×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-08-04
Drīzumā uzsāks gājēju celiņa izbūvi Skolas ielā

2014.gada janvārī Siguldas novada pašvaldība atklāja pirmsskolas izglītības iestādi (PII) „Pasaciņa”, kuru apmeklē 124 bērni. „Pieaugot gājēju plūsmai un transporta kustībai, pašvaldība, rūpējoties par gājēju drošību, pasūtīja izstrādāt tehnisko projektu „Gājēju celiņš Skolas ielā no Līvkalna ielas līdz Krišjāņa Barona ielai Siguldā”, kurā paredzēts paplašināt esošo celiņu posmā no Siguldas novada Jaunrades centra līdz Krišjāņa Barona ielai, kā arī izbūvēt no jauna celiņu gar PII „Pasaciņa” līdz Līvkalna ielai, paredzot papildus iespēju novietot automašīnas pie bērnudārza,” informē Siguldas novada pašvaldības Īpašumu, būvniecības un investīciju pārvaldes vadītāja vietniece Inga Zālīte.

Projekta ietvaros tiks izveidota arī lietus ūdens kanalizācijas sistēma minētajā posmā, kā arī teritorija tiks labiekārtota. Būvdarbu veikšanai pašvaldība no budžeta līdzekļiem izlietos vairāk nekā 100 000 eiro.

Veicot plānotos darbus, tiks izveidota droša piekļuve bērnudārzam.

Minēto darbu veikšanai tika izsludināts iepirkums, kurā uzvarēja SIA „Ceļinieks 01”, ar kuru pašvaldība noslēgusi līgumu par gājēju celiņa izbūvi.

Būvdarbi drīzumā tiks uzsākti un plānots, ka tie noslēgsies oktobrī.

Jau ziņots, ka Siguldas novada pašvaldība, piesaistot ERAF fonda līdzekļus, uzbūvējusi jauni bērnudārzu „Pasaciņa” Skolas ielā 5, Siguldā. Projekta kopējās izmaksas ir EUR 1 366 525 apmērā, no kurām Siguldas novada pašvaldības finansējums ir 12,75% jeb EUR 173 375,32.

Bērnudārzā ir sešas grupas, viena no tām – bērniem ar īpašām vajadzībām. Jaunais bērnudārzs nodrošina darbavietas 30 darbiniekiem. Pirmsskolas izglītības iestāde strādā pēc divām licencētām programmām: vispārējās pirmsskolas izglītības programmas un speciālās pirmsskolas izglītības programmas izglītojamajiem ar garīgās veselības attīstības traucējumiem.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


GuntarsR
- 2014-08-06 09:54

Ļoti kritiska situācija ir uz Atbrīvotāju ielas posmā no Līvkalna ielas līdz Barona ielai. Bērni no Līvkalna ielas apkaimes, kas dodas un sākumskolu un jaunieši uz ģimnāziju, ir spiesti iet vai braukt ar velosipēdu pa brauktuvi. Tāpat ejot no stacijas uz šo apkaimi Atbrīvotāju iela ir visīsākais ceļš, bet gājējiem nav nodrošināta droša pārvietošanās. Lūdzu skatīt šo jautājumu uz investīcijām, ja ne nākamgad tad vismaz uz 2016. gadu, pie tam kompleksi paredzot savienojumus ar veloceliņiem un Atbrīvotāju ielas, tā nelielā grantētā posma asfaltēšanu.

Atbilde: GuntarsR
Administrācija
- 2014-08-06 11:24

Labdien!
Paldies par ierosinājumu! Siguldas novada pašvaldības veicamo darbu sarakstā ir gājēju celiņa izveidošana Jūsu minētajā posmā, bet tas tiks realizēts, kad būs pieejams finansējums.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

zin51
- 2014-08-05 14:57

Lasu rakstu par jaunu gājēju celiņu izveidošanu uz bērnudārzu "Pasaciņa" un rodas jautājums par to, kā no ģimnāzijas puses bērni ar vecākiem var nokļūt uz bērnudārzu "Ieviņa", pagaidām tur viss sakārtots tikai biezajiem ar auto, kājām iziet diezgan pagrūti, vēl jāapiet zīme pie Satezeles ielas 7 - privātīpašums, tad ziemā klunkur klunkur par nenotīrītām vietām. Varbūt arī par to ir vērts padomāt, ka ne visi pārvietojas mašīnās, daudzi brauc ar velosipēdiem, vai iet kājām, vārdu sakot, dzīvo videi draudzīgi. Pamēģiniet izstaigāt to ceļu un paskatīties savām acīm.

Atbilde: zin51
Administrācija
- 2014-08-06 09:39

Labdien!
Lai piekļūtu bērnudārzam "Ieviņa" no Dzērveņu ielas puses, Siguldas novada pašvaldība ir izbūvējusi gājēju celiņu pašvaldībai piederošā īpašumā. Lai piekļūtu bērnudārzam no otras puses, jāšķērso privātīpašumi, kur pašvaldība nav tiesīga veikt būvdarbus. Privātīpašnieks ir atbildīgs par sava īpašuma sakopšanu.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

tummis
- 2014-08-04 12:12

Varētu arī O.Kalpaka ielas sākumā uztaisīt gājēju celiņu, tur ir ļoti liela kustība, galveno kārt bērni uz skolu iet no centra.

Atbilde: tummis
Administrācija
- 2014-08-04 12:40

Labdien! Siguldas novada pašvaldības Īpašumu, būvniecības un investīciju pārvaldes speciālisti informē, ka Jūsu minētajā ielas posmā gājēju celiņa izbūve tiek plānota, bet ierobežoto finanšu resursu dēļ tas nenotiks šajā gadā.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi