×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-03-01
Veiksmīgi uzsākta bērnu reģistrācija 1.klasēs, Siguldas pilsētas skolās uzņemti jau 170 topošie pirmklasnieki

Trešdien, 1.martā tika uzsākta bērnu reģistrācija Siguldas novada vispārizglītojošo skolu 1.klasēs 2017./2018.mācību gadam. Šogad papildu jau ierastajai kārtībai – pieteikumu iesniegšanai klātienē izvēlētajā skolā, veiksmīgi ieviesta arī elektroniskā reģistrācijas sistēma pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, tādēļ šogad skolās neveidojās rindas – vairums vecāku ir izvēlējās topošos pirmklasniekus reģistrēt elektroniski. Pirmajā pieteikumu iesniegšanas dienā saņemti jau vairāk nekā 170 iesniegumi no topošo pirmklasnieku vecākiem, skolēnureģistrācija Siguldas pilsētas skolās turpināsies līdz pat 31.martam.

Jau ziņots, ka jaunajā mācību gadā Siguldas skolas varēs uzņemt vismaz 230 pirmklasniekus un novada skolu kapacitāte ir pietiekama, lai nodrošinātu visu topošo pirmklasnieku vajadzības. Šobrīd no 66 vietām Laurenču sākumskolā ir vēl 8 brīvas vietas, Siguldas pilsētas vidusskolas vispārizglītojošajās klasēs no 78 vietām ir 17 brīvas vietas, sporta klasē – no 26 vietām ir vēl 8 brīvas vietas. Savukārt Siguldas 1.pamatskolā no kopumā plānotajām 60 vietām brīvas ir vēl 22 vietas.

Pašvaldības saistošie noteikumi „Par kārtību, kādā bērnus reģistrē un uzņem Siguldas pilsētas vispārējās izglītības iestāžu 1.klasēs" paredz iespēju bērnu mācībām Siguldas pilsētas skolu 1.klasēs reģistrēt gan klātienē, gan arī elektroniski, savukārt Allažu un Mores pamatskolās reģistrācija norisinās tikai klātienē. Pirmklasnieku reģistrs tiek veidots, pēc „rāvējslēdzēja" principa, apvienojot klātienē saņemtos iesniegumus ar elektroniski saņemtajiem iesniegumiem. Reģistrētajiem skolēniem tiek piešķirts individuāls reģistrācijas kods, pēc kura vecāki var identificēt bērnu konkrētās izglītības iestādes pirmklasnieku reģistrā, kas no 1.marta pieejams pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, šie reģistri līdz pat 31.martam tiks aktualizēti katru dienu.

Aprīlī reģistrēto skolēnu vecāki saņems rakstiskus apstiprinājumus par skolēna uzņemšanu attiecīgajā skolā.

Jautājumu gadījumos vecāki aicināti sazināties ar Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldi, zvanot uz tālruni 67970863.

 

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi