×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-03-05
Siguldā viesojās Projekta „Aktīvi pilsoņi stiprākai Eiropai” dalībnieki

Laikā no 27.februāra līdz 2.martam Siguldā viesojās Eiropas Komisijas programmas Eiropa Pilsoņiem finansētā projekta „Aktīvi pilsoņi stiprākai Eiropai” (ACSE) dalībnieki, lai iepazītu Siguldu un apmainītos pieredzēm mākslas un kultūras pakalpojumu jomā. Projektā piedalās piecas pilsētas – Sigulda (Latvija), Kerava (Somija), Keila (Igaunija), Bormio (Itālija) un Aschersleben (Vācija), un tā mērķis ir aktivizēt un iesaistīt iedzīvotājus dažādos mākslas, kultūras, sporta, tūrisma, folkloras un ilgtspējīgās attīstības procesos.

Projekta ietvaros 28.februārī Siguldas novada Kultūras centrā norisinājās seminārs par tēmu „Mākslas un kultūras pakalpojumi Eiropā”, kura laikā projekta dalībnieki dalījās pieredzē par mākslas un kultūras pakalpojumu tendencēm un aktualitātēs savās valstīs, kā arī iepazinās ar tradicionālās un mūsdienīgās kultūras un mākslas pakalpojumiem Siguldā. Projekta „Aktīvi pilsoņi stiprākai Eiropai” dalībnieku vidū tika pārstāvēti gan lietišķas mākslas un rokdarbu speciālisti, gan tautas deju kopas, gan brīvprātīgie kultūras organizatori, gan pašvaldību pārstāvji, studenti, skolēni un mākslinieki. Semināra laikā gan vietējie, gan ārvalstu dalībnieki iepazinās arī ar Meteņu tradīcijām , piedalījās masku un danču radošajās darbnīcās kopā ar Lēdurgas folkloras kopu „Putni” un mākslas un deju pasniedzējiem no Somijas un Vācijas, kā arī diskutēja par tēmu „Maskošanās. Tradīcija vai māksla?”

Savukārt 1.martā, projekta dalībnieki kopā ar folkloras kopām Siguldas „Senleja” un „Senlejiņa”, Rīgas „Dandari”, Lēdurgas „Putni” un Līvānu „Ceirulīts” ieskandināja Meteņdienu pie Siguldas dzelzceļa stacijas, Siguldas pagasta Kultūras namā, Jūdažu Sabiedriskajā centrā un pie Allažu pagasta pārvaldes, lai pēcpusdienā kopā dotos uz lielajām Meteņdienas svinībām Turaidas muzejrezervātā.

Projekta dalībnieki iepazinās arī ar Siguldas pilsētvidi un kultūras un tūrisma infrastruktūru, kā arī tikās ar tautas lietišķās mākslas studiju „Vīgrieze”. Projekta vizītes noslēgumā dalībnieki pulcējās Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā, lai kļūtu par aculieciniekiem unikālajai Ziemas Festivāla atklāšanas ceremonijai.

Sirsnīga pateicība par ieguldīto darbu Andai Skujai un Indrai Čeksterei, un par atbalstu Tūrisma informācijas centram, Turaidas muzejrezervātam, mākslu skolai „Baltais Flīģelis”, Elmāra smilšu galerijai, viesnīcai Sigulda, Siguldas minerālūdenim, Siguldas pagasta Kultūras namam, Allažu pagasta Tautas namam, Jūdažu Sabiedriskajam centram un Siguldas novada Kultūras centram, kā arī brīvprātīgajiem Lailai Priedītei, Alisei Čanderei, Unai Ģēģerei un Leldei Miķelsonei. 


Informāciju sagatavoja:
Uldis Elksnītis
Sigulda novada Domes
Kultūras pārvaldes
Projektu vadītāja asistents


Informāciju sagatavoja:
Uldis Elksnītis
Sigulda novada Domes
Kultūras pārvaldes
Projektu vadītāja asistents


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi