×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-01-09
Siguldā atklās pēdējos trīs gados otro jaunuzcelto bērnudārzu

Pirmdien, 13.janvārī, Siguldā, Skolas ielā 5, tiks atklāta jauna pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāde “Pasaciņa”. Tas būs jau otrais jaunuzceltais pašvaldības bērnudārzs pēdējo trīs gadu laikā – 2010.gadā pašvaldība atklāja bērnudārzu „Ieviņa”.

Pirmsskolas izglītības iestādes būvniecība tika uzsākta 2013.gada vasarā. Bērnudārzā ir sešas grupas, viena no tām – bērniem ar īpašām vajadzībām. Jaunais bērnudārzs nodrošinās vietas vairāk nekā 130 novada bērniem, kā arī darbavietas 30 darbiniekiem. Pirmsskolas izglītības iestāde strādās pēc divām licencētām programmām: vispārējās pirmsskolas izglītības programmas un speciālās pirmsskolas izglītības programmas izglītojamajiem ar garīgās veselības attīstības traucējumiem.

Jau ziņots, ka Siguldas novada pašvaldība ir noslēgusi Vienošanos ar Valsts reģionālās attīstības aģentūru par finansējuma piešķiršanu projekta „Jauna pirmsskolas izglītības iestāde Skolas ielā 5, Siguldā” (Nr.3DP/3.1.4.3.0/13/IPIA/VRAA/006/064) realizēšanai. Projekta kopējās izmaksas ir EUR 1 366 525 (960 399,24 latu) apmērā, tai skaitā attiecināmās izmaksas EUR 1 359 806,40 (955 677,38 latu) apmērā, no kurām Siguldas novada pašvaldības finansējums ir 12,75% jeb EUR 173 375,32 (121 848,87 lati). Valsts budžeta dotācija – EUR 30 595,64 (21 502,74 lati), bet lielākā finansējuma daļa ir no Eiropas Reģionālās attīstības fonda – EUR 1 155 832,59 (812 325,77 latu) apmērā (85%).


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Administrācija
- 2014-01-20 15:41

Labdien!
Siguldas novada pašvaldība plāno palielināt automašīnu stāvvietu skaitu, izbūvēt ietves pieslēgumus, kā arī uzstādīt ātruma ierobežojošo valni pie bērnudārza "Pasaciņa", šobrīd jau noris projektēšanas darbi, bet darbu realizācijas laiks būs zināms pēc 2014.gada budžeta apstiprināšanas.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Māris
- 2014-01-13 00:13

Un vēl- varbūt var radīt pie bērziem, starp bibliotēku un bērnudārzu, nelielu stāvvietu abu iestāžu darbiniekim un apmeklētājiem. Kā Skolas ielas iedzīvotājs regulāri redzu nevīžīgi novietotas automašīnas pie bibliotēkas. No autovadītāja viedokļa arī neērti, ja izkāp, nonāc zālienā, tikai to šķērsojot, nokļūsti uz celiņa.

Māris
- 2014-01-13 00:06

Par bērnudārzu priecājos tādā ziņā, ka tiek sakārtots Skolas ielas posms, kas līdz tam bija nožēlojams -brikšņi un vijgriezes, zema vieta un čūsklājs. Būtu arī pozitīvi, ka gājēju celiņu no bibliotēkas pagarinātu līdz bērnudārzam vai vēl tālāk lidz Līvkalna ielai.
Par automašīnām- ir jau pierasts, kad bija skola, tad bija vēl trakāk. Mani pārsteidz, ka bērnudārza teritorija,kas nožogota, ietver sevī visu bērzu birzīti līdz bibliotēkas teritorijai. Ja neuzber zemes kārtu, mazuļus tur nevar laist. Varbūt bērzu birzīte varētu ar laiku tapt par publisku parku.

Atbilde: Māris
EgilsK
- 2014-01-13 23:19

Bērzu birzīte bija viens no lielākajiem iemesliem, kāpēc savam bērnam izvēlējos Pasaciņu Ieviņas vietā. Šeit bērniem būtu lieliska iespēja izskraidīties starp kokiem,pretēji Ieviņas tuksnesim, bet gan jau arī tur saaugs zaļumi, tikai tad jau manējais ies skolā :)

sandrisandri
- 2014-01-10 12:23

Tā vietā, lai priecātos un novērtētu, ka Siguldā būs vēl viens lielisks bērnudārzs, skumji, ka dažiem siguldiešiem labāk ir atrast par ko piekasīties un pārmest...
Nu traki gan, ka būs maz vietas, kur auto novietot, droši vien jau labāk būtu, ja bērnudārzu neuzceltu, bērniem nebūtu kur iet,sēdētu mājās ar mammu vai auklīti, un atkristu problēma, kā novietot auto, pārpildītā stāvvietā!:))

Mēs gan priecājamies un sakam lielu paldies par jauno bērnudārzu!:)

Atbilde: sandrisandri
EgilsK
- 2014-01-10 14:08

Varbūt vienkārši vajadzētu atdzist nedaudz? Kurā zilbē esmu teicis, ka nepriecājos par bērnudārzu? Te gan vairāk izskatās, ka dažam no mājās sēdēšanas nav kur spriedzi izgāzt... :D Pasēdi vēl un salīdzini manu komentāru ar savējo!

Atbilde: sandrisandri
sandrisandri
- 2014-01-10 14:54

Vispār jau, nevienā zilbē nav rakstīts, ka EgilsK priecājas par bērnudārzu.., bet gan, ka baidās par pamatīgo rodeo, jo, redziet, stāvvietu neesot pietiekoši:))

Un, ja tik ļoti iedziļinies šajos komentāros, tad varu painformēt, ka nesēžu mājās, bet, gan strādāju:D Un man, kā reiz ,nav jaizgāž spriedze, jo ne jau es te iekomentēju:
"Baidos, ka atvedot un aizvedot mazos, pie bērnudārza sāksies pamatīgs rodeo, jo stāvvietu nav pietiekoši....Un vienvirziena satiksmes pāreja divvirzienu, kur stāvvieta ir kreisajā pusē arī var izvērsties diezgan jautra...Skatīsimies.

aim
- 2014-01-10 09:27

Parādiet, lūdzu, kādu skolu vai bērnudārzu, pie kura stāvvietas ir pietiekoši? Tādu nav! :)

EgilsK
- 2014-01-09 21:18

Baidos, ka atvedot un aizvedot mazos, pie bērnudārza sāksies pamatīgs rodeo, jo stāvvietu nav pietiekoši....Un vienvirziena satiksmes pāreja divvirzienu, kur stāvvieta ir kreisajā pusē arī var izvērsties diezgan jautra...Skatīsimies.

Pasākumi