×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-06-25
Siguldā pulcēsies mūzikas meistari no visas pasaules

Siguldas Mākslu skolā „Baltais Flīģelis” no 1. līdz 9.jūlijam notiks XI Starptautiskie latviešu jauno mūziķu meistarkursi, norisinās katru otro gadu. 2014.gadā meistarkursi atzīmē 20 gadu jubileju, kopš tie tiek rīkoti Latvijā. Meistarkursi apvienos Latvijas un citu valstu latviešu jaunos mūziķus radošā darbā un muzicēšanā izcilu Latvijas un ārzemju pedagogu un mākslinieku vadībā. Mācībspēki pārstāvēs septiņas valstis – ASV, Latviju, Austrāliju, Grieķiju, Meksiku, Šveici un Vāciju.

XI Starptautiskajos latviešu jauno mūziķu meistarkursos piedalīsies mūzikas vidusskolu audzēkņi un mūzikas augstskolu studenti, mūzikas izglītības iestāžu jaunie skolotāji un citi interesenti. Meistarkursos tiks lasītas lekcijas, notiks instrumentālās un vokālās meistarklases, kompozīcijas, mūzikas teorijas un pedagoģiski metodiskie semināri, kameransambļa, senās mūzikas vokālā ansambļa, kora un orķestra mēģinājumi, kā arī meistarklašu vadītāju un dalībnieku bezmaksas koncerti. Praktiskajās nodarbībās, muzicējot ievērojamu Latvijas un ārvalstu mūziķu vadītajās nodarbībās, jaunajiem mūziķiem būs iespēja attīstīt un pilnveidot mūsdienu un citu stilu mūzikas, kā arī senās un baroka iemaņas un prasmes.

Atbilstīgi XI meistarkursu vadmotīvam „Latviešu mūzika un mūziķi pasaulē” būs gan lekciju temati, gan koncertprogrammas, kurās mūzikas studenti un meistarklašu vadītāji atskaņos latviešu un citu komponistu skaņdarbus. Meistarkursi ir daļa no „Rīga 2014” programmas „Bez tematiskās līnijas”, tie atspoguļos programmas uzsvaru uz latviešu kulturālo mantojumu un nozīmi Eiropas un pasaules kontekstā.

Meistarkursu ieskaņas koncerts ar meistarkursu vadītāju piedalīšanos notiks 29.jūnijā plkst.18.00 Rīgas Latviešu biedrības nama Zelta zālē.

XI Starptautiskos latviešu jauno mūziķu meistarkursus organizē Siguldas Mākslu skola „Baltais Flīģelis” un darba grupa, kuras sastāvā strādā cilvēki no Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, Kanādas Jaunatnes Dziesmu svētku padomes, kā arī Latvijas Komponistu savienības.

XI Starptautiskie latviešu jauno mūziķu meistarkursi līdz šim saņēmuši finansiālu atbalstu no Siguldas novada pašvaldības, Valsts kultūrkapitāla fonda, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas un ārvalstu kultūras biedrībām, apvienībām, fondiem, piemēram, Amerikas latviešu apvienības Kultūras fonda, Latviskā mantojuma fonda Bostonā, PBLA Kultūras fonda un citiem. 

Jauno mūziķu meistarkursu koncertprogramma

Laiks un vieta
Pasākums
No 1. līdz 9.jūlijam Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”

XI Starptautiskie latviešu jauno mūziķu meistarkursi „Latviešu mūzika un mūziķi pasaulē”. Ieeja – bez maksas

1.jūlijā plkst.17.00 Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”

Meistarkursu atklāšanas koncerts. Piedalās: Andra Dārziņa /alts/, Krišjānis Norvelis /bass/,Ieva Parša /mecosoprāns/, Linda Skride-Zondervan /alts/, Lauma Skride /klavieres/, koncertmeistare: Herta Hansena. Ieeja – bez maksas

2.jūlijā plkst.19.00 Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”

Meistarkursu vadītāju koncerts. Piedalās: Eva Bindere /vijole/, Artūrs Cingujevs /klavieres/, Andra Dārziņa /alts/, Guntars Freibergs /marimba/, Mārcis Kuplais /čells/, Guntis Kuzma /klarnete/, Ieva Parša /mecosoprāns/, Linda Skride-Zondervan /alts/, Ilze Urbāne /flauta/, Antra un Normunds Vīksnes /klavieru duets/. Koncertmeistares: Agnese Egliņa, Lauma Skride, Herta Hansena, Antra Vīksne. Ieeja – bez maksas

3.jūlijā plkst.19.00 Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”

Meistarkursu vadītāju koncerts veltīts Imanta Mežaraupa un Aurikas Gulbes piemiņai. Piedalās: Andra Dārziņa /alts/, Antra Jankava /mecosoprāns/, Mārcis Kuplais /čells/, Gunārs Larsens /vijole/, Rasma Larsens /vijole/, Rasma Lielmane /vijole/, Krišjānis Norvelis /bass/. Meistarkursu kamerkoris /diriģente Anita Kuprisa/, koncertmeistari: Herta Hansena, Lauma Skride, Ventis Zilberts. Ieeja – bez maksas

5.jūlijā plkst.19.00 Siguldas ev.lut. baznīcā
Meistarkursu dalībnieku koncerts I. Ieeja par ziedojumiem
6.jūlijā plkst.12.30 Siguldas ev.lut. baznīcā

Garīgās mūzikas koncerts. Piedalās: Kristīne Adamaite /ērģeles/, meistarkursu kamerkoris diriģentu Jāna Baltiņa un Anitas Kuprisas vadībā, Senās mūzikas vokālais ansamblis diriģenta Guntara Prāņa vadībā. Ieeja – bez maksas

6.jūlijā plkst.19.00 Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”

Meistarkursu dalībnieku koncerts II un „Beztalanta vakars”. Ieeja – bez maksas

7.jūlijā.plkst.19.00 Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”
Meistarkursu dalībnieku koncerts III. Ieeja – bez maksas
8.jūlijā plkst.16.00 Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”

Meistarkursu noslēguma koncerts. Piedalās: meistarkursu kamerorķestris diriģenta Normunda Dreģa vadībā, meistarkursu kamerkoris diriģentu Jāņa Baltiņa un Anitas Kuprisas vadībā, Senās mūzikas vokālais ansamblis diriģentu Guntara Prāņa vadībā. Ieeja – bez maksas

 

Informāciju sagatavoja:
Guntars Zvejnieks


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi