×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-01-12
Informācija par pašvaldības rīcību pēc Valsts kontroles sniegtā revīzijas ziņojuma

Siguldas novada Dome ir saņēmusi Valsts kontroles sniegto revīzijas ziņojumu „Siguldas novada pašvaldības sniegtās sociālās palīdzības tiesiskums un efektivitāte”.

Siguldas novada Domes vadība līdz 2015.gada 1.februārim pašvaldības Sociālā dienesta darbiniekiem ir uzdevusi pārskatīt katru lietu, kurā uz nepilnībām norādīts 2014.gada 23.decembrī saņemtajā Valsts kontroles atzinumā un 2015.gada 7.janvārī no Valsts kontroles saņemtajā klientu lietu sarakstā. Siguldas novada pašvaldības Sociālajam dienestam līdz 2015.gada 1.februārim Domei jāiesniedz konkrēts plāns Valsts kontroles norādīto pārkāpumu novēršanai un Sociālā dienesta darba uzlabošanai, ko Valsts kontrole uzdevusi novērst viena gada laikā – līdz 2016.gada 4.janvārim.

Sociālā dienesta vadītāja šajā nedēļā sazināsies  ar Valsts kontroli, lai precizētu informāciju par konkrētiem Valsts kontroles norādītajiem gadījumiem, jo datubāzēs, kurām Sociālā dienesta darbiniekiem ir pieeja, nav datu, kurus par konkrētajām personām sniegusi Valsts kontrole.

Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienests ik gadu apkalpo aptuveni 800 ģimeņu. Katram klientam ir nepieciešama konkrēta palīdzība un katrs gadījums ir individuāls. Izmantojot pieejamās datubāzes, tiek pārbaudīts katrs klients, tomēr Sociālā dienesta darbinieki norāda, ka vairākas no Sociālā dienesta darbam nepieciešamajām datubāzēm Valsts kontroles pārbaudes periodā Latvijas pašvaldību Sociālajiem dienestiem nebija pieejamas, piemēram, piekļuve Valsts ieņēmuma dienesta datubāzei Latvijas pašvaldībām kļuva iespējama tikai no 2014.gada beigām, līdz ar to, Sociālā dienesta darbiniekiem nebija iespēju pārbaudīt, vai visi palīdzības saņēmēji ir godprātīgi snieguši datus par sevi. Tāpat Sociālā dienesta darbiniekiem Valsts kontroles norādītajā pārskata periodā nebija pieejami Uzņēmumu reģistra dati.
 
Būtiski, ka daļā no Valsts kontroles atzinumā minētajiem gadījumiem iedzīvotājiem ir izsniegtas tikai izziņas, nevis naudas pabalsti. Ir personas, kuras, pamatojoties uz Sociālā dienesta izziņām, uzņemtas dzīvokļu rindā, bet dzīvokli no tām saņēmusi tikai vientuļa četru bērnu māmiņa, kuras gadījumā Valsts kontrole saskata pārkāpumu, jo ģimenei pieder viena 1993.gada izlaiduma automašīna, kurai tehniskā apskate nav veikta kopš 2011.gada.

Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienests izvērtēs katru no Valsts kontroles norādītajiem gadījumiem un, ja tiks konstatēta iedzīvotāju negodprātīga rīcība, pašvaldība veiks izmaksāto pabalstu atgūšanu. Tāpat pēc Valsts kontroles norādīto gadījumu pārbaudes tiks izvērtēta attiecīgo Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta darbinieku atbildība.
 
Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienests veiks klientu apkalpošanas sistēmas uzlabošanu, lai turpmāk izslēgtu iespēju negodprātīgiem datu iesniedzējiem nepamatoti iegūt trūcīgas personas statusu, kā arī saņemt pabalstus. 2015.gada sākumā tiks izstrādi jauni saistošie noteikumi, kas noteiks papildu kritērijus sociālo pabalstu saņemšanai un paplašinās iedzīvotājiem pieejamo pabalstu veidus.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi