×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-03-10
Būs apskatāmi Starptautiskajā dizaina vasaras skolā Siguldā tapušie darbi

18.martā tiks atklāta dizaina un laikmetīgās mākslas izstāde „MAD DAYS RIGA”, kurā būs skatāmi Starptautiskās dizaina vasaras skolas laikā Siguldā tapušie darbi, procesa foto un video materiāli, kā arī starptautiski atzīto „MAD” ekspertu dizaina un mākslas objekti. Izstāde būs apskatāma no 18.marta līdz 13.aprīlim Dzirnavu ielā 41 Rīgā. Izstādes ietvaros norisināsies dizaina procesiem veltītas atvērtās lekcijas.

Pērn vasarā Siguldā tika organizēta pirmā Staptautiskā Dizaina vasaras skola „MAD”. Skolas nosaukums radies no diviem atslēgvārdiem skolas koncepta pamatā – Man And Design (no angļu valodas – cilvēks un dizains). „MAD” dizaina vasaras skola vienkopus pulcēja jaunos dizaina profesionāļus no dažādām Eiropas augstskolām, kā arī pasniedzējus un darbnīcu vadītājus – dažādu nozaru, tostarp dizaina, amatniecības, laikmetīgās mākslas, arhitektūras un gastronomijas speciālistus, personības, kuras reti var satikt vienuviet.

„MAD” vasaras skolas fokusā bija neatņemama cilvēka dzīves sastāvdaļa — ēdiens un tā baudīšana. Nedēļas garumā studenti kopā ar pasniedzējiem eksperimentēja ar telpu un materiāliem, apvienojot senas amatniecības tehnikas ar modernām tehnoloģijām, lai radītu dizaina priekšmetus, kas pārvērstu ēšanu par multisensoru piedzīvojumu.

Izstādē „MAD DAYS RIGA” apskatāmi Germana Ermiča, Jāņa Straupes, Jēkaba Dimitera, Evitas Vasiļjevas, Mārča Ziemiņa, Riharda Funta, Toma Lucāna un citu darbi. Izstāde apskatāma darba dienās (izņemot pirmdienu) no plkst.15.00 līdz 19.00, brīvdienās no plkst.12.00 līdz 15.00.

20.martā plkst.19.00 notiks divas dizaina procesiem veltītas atvērtās lekcijas. Ar savu pieredzi dalīsies divi diametriāli pretēji, bet savā attieksmē pret dizainu līdzīgi eksperti – Germans Ermičs un Jēkabs Dimiters. Populārais žurnāls „Wallpaper” atzinis Germanu Ermiču par 2017.gada nākamās paaudzes dizaineru, savukārt Jēkabs Dimiters kopš šī gada janvāra, savu plaši zināmo zīmolu „John Neeman Tools" ir pārsaucis par „NORTHMEN". Lekcija notiks latviešu valodā. Ieeja – bez maksas.

„MAD” Starptautiskajā Dizaina vasaras skolā, kas pērn augustā norisinājās Siguldā, piedalījās studenti no Eindhovenas Dizaina akadēmijas, Londonas Mākslas Universitātes Centrālās Sentmartina mākslas un dizaina koledžas, Maincas Lietišķo zinātņu augstskolas un Latvijas Mākslas akadēmijas.

Izstādes ietvaros, tiks izziņota „MAD” Starptautiskās Dizaina vasaras skolas 2017.gada programma un atvērts uzsaukums dalības pieteikšanai. Papildu informācija – šeit.

Projekts realizēts ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Siguldas novada pašvaldības, Valmiermuižas alus, „MASS portal” atbalstu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi