iespēja radīta. Līdz ar 2015.gada projektu šāda iespēja tiks radīta kanalizācijai 97% un ūdensapgāde 85% no Siguldas pilsētas aglomerācijas iedzīvotājiem.

 

Iepazīties ar SIA „Saltavots” tarifu projektā ietverto vispārpieejamo informāciju, kā arī sniegt savus priekšlikumus un ieteikumus par ūdenssaimniecības tarifa projektu lietotājs var SIA „Saltavots” administrācijas grāmatvedībā darba laikā, Pils ielā 16B, Siguldā, kā arī sniegt savus priekšlikumus un ieteikumus par ūdenssaimniecības pakalpojuma tarifu projektu, iepriekš sazinoties ar kontaktpersonu SIA „Saltavots” finanšu daļas vadītāju - ekonomisti Daigu Šteinu, tālr. 67971912.

 

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija informē, ka, pamatojoties uz likuma „Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem” 21.panta otro daļu un saskaņā ar Komisijas 2013.gada 21.augusta lēmuma Nr.1/8 „Noteikumi par iepazīšanos ar tarifa projektu” 12.punktu rīkos uzklausīšanas sanāksmi 2013.gada 25.septembrī plkst. 17.00 Siguldas novada kultūras centra 1.stāva zālē, Pils ielā 10, Siguldā, par SIA „SALTAVOTS” iesniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu.


Zemāk pievienotajā dokumentā: paziņojums par SIA „Saltavots” ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifa projektu

 





© www.sigulda.lv





KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Laurinjsh
- 2013-09-20 13:17

nu jā, ne viss,ko no krāna iztecinu aizlaižu kanalizācijā. - puķes laistu, grīdu un veļu, logus mazgāju, ne visu izdzerto atstāju mājās wc. interesanti,ka pie mums 1:1. nekad nebiju aizdomājusies :)

cirliitis
- 2013-09-20 10:48

Bet vai Jūs zinājāt, ka Rīgā ūdens maksā Ls 0,437 un kanalizācija tikai Ls 0,434.
Kā tas ir iespējams, vai mums Siguldā apzeltītas trubas zemē tiek rakstas?

Atbilde: cirliitis
SIA "Saltavots"
- 2013-09-20 14:09

SIA „Saltavots” ir ļoti labi informēts par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifiem visās Latvijas pilsētās, it īpaši Rīgā, jo tieši šo tarifu sastādīšanā ir milzīga pieredze. Vai mazliet nevajag padomāt, pirms salīdzināt Siguldu ar Rīgu, kur Siguldas novads pat nav 1% no Rīgas iedzīvotājiem?

Atbilde: cirliitis
SIA "Saltavots"
- 2013-09-20 14:10

Ekonomiskie pamatprincipi ir vienkārši, lielāka iedzīvotāju koncentrācija, lielāks apjoms, lielāks apgrozījums un mazākas izmaksas. Turklāt ūdensapgādei un kanalizācijai tiek izmantoti cauruļvadi, kuru izmaksas tiešām ir pietiekoši lielas privātmāju rajoniem, bet vai tādēļ daļai Siguldas novada iedzīvotāju būtu jādzīvo pagājušajā gadsimtā, bez komunikācijām?

Atbilde: cirliitis
cirliitis
- 2013-09-23 13:04

Uz jautājumu "vai nevajag drusku padomāt" varu Jūs informēt, ka es katru dienu nejēdzīgi daudz domāju, pateicoties jau Jūsu tagadējiem tarifiem domāju katru reizi pirms atveru krānu.
Ņirgāties par mani tikai tāpēc ka neesmu pietiekami bagāta, lai varētu atļauties maksāt tik cik Jums ienāk prātā ir galīgi nevietā. Un Jums kā pašvaldības uzņēmumam, kura pirmais uzdevums ir rūpes par saviem iedzīvotājiem vajadzētu nokaunēties par šiem saviem vārdiem, un pašiem vēlreiz pārdomāt par to kā Jūs rīkojaties un kāpēc.

Minna
- 2013-09-19 10:22

Jokaini jau ir, ka tie, kas pieslēdzās un maksā, tagad maksās vairāk. Un tie, kas nepieslēdzas, turpina novadīt kanalizāciju grāvjos un priecājas, jo redz - cenas tik aug un aug, un cik labi, ka tomēr nepieslēdzāmies, jo redz - kurš tagad vinnētājs...

Atbilde: Minna
SIA "Saltavots"
- 2013-09-19 11:51

Labdien!
Informējam, ka ir izstrādāti un pieņemti saistošie noteikumi par atkritumu apsaimniekošanu, tai skaitā arī par decentralizēto kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanu. No pašvaldības puses tiks izveidota darba grupa, kurā piedalīsies arī SIA "Saltavots" pārstāvji, kas veiks darbu pie saistošo noteikumu "ieviešanas dzīvē"- kontrolēs, apsekos utml.. Pagaidām gan no pašvaldības puses nav bijusi informācija, ka ir uzsākta darba grupas darbība. SIA "Saltavots" nav tiesīgs nevienu sodīt, jo mums nav tādas pilnvaras.
***
Atbildot uz iepriekšējiem jautājumiem, ziņojam: tā kā dabas aizsardzības pasākumi, t.sk. kanalizācijas notekūdeņu novadīšana un attīrīšana, nekad nav bijusi komerciāli izdevīgs pasākums, tad diemžēl lielākā daļa sabiedrības to uzskata par nevajadzīgu. Tas arī ir galvenais iemesls, kādēļ Eiropas Savienība iegulda milzīgus līdzekļus ūdenssaimniecības projektos, kuri tieši vērsti uz kanalizācijas notekūdeņu tīklu izbūvi un notekūdeņu attīrīšanas iekārtu izbūvi un rekonstrukciju. Kā jau iepriekš tika minēts, Siguldas notekūdeņu attīrīšanas iekārtās pēdējā rekonstrukcija tika veikta 2008.gadā, Krimuldas notekūdeņu attīrīšanas iekārtās – 2011.gadā, bet Morē – 2013.gadā. Projektu ietvaros izbūvēti pilnīgi vai daļēji kanalizācijas tīkli Rotas, Ogu, Jāņu, Dārza, Pīpeņu, Pureņu, Ķiparu, Gravas, Tilta, Nākotnes, Viršu, Riekstu, Vildogas, Čiatūras, Bērzu, Saules, Satiksmes, Tālavas, Lapu ielās, Nurmižu ceļā, Kungu gatvē un Morē. Izbūvētas jaunas kanalizācijas sūkņu stacijas Riekstu, Rotas, Mednieku, Rožu – Pūpolu ielās un Siljēkās, kuru uzturēšanai ir nepieciešami ekspluatācijas, automātiskās vadības uzturēšanas izdevumi un patērēta papildu elektroenerģija. Turklāt ir pieaugušas prasības vides stāvokļa kontrolei, kas arī prasa papildu izdevumus. Ūdensapgādes sistēmas uzlabošanai līdzekļi pēdējo piecu gadu laikā ieguldīti mazākos apjomos. Tā kā saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodiku, visi izdevumi, kuri rodas notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas procesu rezultātā, jāattiecina tieši uz kanalizācijas pakalpojumiem, tad tarifu pieaugums veidojas nevienlīdzīgi sadalījumā ar ūdensapgādes pakalpojumiem.
Lai arī maksa par kanalizāciju tiek aprēķināta proporcionāli patērētajam ūdens daudzumam, kas ir atbilstoši normatīvajiem dokumentiem (būvnormatīvam, MK noteikumiem, līgumam), ir iespējams uzstādīt gan papildus ūdens patēriņa skaitītājus dārza laistīšanai, gan kanalizācijas notekūdeņu plūsmas mērītājus, kas pamatotos gadījumos arī tiek darīts. Ja ir runa par iekštelpu mazgāšanas darbiem vai istabas augu laistīšanu, tad pakalpojumu lietotājam notekūdeņu plūsmas mērītāja uzstādīšana radīs papildu izdevumus, kuri diez vai mēriekārtas lietderīgās lietošanas laikā atmaksāsies. Ar cieņu SIA „Saltavots”

Minna
- 2013-09-19 10:20

Es tomēr domāju, ka netiek strādāts uz agresīvāku "nelegālo" apkarošanu - ja ne savādāk, tad taisīt reidus, pārbaudes - kur paliek kanalizācija, ja ne trubās. Neesmu novērojusi arī PR kampaņu. Pagaidām tas paliek uz katra individuālās sirdsapziņas tikai. Zinu, jo mums pērn ievilka un pieslēdzām, maksājot par to astronomisku summu, bet mums ir sirdsapziņa. Kāpēc lai kaimiņš maksātu baigo naudu par to pašu, par ko gadiem nav maksājis, un nav noslīcis sūdos. Tāpēc domāju, ka vienīgais mehānisms tomēr ir regulāra iebiedēšana - pārbaudes u.tml..

cirliitis
- 2013-09-18 10:43

Paldies par izsmeļošo atbildi.
Tomēr tā arī nesaprotu kāpēc maksa tiek paaugstināta nesimetriski - par pienākošo drusku, bet par aizplūstošo netīro IEVĒROJAMI.
Viss tiek maksāts pēc viena pienākošā ūdens skaitītāja. Daļa no ūdens tiek izmantota dažādiem iekštelpu mazgāšanas darbiem, kas izžūstot pazūd kaut kur gaisā un ļoti daudz istabas un āra augu laistīšanai. Šis viss ūdens nenonāk kanalizācijā, bet jāmaksā, jo tiek ņemts vērā tikai ienākošais skaitītājs.
Vai šāda nevienāda cenu pacelšana nozīmē, ka turpmāk kanalizāciju aprīkosiet ar skaitītājiem? Tā būtu godīgāk.

Administrācija
- 2013-09-17 10:42

Labdien!
SIA „Saltavots” skaidro: "ja šobrīd nepaplašināsim ūdenssaimniecības infrastruktūru un neizmantosim iespēju šo darbu veikšanai piesaistīt ES līdzfinansējumu, lieli un nopietni zaudējumi būs jāsedz pēc 2015.gada. Latvija ir Eiropas Savienības dalībvalsts un līdz ar to tai ir saistoša Eiropas Kopienu Padomes direktīva 91/271/EEC par komunālo notekūdeņu attīrīšanu, kuras 4.pantā norādīts: dalībvalstis nodrošina, ka visām aglomerācijām („aglomerācija” nozīmē zonu, kur iedzīvotāju skaits un/vai ekonomiskās aktivitātes ir pietiekami koncentrētas, lai varētu savākt notekūdeņus un novadīt tos uz notekūdeņu attīrīšanas iekārtām vai uz to galīgās novadīšanas vietu vidē) ir komunālo notekūdeņu sistēmas (cauruļvadu sistēmu, kas savāc un novada sadzīves notekūdeņus vai sadzīves notekūdeņu un rūpniecisko notekūdeņu un/vai lietus notekūdeņu sajaukumu), ja cilvēku ekvivalents (viena cilvēka ekvivalents nozīmē bioloģiski attīrāmo notekūdeņu daudzumu, kas piecas dienas pēc kārtas bioķīmiski piesaista 60g skābekļa dienā (BSP5)), ir lielāks par 2000.

Sigulda ir notekūdeņu aglomerācijas grupā ar cilvēku ekvivalentu no 10 000 līdz 100 000 un direktīvu bija plānots ieviest līdz 2011.gadam. Ņemot vērā, ka direktīvas īstenošanai ir nepieciešamas lielas investīcijas, Latvija ir pieprasījusi pārejas periodu līdz 2015.gadam. Pēc 2015.gada Latvijas valstij būs jāmaksā soda naudas par šīs direktīvas prasību neizpildi, un iespējams, ka Latvijas valsts šīs soda sankcijas pieprasīs maksāt pašvaldībām un/vai ūdenssaimniecību uzņēmumiem.
Pamatojoties uz iepriekš norādīto, Siguldas notekūdeņu aglomerācija šobrīd ir tajā skaitā, kura vēl nav nodrošinājusi un arī pēc plānotā projekta (2013.–2015.gada) vēl nenodrošinās direktīvas prasību – 100% komunālo notekūdeņu sistēmas nodrošinājumu iedzīvotājiem.
Līdz ar to ir svarīgi piesaistīt līdzfinansējumu un paplašināt ūdenssaimniecības infrastruktūru.

Bet tikpat svarīgs virziens ir rosināt iedzīvotājus pieslēgt savas mājsaimniecību notekūdeņu krājtvertnes paplašinātajai komunālo notekūdeņu sistēmai, kas nodrošina notekūdeņu novadīšanu uz notekūdeņu attīrīšanas iekārtām, un šo notekūdeņu attīrīšanu atbilstoši direktīvas prasībām. Kā arī izmantot pieslēgšanās iespējas centralizētajai ūdensapgādes sistēmai, jo centralizētās ūdensapgādes sistēmas dzeramajai ūdenim, atšķirībā no akās, spicēs, individuālajos dziļurbumos iegūtā ūdens, regulāri tiek veiktas pārbaudes, gan to izsūknējot no dziļurbuma, gan pie patērētājiem.

Aptaujas ir veiktas un no saņemtajām atbildēm (jāatzīmē, ka liela daļa iedzīvotāju nesniedza savu viedokli) ir konstatēts, ka pieslēgums kanalizācijas sistēmai piecu gadu laikā ir prognozējams 90–95% apmērā. Mūsu rīcībā nav tādu metožu, lai visi iedzīvotāji, atbildētu uz aptaujas jautājumiem.
SIA „Saltavots” nav tiesību ieviest Siguldas novadā jaunus nodokļus un „piespiest kūtros”, bet uzņēmums ir vairākkārt informējis pašvaldību, sniedzis informāciju laikrakstā „Siguldas Elpa”, uzņēmuma mājaslapā www.saltavots.lv, pašvaldības mājaslapā www.sigulda.lv par situāciju, ka tīklu paplašināšanas būvdarbu zonās daļa mājsaimniecību sadzīves kanalizācijas notekūdeņus filtrē gruntī, izvadīti lietus kanalizācijas sistēmās, grāvjos. Uzņēmums ir informējis, ka līdz ar to tiek piesārņota grunts, virsūdeņi un gruntsūdeņi.
SIA „Saltavots” sadarbībā ar pašvaldību ir izstrādājis šķidro sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumus, kuri ir iekļauti Siguldas novada Domes 2013.gada 29.maijā apstiprinātajos saistošajos noteikumos „Par atkritumu apsaimniekošanu Siguldas novadā”.

Uzņēmuma darbinieki iesaistīsies pašvaldības izveidotajā darba grupā par šķidro sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumu ieviešanu Siguldas novadā."

slimests
- 2013-09-16 15:08

Domāju, ka vēl kādi 20-30% pieslēgušies kanalizācijai nelegāli vai puslegāli :(

cirliitis
- 2013-09-16 09:10

To varēja uzrakstīt vienā teikumā - mūsu projekts izgāzās, zaudējumi būs jāsedz jums iedzīvotāji.

Neskaidrs gan paliek jautājums, ja līdzšinējais plānotais nekādi neīstenojas - 40 % tas tiešām ir niecīgi, kāpēc ir nepieciešams turpināt?
Vai esat veikuši aptaujas un zinat ka jaunajos "posmos" pieslēgsies visi 100? Vai plānojat ar kādu īpašu dabas nodokli piespiest kūtros, beigt piegānīt apkārtni un pieslēgties kanalizācijai? Vai da jeb ko citu (izņemot šeit izziņoto plānu paaugstināt maksu) Jūs esat izdarījuši, lai šo jautājumu atrisinātu?

Atbilde: cirliitis
Administrācija
- 2013-09-16 12:04

Labdien!
Jūsu jautājumi nodoti SIA "Saltavots" atbildīgajiem speciālistiem, kuri atbildi sola sniegt līdz 17.septembra pēcpusdienai.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi