×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-05-13
Mobilā ganāmpulka govis ieradušās Balonu pļavā

Latvijas Dabas fonda (LDF) projekta GrassLIFE mobilā ganāmpulka govis šonedēļ sākušas noganīšanas darbus Balonu pļavā, Siguldā. Ganības šķērso gājēju takas, tāpēc Siguldas novada iedzīvotāji un viesi, kas dodas pa to pastaigās, varēs sastapties arī ar mobilā ganāmpulka govīm – pļavu atjaunotājām. Govis Balonu pļavā uzturēsies apmēram trīs nedēļas, noganot pirmo zāli, un atgriezīsies rudenī, lai noganītu atālu. Balonu pļavā atrodas septiņas Galovejas šķirnes govis. Tāpat mobilā ganāmpulka govis jau vairāk nekā divas nedēļas ganās arī Klauku līcī.

Ganību aploks atrodas Balonu pļavas dienvidu galā, kuru sarežģītā reljefa un apauguma dēļ ir grūti apsaimniekot, nopļaujot. Pļavā sastopams īpaši aizsargājamo biotopu – Sugām bagātas ganības un ganītas pļavas, Mēreni mitras pļavas un Sausi zālāji kaļķainās pļavās – komplekss. Mobilais ganāmpulks šeit darbosies jau otro sezonu.

Mobilā ganāmpulka darbību Balonu pļavā Latvijas Dabas fonds nodrošina sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi.

Siguldas novada iedzīvotāji un viesi aicināti droši šķērsot ganību teritoriju, ievērojot drošības noteikumus:

  • jāpārliecinās, ka vārtiņi ir aizvērti;
  • suns ganību teritorijā jātur pavadā;
  • teritorija ir norobežota ar elektrisko ganu, tāpēc aploka tuvumā jābūt uzmanīgiem, jāsargā sevi un bērnus;
  • no govīm jāturas drošā attālumā, govis nedrīkst glaudīt, barot un kaitināt;
  • jāizturas saudzīgi pret aploku un ganību infrastruktūru.

Ja ievērotas kādas problēmas ganībās vai bojāti aploki, aicināt sazināties ar Latvijas Dabas fondu zvanot uz tālruņa numuru 29119612 vai 67830999 vai rakstot uz e-pasta adresi ldf@ldf.lv.

Mobilais ganāmpulks izveidots LDF īstenotā projekta “GrassLIFE: Zālāju atjaunošana un to dažādas izmantošanas veicināšana” ietvaros. GrassLIFE ir ES LIFE programmas un Latvijas Vides aizsardzības fonda līdzfinansēts projekts, ko īsteno Latvijas Dabas fonds sadarbībā ar Latvijas Universitāti, Vides Risinājumu institūtu un 12 zemnieku saimniecībām visā Latvijā.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Dabas fonda Komunikācijas vadītāja
Liene Brizga-Kalniņa


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi