×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 30. aprīlis
Šodien sveicam: Lilija, Liāna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-05-03
Šonedēļ Siguldas novadā – Siguldas Sporta centra atklāšana, Baltā galdauta svētki un Stādu parāde

Ceturtdien, 4.maijā

Plkst.12.00 Siguldas Sporta centra svinīgā atklāšana un Baltā galdauta svētki Siguldā. Novadnieki aicināti piedalīties Siguldas Sporta centra atklāšanā, kā arī Siguldas Olimpiešu alejas stādīšanā, atbalstot mūsu olimpisko medaļu ieguvējus – skeletonistu Martinu Dukuru, kamaniņu braucējus Andri un Juri Šicus, kā arī bobslejistu Jāni Strengu. Pēc tam viesi aicināti uz Baltā galdauta svētkiem kopā ar ģimenēm un draugiem pie galdiņiem teritorijā aiz Sporta centra ar līdzi paņemtajiem cienastiem. Pasākuma apmeklētāji varēs līdzdarboties Latvijas karoga aušanā, norisināsies sportiskas aktivitātes lieliem un maziem. Svētkos apmeklētājus sveiks Siguldas Absolventu orķestris, kā arī Juris Kaukulis un draugi. Tāpat sākot no plkst.12.30 no pirmā stāva vestibila būs iespēja doties Siguldas Sporta centra apskates ekskursijās, visi ekskursiju dalībnieki saņems pārsteiguma dāvaniņas: bērni – peldcepurītes, bet pieaugušie – baseina čības. Dalība – bez maksas.

Plkst.12.00 Baltā galdauta svētki – vasaras sezonas atklāšanas akcija „Nāc piknikā Turaidā!” Turaidas muzejrezervātā. Līdz plkst.17.00 būs iekārtotas piecas īpašas skatu vietas, kurās apmeklētāji, noklājot baltu galdautu, varēs baudīt līdzpaņemto cienastu, vērojot kultūrvēsturiskus skatus un uzzinot ko jaunu par piecām dažādos gadsimtos dzīvojušām personībām, kas atstājušas pēdas Turaidas un Latvijas vēsturē – Kaupo, Krišjāni Baronu, Ati Kronvaldu, Pērsieti un Induli Ranku.  Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – ieeja bez maksas.

Plkst.14.00 Skrējienu seriāla „Sigulda Up Cup” pirmais posms – serpentīna ceļa skrējiens. Jau septīto gadu norisināsies unikālais skrējienu seriāls, kurā piedalīties aicināts ikviens aktīvās atpūtas piekritējs. Serpentīna ceļa skrējienā dalībniekiem būs jāveic  790 metrus garš skrējiens augšup pa Krimuldas serpentīna ceļu, cīnoties par tituliem „Serpentīna ceļa karalis” un „Serpentīna ceļa karaliene”. Sacensību rezultāti atsevišķi tiks vērtēti sievietēm un vīriešiem 10 vecuma grupās. Pieteikties sacensībām iespējams – šeit. Siguldas novadā deklarēti bērni un jaunieši līdz 18 gadu vecumam sacensībās var startēt bez maksas. Dalības maksa atkarīga no vecuma grupas. Uzrādot  Siguldas novada iedzīvotāja ID karti, sacensību dienā varēs saņemt atlaidi.

Plkst.15.00 Siguldas pagasta pūtēju ansambļa Baltā galdauta svētku koncerts Turaidas muzejrezervātā.  Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – ieeja bez maksas.

Piektdien, 5.maijā

Plkst.9.00 14.Latvijas Stādu parāde Siguldas Svētku laukumā. Pasākumā pulcēsies Latvijas stādaudzētāji, kuri piedāvās vasaras puķes, augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus. Tāpat darbosies arī amatnieku, dārza preču un tehnikas tirgus. Šogad pasākumu papildinās arī garšu parāde, kur apmeklētāji varēs iepazīties, degustēt un iegādāties Latvijā izaudzētos garšaugus. Darbosies arī „stādu garderobe”, kurā uz laiku novietot iegādātos stādus. Ieeja – bez maksas.

Plkst.22.00 un 24.00 „Vienas nakts restorāns” Siguldas Svētku laukumā. „Stādu parādes” ietvaros norisināsies pārsteidzoša performance ar maltīti tumsā, kuru piedāvās restorāns „MUUSU” un šefpavārs Kaspars Jansons.Tā būs lieliska iespēja piedzīvot „Vienas nakts restorānu” laikā, kad Svētku laukumā ir unikāla pavasara scenogrāfija, ko veido „Stādu parādes” dalībnieki. Performancē tiks demonstrēti īpaši Siguldas video projekciju stāsti, kurus krāšņos skaistā Elzas Rozentāles balss. Uz katru pasākumu pieejamas 65 biļetes, kuras var iegādāties „Biļešu servisa" kasēs.

Sestdien, 6.maijā

Plkst.9.00 14.Latvijas Stādu parāde Siguldas Svētku laukumā.

Plkst.12.00 Lāzertaga vasaras sezonas atklāšanas festivāls lāzertaga centrā „Poligon 1”. Ieejas maksa skolēniem – 5 eiro, pieaugušajiem – 10 eiro.

Plkst.14.00 Andas Munkevicas izstādes „Stikla skulptūras” atklāšana Kultūras un mākslas telpā „Siguldas Tornis”. Ieeja – bez maksas.

Plkst.16.00 Teātra nodaļas audzēkņu pirmizrāde „Tikai tu…” koncertzālē „Baltais Flīģelis". Režisore Ārija Liepiņa-Stūrniece. Māras Jakubovskas „Tikai tu…” ir stāsts par to, kā 20.gadsimta sākumā kalpone un barons cīnās par tiesībām mīlēt vienam otru. Ieeja – bez maksas.

Plkst.18.00 Siguldas pagasta pūtēju orķestra 50.jubilejas koncerts Siguldas pagasta Kultūra namā. Koncerta vadītāji – Inguna Zirne un Jānis Puriņš, koncertā izskanēs gan pūtēju orķestru konkursā iekļautie skaņdarbi, gan visiem pazīstami skaņdarbi: marši, valši, svītas un romances. Koncertu papildinās īpašie viesi – solisti. Ieeja – bez maksas.

Svētdien, 7.maijā

Plkst.14.00 Siguldas pagasta Kultūras nama pūtēju ansambļa „Sigulda” koncerts „Zied ievas Siguldā!” Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā. Diriģenta Jāņa Raslava vadībā brīvdabas koncertā tiks atskaņoti pūtēju ansamblim speciāli aranžēti latviešu un ārzemju skaņdarbi – gan populāras un tautā iemīļotas Raimonda Paula dziesmas, gan čehu, vācu un austriešu melodijas. Koncerta programmu vadīs un kopā ar pūtēju ansambli uzstāsies siguldietis Raimonds Eizenšmits. Ieeja – bez maksas.

Izstādes

  • Izstāde „Ceļā uz Latvijas valsti. Pilsonis” Turaidas muzejrezervātā.
  • Rokdarbu studijas „Hobijparks" izstāde „Jaunākās idejas dekupāžā" nodarbību centrā „Namiņš" Oskara Kalpaka ielā 11.
  • Siguldietes Ligitas Rozes dimanta izšuvumu mozaīku izstāde „Dimantu toņu relaksācija”  .
  • Tematiskā izstāde „14.maijs – Māmiņas diena” Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā.
  • Bērnu zīmējumu izstāde „Ko bērni domā par tikumību?” Siguldas novada bibliotēkas izstāžu telpā.
  • Rokdarbu izstāde „Atver savu pūra lādi”. Adījumi, tamborējumi un citi jūdažnieku darinājumi Jūdažu Sabiedriskajā centrā.
  • Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienai veltīta tematiskā izstāde „4.maijs – robežšķirtne Latvijas vēsturiskajos procesos” Siguldas novada bibliotēkas lasītavā.
  • Literatūras izstāde „Lai neaizmirstam...”. Rakstniekam Alfrēdam Dziļumam – 110. Jūdažu bibliotēkā.
  • Tematiskā izstāde „Uzticība Latvijas zemei”. Rakstniekam Alfrēdam Dziļumam – 110. Siguldas novada bibliotēkas abonementā.
  • Andas Munkevicas izstāde „Stikla skulptūras” Kultūras un mākslas telpā „Siguldas Tornis”  

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi