×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-02-10
Papildu plānotajiem ielu/ceļu sakārtošanas darbiem uzsāks projektēšanu Strēlnieku un Melioratoru ielām

Kopš decembra Latvijā novērojami grantēto ielu un ceļu uzturēšanas darbiem nelabvēlīgi laikapstākļi, tādēļ daudzviet novadā veikt greiderēšanas darbus ilgstoši nebija iespējams, savukārt vietās, kur tas darīts, atkal izveidojušās bedres un izskalojumi. Šobrīd, ziemas apstākļos veicot grantēto ceļu stāvokļa izvērtēšanu, pieņemts lēmums vairākām ielām un ceļiem veikt seguma uzlabošanu ar grants-šķembu maisījumu, kā arī papildu jau ieplānotajiem ielu un ceļu atjaunošanas un pārbūves darbiem uzsākt ceļa rekonstrukcijas projektēšanas darbus Strēlnieku ielā posmā no Melioratoru līdz Pulkveža Brieža ielai un Melioratoru ielā, lai abas ielas noklātu ar asfaltsegumu.

Jau ziņots, ka ņemot vērā pašvaldības pārdomāto budžeta plānošanu, kas ļāvusi 2016.gadu noslēgt ar 3,5 miljonu eiro uzkrājumu, kā arī pamatojoties uz iepriekšējos gados veikto pašvaldības ielu un ceļu izvērtējumu, jau pagājušajā gadā tika uzsākti sliktākajā stāvoklī esošo ielu un ceļu atjaunošanas darbi, piemēram, Televīzijas ielā un Līvkalna ielā. Lai turpinātu uzsākto, tuvākajos gados prioritārā secībā tiks veikti vērienīgi pašvaldības ielu un ceļu atjaunošanas un pārbūves darbi – šogad pašvaldības ielu un ceļu uzturēšanai, kā arī remontam paredzēti līdz šim vērienīgākie līdzekļi – 5,1 miljons eiro. 10.martā uzsāksies sengaidītie Zinātnes ielas pārbūves darbi par turpat miljonu eiro. Pie labvēlīgiem laikapstākļiem jau agrā pavasarī tiks uzsākta apļveida krustojuma Pulkveža Brieža un Vildogas ielā, kā arī apļveida krustojuma Krišjāņa Barona ielā, Pils, Cēsu, Līvkalna ielā pārbūve. Papildu jau ieplānotajiem darbiem nolemts uzsākt ceļa rekonstrukcijas projektēšanas darbus arī Strēlnieku ielā posmā no Melioratoru līdz Pulkveža Brieža ielai, kā arī Melioratoru ielā. Tuvojoties pavasarim un sagaidot zemes virskārtas atkušanu, abās ielās tiks veikta ceļa seguma uzlabošana ar grants – šķembu maisījumu, lai līdz brīdim, kad tiks uzsākti asfaltseguma izbūves darbi, ielas būtu labā stāvoklī.

Teritorijas attīstības pārvaldes darbinieki norāda, ka laikapstākļi, kad ceļa virskārta ir pārmitrināta vai naktīs piesalst, no rītiem kūst un pa dienu līst, ir nepiemēroti greiderēšanas darbu veikšanai. Atkušņa un nokrišņu laikā grants ceļu segas virskārta atkūst un grants segas konstrukcija pārmitrinās un tajā var sākt strauji veidoties defekti. Kamēr grants ceļa klātne nav pilnībā atkususi un ceļš nav apžuvis, bedrīšu veidošanos nav iespējams uzreiz novērst, jo, uzbraucot ar smago tehniku un greiderējot pārmitrināto ceļu, situāciju var tikai pasliktināt un pilnīgi sabojāt ceļu. Grants segumu iespējams greiderēt tikai tad, kad segums ir apžuvis.

Teritorijas attīstības pārvaldes darbinieki aicina iedzīvotājus būt saprotošiem; grantēto ielu un ceļu uzturēšanas darbi tiks atsākti, iestājoties piemērotiem laikapstākļiem. Tāpat autovadītāji aicināti izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim piemērotu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzību.

Pašvaldība šogad veiks grantēto lauku ceļu pārbūves projektēšanu Siguldas novadā, piesaistot Eiropas fondu finansējumu, kā arī izlietojot pašvaldības budžeta līdzekļus. Savukārt Siguldas pilsētā šogad notiks grantēto ielu izbūve uz asfalta vai bruģa segumu prioritārā secībā. Vērā tiks ņemtas arī ielas, kur ikviena dzīvojamā māja būs pieslēgta pilsētas komunikācijām – kanalizācijai, ūdenim un elektrībai.

Ar pilnu šogad ieplānoto darbu aprakstu iespējams iepazīties šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Madara Braslava
- 2017-02-15 08:36

Juu huuu, super! Ceru,ka tas viss notiks tuvākajā laikā, jo šogad tiešām ir traki un vispār vienmēr Melioratoru iela ir atbildusi savam nosaukumam! Tagad jau visa blakus pļava izbraukāta, jo savādāk nevar izbraukt. Un ,ja kādam liekas,ka tā ir maza sānu ieliņa, tad zinu,ka vismaz puse lauktehnikas rajons šo ielu izmanto, kā caurbrauktuvi, tāpēc ari stāvoklis šai ielai vinemēr ir biresmigs, vasarā nenormāli putekļi,vienmēr bedres. Ta kā,paldies,ka beidzot remontēsiet!

Edgars no Siguldas
- 2017-02-14 15:15

Par šo ir tiešām prieks, sanāk ik pa laikam pa Strēlniek-ielu braukt.

Bet sakiet, vai Jums (Domei) ir izstrādāts kāds ielu novērtējums (t.sk. ietverot komunikāciju pieslēgumi pie mājām) un ar to var iepazīties, lai saprastu cik labā kvalitāte tiek uzskatīta kāda iela/-s, varbūt tā ir nākamā rindā uz asfaltēšanu, bet varbūt tik laba, ka tai asfalts nemaz "nespīd".
Jo savādāk, Strēlniek ielas asfaltēšana veiksmīgi sakrīt ar BVKB pozitīvo atzinumu peldbaseina jautājumā, un kā reiz uz Strēlniek-ielas ir uzbūvēta māja BVKB pārstāvim.

Atbilde: Edgars no Siguldas
Administrācija
- 2017-02-15 16:54

Labdien, Edgar no Siguldas!

Pašvaldība lēmumus par ielu rekonstrukciju pieņem, izvērtējot ielu tehnisko stāvokli, uzturēšanas izmaksas, satiksmes intensitāti un citus rādītājus.
Pašvaldība izsludinājusi iepirkumu par ielu un ceļu novērtējumu un kartogrāfiskā materiāla sagatavošanu, aktualizāciju un uzturēšanu, kā arī programmatūras nodrošinājumu transporta infrastruktūras un kartogrāfiskās datu bāzes izveidošanai – šobrīd norisinās piedāvājumu izvērtēšana.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi