×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-01-10
Siguldas novadā 2018.gadā reģistrēti 230 jaundzimušie; 30 ģimenēs piedzimis trešais bērniņš

Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļas apkopotie dati liecina, ka 2018.gadā Siguldas novadā deklarēti 230 jaundzimušie – 121 meitenītes un 109 zēni.

Novadā arvien pieaug daudzbērnu ģimeņu skaits – trešais bērniņš piedzimis 30 ģimenēs, ceturtais – 14 ģimenēs, piektais mazulis ienācis 5 ģimenēs, bet divās ģimenēs sagaidīts sestais bērniņš. Trīs ģimenēs piedzimuši dvīņi.

Populārākie vārdi, kas doti 2018.gadā dzimušajām meitenēm, ir Elizabete, Estere, Madara un Patrīcija. Savukārt pērn populārākie zēniem dotie vārdi bijuši Ralfs, Hugo, Pauls, Jēkabs, Kārlis un Olivers.

Ik gadu pasaulē nāk vairāk nekā 200 mazo novadnieku, liela daļa no tiem piedzimst Siguldas slimnīcas Dzemdību nodaļā, kurā pērn, 2018.gadā, piedzimuši 1055 bērniņi.

Atgādinām, ka no 2013.gada novada daudzbērnu ģimenēm ir izveidota īpaša atbalsta programma. Tā paredz iespēju saņemt atbalstu ēdināšanas pakalpojumu apmaksai bērnudārzā, nekustamā īpašuma nodokļa atlaidi 50–70% apmērā par zemi, dzīvokli, dzīvojamo māju, dzīvojamo māju palīgēkām, garāžām, kā arī braukt novada sabiedriskajā transportā bez maksas. Tāpat daudzbērnu ģimeņu bērniem tiek samazināta maksa par profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvi Mākslu skolā „Baltais flīģelis” vai Siguldas Sporta skolā. Papildus Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes 10% atlaidei daudzbērnu ģimeņu locekļiem tiek piešķirta atlaide 10% apmērā vienreizējiem apmeklējumiem Siguldas Sporta centra spēka zālē, peldbaseinā un Ūdens atrakciju un atpūtas parkā. Daudzbērnu ģimenēm pieejama arī 40% atlaide ieejas maksai novada pašvaldības organizētajos kultūras pasākumos, ja biļetes cena ir lielāka par diviem eiro.

Līdz 31.janvārim novadnieki var elektroniski pieteikties pasākumam „Esmu dzimis Siguldas novadā”, kurā tiks godinātas tās novadnieku ģimenes, kuru mazuļi piedzimuši no 2018.gada 1.jūlija līdz 31.decembrim.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi