×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-10-16
Latvijas nacionālās aizsardzības akadēmijas kadeti viesojas Morē

Ceturtdien, 15.oktobrī, Mores pagastā sava mācību plāna ietvaros ieradās 30 Latvijas nacionālās aizsardzības akadēmijas kadeti. Kadeti apsekoja un analizēja 1944.gada Mores kauju vietas, apmeklēja Mores muzeju.

Muzejā kadeti palīdzēja dažu eksponātu pārvietošanā un „ieziemošanā”. Pēc tam grupa devās uz Mores kauju piemiņas parku, kur līdz tumsai piedalījās Mores kauju ierakumu līnijas bunkura atjaunošanas darbos. Turpat parkā kadeti pārnakšņoja divās lielās apkurināmās karavīru teltīs, ko paši uzcēla. Notika arī nakts mācības šaušanā ar ložmetējiem, izmantojot salūtmunīciju. Mācības notika, izmantojot Otrā pasaules kara Mores kaujas pozīcijas un ierakumus. Kā zināms, tad Mores kaujās piedalījās latviešu leģionāru 19.divīzija. Kaujai bija izcili stratēģiska nozīme, jo tās laikā (10 dienas) pilnībā tika evakuēta Rīga un Ziemeļvidzeme, ļaujot izveidot Kurzemes cietoksni.

Informāciju sagatavoja:
Vides, darba un civilās aizsardzības nodaļas vadītājs
Aivars Jakobsons


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi