×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-03-11
Darbu uzsākusi „BIOR” Siguldas laboratorija

11.martā Siguldā, Institūta ielā 1, svinīgi tika atklāta pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta „BIOR” Siguldas laboratorija, kuras galvenie darbības virzieni ir paraugu laboratoriskā testēšana, pielietojot 30 akreditētas metodes, un mācību organizēšana pārtikas nozares darbiniekiem. Turpmāk Siguldas laboratorijā klienti varēs pasūtīt arī jebkuru „BIOR” piedāvāto pakalpojumu. Savukārt bijušie LLU zinātniskā institūta „Sigra” darbinieki arī turpinās savu zinātnisko darbību, iesaistoties „BIOR” zinātnisko projektu realizācijā.

Atklājot zinātniskā institūta darbību, tās direktors Aivars Bērziņš sacīja: „BIOR Siguldas laboratorija ir nākamais solis, ko esam veikuši, lai nodrošinātu institūta pakalpojumu pieejamību pēc iespējas tuvāk zemnieku saimniecībām, pārtikas apritē iesaistītiem uzņēmumiem un veterinārām praksēm, kuru darbā laboratoriskie izmeklējumi ir ikdienas nepieciešamība. Laboratorija ir akreditēta Latvijas Nacionālajā akreditācijas birojā. Vienlaikus gribas uzsvērt, ka institūtam tādējādi izdevies rast risinājumu, lai darbs turpinātos vietā, kur līdz likvidēšanai 70 gadu garumā darbojies plaši zināmais LLU zinātniskais institūts „Sigra”.”

Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta „BIOR” Siguldas laboratorijas vadību un darbiniekus sveica arī Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics: „Esmu gandarīts, ka Siguldas novadā līdzās labiem un inovatīviem projektiem izglītībā, kultūrā, sportā un tūrismā, sabiedriskajā darbā un uzņēmējdarbībā, attīstās arī zinātne. Lai uzņēmējdarbība un īpaši lauksaimniecība spētu attīstīties un kļūt par modernu saimniekošanas veidu, tai ir nepieciešama zinātnes izaugsme, tehnoloģiju attīstība un zināšanas, kuras var dot „BIOR” Siguldas laboratorija. Man ir patiess prieks, ka Latvijas Lauksaimniecības universitātes zinātniskā institūta „Sigra” iesāktā darbība tiks turpināta, dodot jaunas darbavietas un pakalpojumus Siguldas novada iedzīvotājiem un uzņēmējiem.”

Zinātniskajā institūtā „BIOR” sekmīgi notiek zinātniskais darbs, integrējoties starptautiskajos pētniecības un attīstības projektos, tāpēc, atbilstoši „BIOR” stratēģiskās attīstības plānam, zinātnisko darbu Siguldas laboratorijā turpinās arī vairāki bijušie LLU zinātniskā institūta „Sigra” darbinieki. Patlaban zinātnieki iesaistīti divu institūta „BIOR” zinātnisko projektu realizācijā.

Institūts „BIOR”, lai nodrošinātu Siguldas laboratorijas darbību, realizējis investīcijas 12 tūkstošu eiro apjomā, veicot laboratoriju iekārtošanu, kvalitātes sistēmu sakārtošanu, metožu akreditāciju, darbinieku apmācību, kā arī izveidojot loģistikas sistēmu, lai nodrošinātu paraugu ņemšanu klientam vēlamajā objektā. Laboratorijā varēs nodot testēšanai visu veidu paraugus, tai skaitā arī izmeklējumiem ārvalstu laboratorijās, kā arī saņemt atzinumu par izpētes rezultātiem un bezmaksas konsultācijas.

