×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-02-20
Uzlabos braukšanas apstākļus ielās, kur šobrīd nokrišņu dēļ tie ir apgrūtināti

Kopš decembra Latvijā novērojami grantēto ielu un ceļu uzturēšanas darbiem nelabvēlīgi laikapstākļi, tādēļ daudzviet novadā veikt greiderēšanas darbus ilgstoši nav bijis iespējams, savukārt vietās, kur tas darīts, atkal izveidojušās bedres un izskalojumi. Lai uzlabotu ielas seguma stāvokli būvobjektā Līvkalna ielā, Teritorijas attīstības pārvalde ir uzdevusi būvniekam SIA „Būvenergo A” aizbērt bedres, kas apdraud satiksmes drošību, kā arī uzlabot nobrauktuvi no asfalta seguma Televīzijas ielā, braucot uz Līvkalna ielu.

Līvkalna ielā iesāktos remontdarbus plānots turpināt pēc iespējas ātrāk – tiklīdz zemes klātne būs atkususi un nožuvusi. Šobrīd tiks veikti kritiskākie ielas posmu uzlabošanas darbi, novēršot apgrūtināto braukšanu. Darbi Līvkalna ielā tika uzsākti jau pagājušā gada rudenī, lai tos būtu iespējams pēc iespējas ātrāk pabeigt šogad – jau pavasarī. Darbus pēc atsākšanas plānots pabeigt apmēram piecu nedēļu laikā, kad tiks veikta uzbūvētās ielas seguma pārprofilēšana, šķembu izlīdzinošās virskārtas izbūve un asfaltbetona seguma ieklāšana. Līvkalna ielas asfaltseguma pārbūves darbi kopumā izmaksās 392 796 eiro, tos veic SIA „Būvenergo A”.

Teritorijas attīstības pārvaldes darbinieki norāda, ka laikapstākļi, kad ceļa virskārta ir pārmitrināta vai naktīs piesalst, no rītiem kūst un pa dienu līst, ir nepiemēroti greiderēšanas darbu veikšanai. Atkušņa un nokrišņu laikā grants ceļu segas virskārta atkūst un grants segas konstrukcija pārmitrinās un tajā var sākt strauji veidoties defekti. Kamēr grants ceļa klātne nav pilnībā atkususi un ceļš nav apžuvis, bedrīšu veidošanos nav iespējams uzreiz novērst, jo, uzbraucot ar smago tehniku un greiderējot pārmitrināto ceļu, situāciju var tikai pasliktināt un pilnīgi sabojāt ceļu. Grants segumu iespējams greiderēt tikai tad, kad segums ir apžuvis.

Kritiskā stāvoklī šobrīd ir liela daļa grantēto ielu un ceļu, tajā skaitā Atbrīvotāju iela. Drīzumā ieplānots uzsākt projekta izstrādi, lai jau vasaras beigās Atbrīvotāju ielā izbūvētu asfalta segumu, kā arī gājēju ietvi. Tāpat Atbrīvotāju ielā plānots izbūvēt jaunu lietus ūdens kanalizācijas sistēmu.

Šajā gadā pašvaldība ieplānojusi vairāku grantēto ielu un ceļu projektēšanas un asfalta vai bruģa seguma izbūves darbus prioritārā secībā. Vērā tiks ņemtas arī ielas, kur ikviena dzīvojamā māja būs pieslēgta pilsētas komunikācijām – kanalizācijai, ūdenim un elektrībai. Seguma izbūves darbi ieplānoti Nākotnes, Atbrīvotāju, Paparžu, Doņu un Meldru ielā; ielu izbūves projektēšana plānota Helmaņa ielā no Dailes līdz Jūdažu ielai, Vizbuļu, Kalmju, Mālkalnu, Mazās Pēteralas un Jūdažu ielā, kā arī apbraucamajam ceļam, kas savieno Dailes, Ābeļu, Pīlādžu un Avotu ielu.

Teritorijas attīstības pārvaldes darbinieki aicina iedzīvotājus būt saprotošiem; grantēto ielu un ceļu uzturēšanas darbi, tai skaitā ceļu seguma uzlabošana ar grants-šķembu maisījumu vietās, kur tas nepieciešams, visā novadā tiks atsākti, iestājoties piemērotiem laikapstākļiem – kad būs atkususi un nožuvusi ceļa klātne. Līdz minēto darbu veikšanai autovadītāji aicināti izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim piemērotu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzību.

Jau ziņots, ka kopumā Siguldas novada pašvaldības ielu un ceļu uzturēšanai, kā arī remontam ieplānoti 5,1 miljons eiro. Ar pilnu šogad ieplānoto darbu aprakstu iespējams iepazīties šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi