×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Māra Upzara gleznu izstāde “Uzaicinājums” Mālpils Kultūras centrā

15. janvāris - 02. marts

Līdz 2. martam Mālpils Kultūras centra Izstāžu zālē būs skatāma gleznotāja Māra Upzara jaunāko darbu izstāde “Uzaicinājums”. 

Gleznotājs Māris Upzars ir tās nobriedušo gleznotāju paaudzes pārstāvis, kurš savu ceļu mākslas pasaulē uzsāka gadsimtu mijā. Māra Upzara glezniecību mākslas zinātnieki mēdz raksturot kā meditatīvi romantisku abstrakto glezniecību. Mākslinieka darbos ļoti nozīmīgs ir to emocionālais saturs, kas veido darba ideju un nosaka izteiksmes līdzekļus. Tādēļ visiem Māra Upzara darbiem ir  nosaukumi, kas dod norādi uz konkrētajā darbā risināto problēmu loku.

Autors ir pārliecināts, ka pirms nozīmīgiem notikumiem un norisēm, cilvēki var sajust iekšēju impulsu, kas dod iespēju nedaudz izvērtēt gaidāmā notikuma jēgu un nozīmi, lai pieņemtu vai noraidītu uzaicinājumu piedalīties kārtējā savas dzīves mistērijā.

Māris Upzars iedvesmojas no Latvijas dabas un cilvēkiem, pasaules kultūras un cilvēka dvēseles dzīves norisēm. Bieži vien šie iedvesmas avoti, viens otru papildinot un bagātinot, veido gan mākslas darbu saturu, gan formu.

Šajā izstādē tiks parādīti darbi, kas tapuši pēdējo 5 gadu laikā, katru darbu ilgstoši pārdomājot un piedzīvojot, pirms tas iegūst visiem saskatāmu veidolu.

Pasākumi