×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 8. maijs
Šodien sveicam: Staņislavs, Staņislava, Stefānija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Rakstniecības un mūzikas muzeja izstāde “Ceļā uz Latvijas “'Holivudu”” Siguldas pagasta bibliotēkā

4. marts - 28. marts

Izstāde veltīta latviešu aktierkino pirmsākumiem: aptuveni divdesmit gadu ilgam laika posmam pirms Otrā pasaules kara. Kamēr Amerikas kino vēsturē šo laiku dēvē par “Holivudas zelta laikmetu”, tikmēr Latvijā ar ierobežotiem tehniskajiem līdzekļiem un lielu entuziasmu mazos filmu uzņēmumos top pirmās filmas.

Arī pēckara laikā, padomju okupācijas gados, kino attīstību iezīmēja rūpnieciskās ražošanas laiks, kad tapušas daudzas filmas, kuras tagad dēvējam par klasiku. “Ceļā uz Latvijas “Holivudu”” piedāvā ielūkoties vairāk nekā desmit filmās, kas ieskicē aktierkino attīstību no pirmajām mēmajām filmām (“Es karā aiziedams” (1920), “Laiku viesulī” (1921), “Fricītis jūrmalā” (1921), “Psihe” (1922), “Vilkiem mests laupījums” (1922), “Lāčplēsis” (1930)) līdz skaņu filmām (“Tautas dēls” (1934), “Dzimtene sauc” (1935), “Zvejnieka dēls” (1939), “Aizsprosts” (1940) un pirmajai latviešu padomju aktierfilmai “Kaugurieši” (1941)). Izstādē tiek atskaņoti arī fragmenti no iepriekš minētajām filmām.

Ieeja – bez maksas.

Pasākumi