×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Inčukalna mākslinieku kopas izstāde “Emocijas” Siguldas Jaunās pils salonā

5. oktobris - 27. novembris

Siguldas Jaunās pils salons ar lielu prieku uzņem Inčukalna mākslinieku kopas dalībnieku izstādi “Emocijas”. Siguldas novadam paplašinoties, arī novada mākslinieku loks ir audzis. Izstādē būs skatāmi trīspadsmit dažādu mākslinieku darbi dažādās tehnikās, kas izstādes apmeklētāju aicina aizdomāties par to, kas mums visiem ir kopīgs – emocijas. Lai gan emocijas strauji mainās, bet tās mūs visus padara par cilvēkiem.

Tikpat dažādas kā esam paši, ir arī mūsu emocijas, kas plūst kā straume, bez aizspriedumiem un robežām, brīvi, viegli un nomierinoši. 

Izstādē “Emocijas” piedalās vairāki mākslinieki – Pauls Putniņš, Andis Gūtmanis, Ieva Kalniņa, Vita Oša, Rita Bormane, Zigurds Bormanis, Aija Ausēja-Rudzīte, Rasma Baltgaile, Modris Balodis, Evija Keiša, Jānis Purcens, Lilita Joņina, Dace Visnola un Dace Saulīte.

Inčukalnā jau no pagājušā gadsimta astoņdesmitajiem gadiem ir svinētas Mākslas dienas, kuras bija par pamatu Mākslinieku kopas izveidošanai 2002. gadā, tajā sākotnēji bija 6 dalībnieki. Šobrīd aktīvi darbojas ap 20 mākslinieku, kas pārstāv gan glezniecības, grafikas, fotogrāfijas,  gan arī lietišķās mākslas žanrus - vitrāžas, tekstila un metāla.

Siguldas Jaunās pils Salonā izstādi iespējams apskatīt līdz 27. novembrim. Jaunās pils darba laiks darba dienās ir no plkst. 9.00 līdz 19.00 un brīvdienas no plkst. 10.00 līdz 19.00. Ieejas maksa pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas ID karti – 1 eiro.

Aicinām izstādes apmeklētājus ievērot visas valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai. Aicinām rūpēties par roku higiēnu un izmantot publiski pieejamos dezinfekcijas stendus, kā arī ievērot distanci un sanitāro protokolu, apmeklējot publiskas vietas un pasākumus.

Pasākumi