Informāciju sagatavoja:
Rita Voronkova


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Skudra
- 2014-03-23 18:14

Patiešām skaista atklāšana, vienīgi trūkst patiesas informācijas!!!!! No bijušajiem Sirgas zinātniekiem palika strādāt vien trīs un divi tehniskie darbinieki. Diemžēl netiek turpinātās Sigras pātniecības un zinātniskās aktivitātes. Skumji! Vēl vairāk skumji, ka Bior izplata nepatiesu informāciju! 12. tūkstošus ieguldīja, bet cik ieguva likvidējot zinātniskās laboratotijas un aizvedot uz Rīgu ļoti vērtīgās iekārtas!

Atbilde: Skudra
Administrācija
- 2014-03-25 10:39

Labdien!
BIOR Siguldas laboratorijas pārstāvji informē, ka „Sigrā” pirms BIOR ienākšanas bija dramatiski finanšu un zinātniskie rezultāti. Lai nodrošinātu turpmāku pastāvēšanu, „Sigra” kļuva par institūta BIOR struktūrvienību, kuras darbības rezultātiem jābūt līdzvērtīgiem citu institūta struktūrvienību rezultātiem.
BIOR strādā, lietderīgi izmantojot finanšu resursus, iekārtas un nodrošinot personālam labus darba apstākļus. BIOR iespēju robežās turpinās „Sigras” uzsāktos pētījumus, un mūsu kopējais uzdevums ir darīt to efektīvi.
Lai nodrošinātu iekārtu pilnvērtīgu noslodzi, tika pieņemts lēmums Siguldā samazināt laboratoriju telpu platību, jo mūsdienīga loģistikas sistēma ļauj operatīvi savienot institūta struktūrvienību darbu. Viens no svarīgākajiem kritērijiem bija analītisko metožu izpildījuma kvalitāte. Visas tās metodes, kuru izpildījums ir augstā līmenī, arī turpmāk tiks realizētas Siguldā.
Tāpat visi bijušie institūta „Sigra” darbinieki tiek aicināti nākt ar pētījumu projektu idejām, ko varētu realizēt kopā ar BIOR Siguldas filiāli un pārējām BIOR laboratorijām. BIOR pētniecības politika nav vienkārši nodrošināt pētniekiem darba vietu un algu, bet gūt no zinātniskās darbības un tajā iesaistītajiem pētniekiem augsti kvalitatīvus starptautiskus zinātniskos sasniegumus, ko novērtē (t.i. rezultatīvos rādītājus) un ko atspoguļo starptautiskās publikācijās un projektos.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

cirliitis
- 2014-03-13 09:33

Patiesi prieks, ka zinātne nav zudusi, bet tikai pārtapusi un pilnveidojusies.

Bet tas tā tikai dienā vakaros... :( Cerams turpmāk pašvaldības policija vairāk pieskatīs šo vietu. Tieši laukumiņā, kur te bildēs var redzēt stāvam Mitrēvicu u.c. viesus, pa vakariem.. notiek zinātnei un visam pārējam smukajam, pretējas lietas - laikam jau nelegāli auto sānslīdes jeb drifta demonstrācijas vai treniņi, alus dzeršanas..

Atbilde: cirliitis
Administrācija
- 2014-03-14 10:10

Labdien!
Paldies par informāciju! Siguldas novada Pašvaldības policijas priekšnieks informē, ka minētā adrese tiks iekļauta Pašvaldības policijas patrulēšanas maršrutā.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Atbilde: cirliitis
EgilsK
- 2014-03-14 16:27

Nav,protams, īstā vieta, bet nezināju kur rakstīt. Policija varētu arī papētīt tos auto īpašniekus, kas atstāj savus auto pie mājas uz velo/gājēju celiņiem. Viens tāds šedevrs ir uz P. Brieža 58 ja nekļūdos). Gandrīz bez izņēmuma vienmēr stāv vismaz viena mašīna uz ietves. Kājām paspraukties garām var, bet ar bērnu ratiņiem nu nekā.

Valdis
- 2014-03-12 17:05

Diez, cik varētu izmaksāt pilnas ūdens analīzes. Vai kādam ir pieredze?

Pasākumi