×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Izstāde bērniem Siguldas novada bibliotēkā par mūzikas stāstu grāmatām

28. decembris - 31. janvāris

Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā no 28. decembra līdz 31. janvārim būs apskatāma animācijas filmu un audio pasaku izstāde bērniem par Ivetas Brikmanes stāstu grāmatām “Septiņi stāsti par notiņām” un “Pa pēdām notiņām”.

Projekta laikā ir radītas septiņas izglītojošas animācijas filmas par septiņām notīm un sešpadsmit audio pasakas par mūzikas teoriju. Mērķauditorija ir bērni, sākot no divu līdz desmit gadu vecumam, vecāki un mūzikas pedagogi, kas strādā ar bērniem pirmsskolā, sākumskolā un interešu izglītībā.

Šī materiāla pamatmērķis ir padarīt mūzikas teoriju daudz vienkāršāku, saprotamāku un uztveramāku, pasniedzot to bērniem saprotamā valodā. Viens no projekta noteikumiem, radot šo materiālu, – lai tas būtu pieejams arī bērniem ar īpašām vajadzībām – ar redzes un dzirdes traucējumiem. Tādējādi animācijas filmas ir veidotas ar subtitriem, lai informāciju var uztvert bērni ar dzirdes traucējumiem. Audio pasaku formāts ir veidots, lai šis materiāls būtu pieejams bērniem ar redzes traucējumiem.

Stāsts ir tēma, kas caurvij visu projektu. Visiem patīk pasakas un stāsti – gan lieliem, gan maziem. Tāpēc stāsta formāts tiek izmantots, lai sarežģīto mūzikas teoriju padarītu saprotamu un viegli uztveramu. Katrai notij ir izveidots savs vizuāls tēls ar savu raksturu un personību. Bieži vien šiem tēliem stāstā ir veidotas vārdu spēles un rīmes, lai bērnam rastos asociācija, kas tā ir par noti, kāpēc konkrētā teorijas lieta ir tāda, kāda tā ir. Krāsa notīm nav izvēlēta nejauši. Visas daļiņas uz zemeslodes vibrē kādā noteiktā frekvencē, pat, ja mēs to neredzam un nedzirdam. Katrai skaņai un krāsai ir sava frekvence. Mums zināmās notis vibrē varavīksnes krāsu frekvencēs. Stāsti ir ar nelielu humora devu, kas rada prieku un liek pasmaidīt. Prieks ir kā “atslēga” uz pozitīvu rezultātu mācīšanās procesā. Jebkuru darbu darot ar prieku, ir pavisam cits rezultāts.

Izstādes veidotāji ir Iveta un Kristaps Brikmaņi. Stāstu autore ir I. Brikmane, mūzikas skolotāja, kura par izglītojošo materiālu un izstādes tapšanu saka: “Mēs esam trīs bērnu vecāki. Šie stāsti radās pateicoties viņiem – meklējām veidu, kā mūzikas teoriju padarīt pieejamu un patīkamu visiem. Tā kā mums ģimenē aug bērns ar uzmanības traucējumiem, tad tas bija kā pamudinājums atrast veidu, kā mūzikas teoriju padarīt pieejamu arī viņam.” Stāstu grāmatu ilustrāciju autors ir K. Brikamanis.

Projekts tapis pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “KultūrELPA” atbalstam. Animācijas filmas un audio pasakas ilgtermiņā ir pieejamas tīmekļa vietnē www.skangrams.lv.

Izstādi varēs aplūkot Siguldas novada bibliotēkā līdz 31. janvārim otrdienās, sestdienās no plkst. 11.00 līdz 12.00, trešdienās, ceturtdienās, piektdienās no plkst. 10.00 līdz 11.00 un no plkst. 16.00 līdz 17.00. Lai aplūkotu izstādi, iepriekš obligāti jāpiesakās, zvanot uz tālruņa numuru 67972425.
 

Atgādinām, ka joprojām jāievēro piesardzības pasākumi un individuālā atbildība par savu veselību. Aicinām rūpēties par roku higiēnu un izmantot publiski pieejamos dezinfekcijas stendus, kā arī ievērot distanci un sanitāro protokolu, apmeklējot publiskas vietas un pasākumus.

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi