×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-01-24
Ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā piedalīsies desmit siguldieši

22.janvārī Latvijas Olimpiskās komitejas Izpildkomitejā apstiprināts Latvijas olimpiskās komandas sastāvs startam XXIII ziemas olimpiskajās spēlēs, kas no 9. līdz 25.februārim notiks Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā. No 35 sportistiem, kas piedalīsies ziemas olimpiādē, teju trešdaļa – desmit – būs siguldieši.

Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs piedalīsies Siguldas novada sportisti: skeletonisti Lelde Priedulēna, Martins Dukurs, Tomass Dukurs, bobslejists Jānis Strenga, kamaniņu sportisti Ulla Zirne, Andris Šics, Juris Šics, Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, kā arī kalnu slēpotāja Lelde Gasūna.

Kopumā Latvijas sportisti olimpiādē Phjončhanā startēs deviņās sporta disciplīnās: ātrslidošanā, biatlonā, bobslejā, daiļslidošanā, distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, skeletonā un šorttrekā.

Daļa no Latvijas olimpiskās komandas, gatavojoties ziemas olimpiādei, treniņus aizvadījuši tieši Siguldas sporta bāzēs – Siguldas Sporta centrā, Siguldas pilsētas trasē, kā arī bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”.

Siguldas novads ar 18677 iedzīvotājiem un kopumā līdz šim 10 iegūtajām medaļām pēdējo trīs ziemas olimpisko spēļu laikā sasniedzis rādītāju – viena medaļa uz 1867 iedzīvotājiem, tādējādi ieņemot pirmo vietu pasaulē. Kopš 1992.gada olimpiskajām spēlēm Albērvilā, Francijā, Siguldas sportisti ir piedalījušies visās ziemas olimpiskajās spēlēs un pēdējās divās Martins un Tomass Dukuri, Andris un Juris Šici, kā arī Jānis Strenga ieguvuši divas zelta, trīs sudraba un piecas bronzas medaļas.

Šobrīd Siguldas kā starptautisku sacensību norises vietas vārds pasaulē izskan vēl nebijušā mērogā – viena no potenciālajām 2026.gada ziemas olimpisko spēļu mājvietām – Stokholma – oficiāli uzrunājusi Latvijas Olimpisko komiteju, lai tieši bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda” rīkotu bobsleja, skeletona un kamaniņu sacensības.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi