×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Vides un zemes mākslas festivāls “GreenFest’21” Gaujas Nacionālajā parkā

8. augusts - 31. oktobris
Atklāts vides un mākslas festivāls “GreenFest’21”, kas aicina aplūkot 12 Latvijas mākslinieku radītus vides un zemes mākslas objektus, kas izvietoti Gaujas Nacionālā parka teritorijā.

“Greenfest” ir zaļā dzīvesveida festivāls, kas jau trīs gadus Zaļās Villas kvartālā pulcēja lektorus un zaļā dzīvesveida entuziastus, daloties zināšanās par zaļu un videi draudzīgu dzīvesveidu. Taču šogad, pirmo reizi piesakot Mākslas festivālu, “GreenFest” spēris soli tuvāk, lai uzrunātu un sasniegtu vēl plašāku auditoriju, aicinot aizdomāties par iespēju dzīvot zaļāk, domāt viedāk un būt saskaņā ar dabu.

Pavasarī publiski izsludinātajā konkursā tika pieteiktas 34 Latvijas mākslinieku idejas, no kurām atbalstītas un realizētas tika 12 idejas. Konkursa uzsaukuma mērķis bija radīt vides mākslas objektus Gaujas Nacionālā parka teritorijā, ar kuru starpniecību “GreenFest” Mākslas festivāls aktualizē dažādu augu un dzīvnieku sugu (dzīvotņu) izzušanas problēmu, kas ir tiešs videi nedraudzīgas saimniekošanas rezultāts ar ilgtermiņa sekām ekoloģijai, videi, dabai un cilvēkam.

“GreenFest” mākslas festivāla laikā Gaujas Nacionālā parka teritorijā ir apskatāmi 12 Latvijas mākslinieku veidoti vides mākslas un zemes mākslas (land-art) darbi, kas katrs nes stāstu par pašizpausmi mijiedarbībā ar dabu, par būšanu harmonijā ar vidi, kurā dzīvojam, un ar sevi pašu. “GreenFest” Mākslas festivāls norisinās no 8. augusta līdz 31. oktobrim, tomēr apmeklētājiem jāņem vērā, ka zemes mākslas pamata ideja ir radīt no dabas un ļaut tai to paņemt atpakaļ, tādēļ daudzi darbi nebūs ilglaicīgas vides sastāvdaļas, jo katra mākslas objekta redzamais mūža cikls ir atšķirīgs.

Ar mākslas objektu atrašanās vietu, to autoru vārdiem un aprakstiem iespējams iepazīties festivāla tīmekļa vietnē www.greenfest.lv, kur izveidota interaktīva karte, kas aicina dabā aplūkot ne tikai mākslas objektus, bet arī izbaudīt apkārtnes apskates un atpūtas vietas.

Katru gadu “GreenFest” sarunu centrā ir kāds aizsargājams augs vai suga, šogad uzmanība veltīta apputeksnētāju un aizsargājamo augu izzušanas problemātikai, tādēļ gan logotipā, gan festivāla satura centrā šoreiz savu goda vietu ieņēmusi lielā zemes kamene un zīda magone.

Ierastais “GreenFest” festivāls ar sarunām, izglītojošām lekcijām, darbnīcām un meistarklasēm norisināsies Siguldā no 1. līdz 3. oktobrim atbilstoši epidemioloģiskajai situācijai valstī.

Mākslas festivālu “GreenFest” atbalsta Siguldas novada pašvaldība.

Pasākumi