×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-05-15
TLMS „Vīgrieze” dalībnieces piedalās pašdarināto tērpu skatē

15. un 16.maijā plkst.18.00 visi interesenti aicināti uz Rīgas centrālās bibliotēkas mākslas un mūzikas nodaļu Brīvības ielā 49/53, 2.stāva zālē, kur notiks dažādās rokdarbu tehnikās pašdarināto tērpu skate „Radošais nemiers”.

„XXV Vispārējo latviešu Dziesmu svētku laikā 2013.gada vasaras karstumā ar lielu skatītāju interesi izstāžu zālē „Rīgas mākslas telpa” notika pašdarināto tērpu skate, kurā piedalījās dalībnieces ar vairāk nekā simts dažādiem tērpiem. Skates rīkotājiem radās doma atkārtot pasākumu ar iespēju studiju, pulciņu, kopu un biedrību dalībniecēm parādīt savus darinājumus plašākam interesentu lokam,” par ideju veidot pašdarināto tērpu skati stāsta Latvijas Nacionālā kultūras centra tautas lietišķās mākslas eksperte Linda Rubena.

Rokdarbi joprojām ir modē – to apliecinās skates dalībnieki, kas skatītājiem piedāvās dažādās tehnikās veidotus tradicionālus, mūsdienīgus un pat avangarda tērpus. Skatē būs redzami pašausta auduma kostīmi un mēteļi, filcēti mēteļi, apmetņi un šalles, smalka, ažūra tamborējuma vasaras jaciņas un citi tērpi. Skatei pieteikti gan bērnu un pieaugušo, gan sieviešu un vīriešu tērpi. Žūrija vērtēs darbu oriģinalitāti, kvalitāti, tehnisko izpildījumu un sarežģītību, kā arī tērpa estētiku.

Šajā skatē ar savu darināto tērpu piedalās arī Siguldas pagasta Kultūras nama Tautas lietišķās mākslas studijas „Vīgrieze” dalībnieces: Ineta Eriksone, Irita Lukšo, Silvija Grapmane, Aina Erte, Maira Lindermane, Aija Nikalovska, Vita Vjaževiča, Sarmīte Ūsāne, Anda Kalanepa un Ģertrūde Līvmane. Dažas studijas dalībnieces ir pamanījušās uzmeistarot pat divus tērpus, bet dažām tērpi vēl ir tapšanas stadijā. Arī novada iedzīvotājiem, kuri nevarēs ierasties uz skati Rīgā, būs iespēja tērpu kolekciju redzēt Siguldā.


Informāciju sagatavoja:
Terēzija Leimane


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi