×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-06-15
Maina decentralizēto kanalizācijas notekūdeņu pieņemšanas kārtību

Siguldas novada nekustamo īpašumu īpašniekiem, kuru nekustamie īpašumi nav pieslēgti vai kuriem nav iespējas pieslēgties pie centralizētās kanalizācijas sistēmas, decentralizētās kanalizācijas sistēmas jāapsaimnieko atbilstoši Siguldas novada 2013. gada 29. maija saistošo noteikumu Nr. 13 „Par atkritumu apsaimniekošanu Siguldas novadā” (turpmāk – Noteikumi) X. nodaļai, kurā ir noteikta Decentralizēto kanalizācijas sistēmu šķidro sadzīves atkritumu apsaimniekošanas kārtība. SIA „Saltavots” mājas lapā www.saltavots.lv ir publicēta informācija par decentralizēto kanalizācijas sistēmu šķidro sadzīves atkritumu savāktajiem un attīrītajiem apjomiem Siguldas notekūdeņu aglomerācijas teritorijā.

Sakarā ar to, ka Lielrīgas reģionālās vides pārvalde ir pieņēmusi Lēmumu Nr. RI16VL0345 par izmaiņām SIA „Saltavots” B kategorijas piesārņojošās darbības atļaujā Nr. RI12IB0019, kas stājās spēkā 2016. gada 13. maijā un nosaka paaugstinātas sadzīves notekūdeņu attīrīšanas prasības, sākot ar 2016. gada 1. jūliju SIA „Saltavots” nosaka kārtību, kādā tiks pieņemti pievestie decentralizēto kanalizācijas sistēmu šķidrie sadzīves atkritumi no tām Siguldas novada decentralizētajām sadzīves kanalizācijas sistēmām, kuras netiek apsaimniekotasatbilstoši Noteikumos minētajai kārtībai:

Vienu dienu pirms pakalpojuma sniegšanas SIA „Saltavots” Siguldas pilsētas notekūdeņu attīrīšanas iekārtās vai elektroniski lorupe@saltavots.lv tiek iesniegts plānoto pievesto notekūdeņu testēšanas pārskats,kas veikts akreditētā laboratorijā (akreditētās laboratorijas skatīt - http://www.latak.lv).

Testēšanas pārskatā nosakāmie rādītāji: ķīmiskais skābekļa patēriņš (ĶSP), bioloģiskais skābekļa patēriņš (BSP5), suspendētās vielas (SV), kopējais slāpeklis (N kop), kopējais fosfors (P kop).

Notekūdeņu attīrīšanas iekārtās tiks pieņemti pievestie notekūdeņi, kuros nosakāmo vielu koncentrācija nebūs trīs reizes lielāka par 22.01.2002. Ministru kabineta noteikumos Nr.  34  „Noteikumi par piesārņojošo vielu emisiju ūdenī”  pieļaujamiem rādītājiem:  
 

Vielas

Koncentrācija ( mg/l)

Ķīmiskais skābekļa patēriņš (ĶSP)

210-740

Bioloģiskais skābekļa patēriņš (BSP5)

150-350

Kopējās suspendētās vielas (SV)

120-450

Kopējais fosfors (P kop)

6-23

Kopējais slāpeklis (N kop)

20-80

 

SIA „Saltavots” šķidro sadzīves atkritumu savākšanas pakalpojumus sniedz Siguldas pilsētas, Siguldas pagasta Peltes ciema, Ķiparu ciema un Kalnabeites ciema fiziskajām un juridiskajām personām. Ar pakalpojumu pieteikšanas kārtību var iepazīties SIA „Saltavots” mājas lapā www.saltavots.lv. Pārējiem Siguldas novada iedzīvotājiem un juridiskajām personām šķidro sadzīves atkritumu savākšanas pakalpojumu sniedz SIA „Jumis”.

Atgādinām, ka ar 2016. gada 1. janvāri Siguldas pilsētas notekūdeņu attīrīšanas iekārtās netiek pieņemts sauso tualešu saturs, bioloģisko attīrīšanas iekārtu notekūdeņu dūņas, decentralizēto kanalizācijas sistēmu krājtvertņu nogulsnes, kuras veidojas, ja decentralizēto kanalizācijas sistēmu šķidrie sadzīves atkritumi netiek apsaimniekoti atbilstoši  Noteikumiem. Netiek pieņemti arī tauki no tauku uztvērējiem.

Šos atkritumu savākšanas un šķidro sadzīves atkritumu savākšanas pakalpojumu pakalpojumus sniedz arī:

SIA „Lattransport” (mājas lapa - www.asenizacijas.lv, tālrunis 27002712).
SIA „Marvik Serviss” ( mājas lapa- www.marvik.lv, tālrunis 2701114).
SIA „RADESS Ltd” ( mājas lapa- www.radess.lv, tālrunis 67587353).

Informāciju sagatvoja:
SIA „Saltavots”


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi