×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Zemeņu svētki Mālpilī

2. jūlijs 11.00

Sestdien, 2. jūlijā, jau otro gadu tiks svinēti Mālpils zemeņu svētki, kuru laikā norisināsies zemeņu degustācijas, plašs amatnieku un mājražotāju tirgus, Mālpils pagasta uzņēmēju aktivitātes. Plānotas arī dažādas radošās darbnīcas, ekskursijas uz zemeņu laukiem un koncerti visas dienas garumā, bet vakara noslēgumā – balle kopā ar apvienību “Jauno Jāņu orķestris” un leģendāro rokgrupu “Līvi”.

Mālpils zemeņu svētki ir kļuvuši par Mālpils pagasta neatņemamu sastāvdaļu, kurā cildina un lepojas ar pagasta lielākajiem zemeņu audzētājiem, kā arī tiek nogaršotas dažādu šķirņu zemenes, kas pasniegtas dažādos veidos. Svinīga svētku atklāšana notiks plkst. 14.00 Mālpils Kultūras centra pagalmā, taču jau pirms tam Mālpils pagasta un Siguldas novada iedzīvotāji un viesi aicināti apmeklēt svētku norises un baudīt piedzīvojumu pilnu dienu Mālpils pagastā.

Svētku dienas norises iesāksies plkst. 11.00, aicinot viesoties dažādās vietās: bērnu laukumiņā Mālpils centrā norisināsies ciguna nodarbība vecākiem ar bērniem “Dzīvības spēka modināšana”, Mālpils Sporta centra volejbola laukumos Sporta ielā 1 norisināsies pludmales volejbola sacensības (komandu pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26496710), bet Mālpils stadionā – futbola sacensības (komandu pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 27585431).

No plkst. 11.00 līdz 15.00 varēs apmeklēt Skulmju dzimtas mājas ekspozīciju. Biļešu cenas: bērniem līdz 5 gadiem (ieskaitot) – bez maksas; pieaugušajiem, skolēniem, studentiem, pensionāriem, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām – 2 eiro; ģimenes biļete (3–5 cilvēki, tajā skaitā vismaz viens bērns līdz 17 gadiem (ieskaitot)) – 5 eiro; grupas biļete 10–13 cilvēkiem – 15 eiro, grupas biļete 14–20 cilvēkiem – 25 eiro (vienas grupas maksimālais lielums – 20 cilvēki). Biļetes nopērkamas Skulmju dzimtas mājas ekspozīcijā, norēķinoties tikai ar skaidru naudu.

No plkst. 12.00 Nākotnes ielā rosīsies amatnieku un mājražotāju tirdziņš ar precēm, kuru dizainā vai sastāvā izmantotas zemenes. Varēs iegādāties arī dažādas skaistumlietas, mājražotāju gardumus un īpašas zemeņu piparkūkas.

No plkst. 12.00 līdz 18.00 pie Mālpils muižas būs iespēja pacelties gaisa balonā un redzēt svētkus no augšas (aktivitāte norisināsies labvēlīgos laikapstākļos). Savukārt no plkst. 12.00 līdz 22.00 Mālpils muiža būs sagatavojusi īpašu svētku ēdienkarti un zemeņu kokteiļus.

No plkst. 12.00 līdz 18.00 Mālpils pagasta Sidgundā būs atvērta aromterapijas darbnīca (nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 29289214).

Plkst. 14.00 Mālpils Kultūras centra pagalmā uz svētku galvenās skatuves – Zemeņu skatuves – notiks svinīgā svētku atklāšana un dziedošās zaķu Cibriču ģimenes koncerts, kurā piedalīsies operdziedātāji Juris Jope un Baiba Jenerte, pianists Anatolijs Livča, jaunā dziedātāja Anna Leite un mūsdienu deju grupa “Versija”.

No plkst. 14.00 līdz 18.00 aiz Mālpils Kultūras centra varēs piedalīties dažādās radošajās darbnīcās un izklaidējošās aktivitātēs.

Plkst. 15.00 Mālpils Kultūras centra pagalmā varēs apmeklēt izglītojošo programmu, kuras laikā “Augusta zemenes” agronoms Guntars Dzērve iepazīstinās ar zemeņu audzēšanas noslēpumiem un pieredzes stāstu “Katrai ģimenei savu zemeņu dobi!”.

No plkst. 16.00 līdz 18.00 Smilšu ielā 16 notiks amatnieku darbnīcas “Baložu māja” atklāšana.

Plkst. 16.30 Mālpils veikparkā “WakeMalpils” notiks ceļojošā Liepājas Leļļu teātra izrāde bērniem “Šnāpuļa piedzīvojumi”. Tāpat veikparkā no plkst. 14.00 līdz 20.00 būs iespēja mieloties ar zemeņu un citiem Ingmāra Ladiga burgeriem no “Re’Chef ” virtuves.

No plkst. 17.00 līdz 20.00 darbosies fotostudija uzņēmuma “Mālpils ZemeNes” ogu laukos.

Plkst. 17.00 bagātīgo vakara pasākumu klāstu uz Zemeņu skatuves Mālpils Kultūras centra pagalmā iesāks Mālpils Kultūras centra amatiermākslas kolektīvi un viņu draugi koncertā “Zemeņu virpulī”. Plkst. 20.00 uzstāsies atraktīvais ansamblis “Ziņģes brāļi”, plkst. 21.00 svētkus ieskandinās apvienība “Jauno Jāņu orķestris”, bet no plkst. 22.00 līdz pat plkst. 2.00 naktī ikviens aicināts uz Zemeņu balli kopā ar leģendāro rokgrupu “Līvi” un dīdžeju.

Mālpils zemeņu svētkus rīko Mālpils Kultūras centrs sadarbībā ar iedzīvotāju iniciatīvu grupu “Mālpils iedvesmo”, Mālpils zemeņu audzētājiem un vairākiem uzņēmumiem.

Ieeja Mālpils zemeņu svētku pasākumos – bez maksas.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi