×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-06-10
Vasaras saulgrieži Siguldas novadā

Vasaras saulgrieži ir pilnbrieda laiks, gada garākā diena un īsākā nakts – pārejas punkts, kad saule uzkāpusi pašā debesu kalna virsotnē. Vasaras saulgriežos, ievērojot tautas tradīcijas, var piedzīvot atklāsmi, ka esam dabas bērni. Tieši vasaras saulgriežos var fiziski sajust, kā visa dzīvā radība saņem spēkus un uzplaukst neparastā krāšņumā. Aicinām piedzīvot Vasaras saulgriežu burvību Siguldas novadā!

17.jūnijā plkst.16.00 Jūdažu Sabiedriskajā centrā notiks radošā pēcpusdiena, kur varēs apgūt vainagu pīšanas, siera siešanas un pīrāgu cepšanas prasmes.
Dalība bez maksas.

No 19. līdz 20.jūnijam Turaidas muzejrezervātā norisināsies starptautiska etnisko kultūru konference „Kalendārs – kultūras atspulgs tautā, kuras noslēgumā, 21.jūnijā, Turaidā, Vasaras saulgriežu svētku laikā, dažādu etnisko kultūru pārstāvji kopīgi iedegs Gaismas ugunskuru par mieru un līdzsvaru pasaulē.

No 19. līdz 21.jūnijam Siguldā, atpūtas kompleksā „Brūveri”, tiks piedzīvots jau trešais Saulgriežu jogas un mūzikas festivāls, kas ieguvis starptautisku mērogu un šogad aicina iedvesmoties no jogas, pasaules mūzikas un sirsnības. Pasākuma programma ir veidota tā, lai festivālā satiktos pēc iespējas dažādu jogas novirzienu un skolu praktiķi un iesācēji Latvijā, tā piedāvājot garīgi attīstīties, padarīt pasauli labāku un vienkārši labi justies. Plānoti arī vairāki koncerti – 19.jūnija vakarā uz Lielās skatuves uzstāsies „Baraka” (Latvija/Krievija) –, kas apvieno Vidusāzijas tradīcijas un Eiropas džeza improvizācijas, pārstāv meditatīvu „world” mūziku, kas izdzied cilvēka jūtu pasauli un mīlestību. Vakara koncertu turpinās Inese Kozuliņa (Latvija) ar sirdsskaidrām tautasdziesmām un mantrām šūpuļdziesmu noskaņās. Pusnakts mūziku festivāla Jogas kafejnīcā spēlēs „Bērnu rīts” (Latvija), kas klausītāju sirdis uzrunājis arī pagājušajā gadā. Savukārt 20.jūnija vakaru ar latviešu spēka dziesmām un tradīcijām pieskandinās folkgrupa „Dārdi” (Latvija), ar kuriem kopā sagaidīsim Saulgriežu nakti.

20.jūnijā no plkst.16.00 līdz 18.00 Turaidas muzejrezervāta zālienā pretī muižas pārvaldnieka vecajai dzīvojamajai mājai ikviens aicināts piedalīties Jāņu ielīgošanā – ozollapu spēka vijas vīšanā un Vasaras saulgriežu rituālos. Būs iespējams iepazīties ne tikai ar latviskajām tradīcijām kopā ar folkloras kopu „Silavoti”, bet arī ar citu etnisko kultūru rituāliem un dziesmām. Dalība bez maksas.

Gada īsākajā naktī, 21.jūnijā, Turaidas Jāņkalnā jau devīto gadu pēc kārtas tiks svinēti vasaras saulgriežu svētki, kur no plkst.19.00 līdz saules lēktam ikviens aicināts izdzīvot saulgriežu nakti, izdzīvojot latviskās tradīcijas, izbaudot dabas burvību un saules un Jāņu dziesmu maģiju.
Svētkos kopā ar nodibinājuma „Māras loks” ļaudīm, Jāņa tēvu - Siguldas novada Domes priekšsēdētāju Uģi Mitrevicu un Jāņa māti - Turaidas muzejrezervāta direktori Annu Jurkāni, kā arī folkloras kopām no Vidzemes, Latgales un Rīgas piedalīties aicināts ikviens, kam vēlme ir izjust saulgriežu nakts burvību. Nokļūšanai uz svētkiem Siguldas novada Dome nodrošinās bezmakas autobusu.
Dalība pasākumos bez maksas.

20.jūnijā plkst.9.00 Jāņu tirdziņš Zaļajā tirgū, Raiņa ielā 3.

22.jūnijā plkst.17.00 Jāņu ielīgošana pie Mores Tautas nama kopā ar Mores amatierteātri „Oga” (režisore I.Millere), Mores pagasta kori “Aizrauj” un deju kolektīviem. Vakara gaitā – izrāde „Sievu lūkojoties”, danči, Mores sieru degustācijas un aizraujošas izdarības Jāņu nakts noskaņās.

23.jūnijā plkst.22.00 Siguldas pilsdrupās gada visīsākajā naktī uz lustīgu ielīgošanu pie lielā Jāņu ugunskura aicinās folkmūzikas grupa „Teikas Muzikanti” – vilcējs un čupā grūdējs Jānis Feldmanis (akordeons), čīgātāja Katrīna Feldmane (vijole), svilpotājs Kārlis Briņģis (blokflautas, stabules, dūdas), strinkšķinātāja Līna Sakārne (kokle, ukulele), bungeldzindzele Agata Rapa (mandolīna, bungas, vijole), aulis rāvējs Laila Rozena (bungas, kokle).
Līdz pat rīta gaismai līgotājus priecēs grupa „Klaidonis” un DJ. Darbosies bufetes.
Ieeja – 3.00 eiro. Siguldas ID karšu īpašniekiem, uzrādot ID karti – ieeja bez maksas.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi