×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-06-02
Sākoties skolēnu vasaras brīvlaikam, aicina pievērst uzmanību bērnu drošībai un ceļu satiksmes noteikumiem

Siguldas novada Pašvaldības policija, sākoties skolēnu vasaras brīvlaikam, aicina vecākus ar bērniem pārrunāt ceļu satiksmes noteikumus, ugunsdrošības un drošības uz ūdens pamatprincipus, kā arī izskaidrot, kā rīkoties gadījumos, ja radies apdraudējums bērnu vai viņu draugu drošībai un veselībai, kādos gadījumos un kur meklēt palīdzību.

Pašvaldības policija atgādina, ka braukšanai ar velosipēdu ir jāiegūst velosipēda vadītāja apliecība, taču gadījumā, ja bērns ir jaunāks par 12 gadiem, to piedalīšanās ceļu satiksmē notiek pavadošo personu uzraudzībā. Rūpējoties par bērnu drošību, ir jālieto aizsargķivere un vēlams izmantot citus ķermeņa aizsargelementus! Velosipēda vadīšanas pamatprasības ir lietderīgi atkārtot, ieskatoties Ceļu satiksmes noteikumu 22. nodaļā, kā arī šīs prasības izskaidrot un pārrunāt ar bērnu. Velosipēdu vadīšanas pamatprincipi paredz braukšanai ar velosipēdiem izmantot speciālo ceļa infrastruktūru (velo joslas un velo ceļi) vai pārvietoties brauktuvē, turoties iespējami tuvu brauktuves labajai malai. Pa gājējiem paredzētajām ietvēm velosipēdists drīkst pārvietoties līdz 12 gadu vecumam, kā arī gadījumos, ja braukšana brauktuvē šķiet bīstama. Šādā gadījumā jāatceras, ka velosipēdists nedrīkst traucēt gājējus. Pirms izbraukšanas uz neregulējamām gājēju pārejām aicinām rūpēties par savu drošību, šķērsojot brauktuvi pa ietves vai nomales iedomāto turpinājumu, bet šķērsojot gājēju pārejas, laikus jāsamazina braukšanas ātrums, nepieciešamības gadījumā jāapstājas.

Tiem, kas vēlas vasaru aizvadīt aizraujoši pie ūdenstilpēm, pieejama labiekārtota pludmale pie Gaujas, kurā apmeklētāju drošību uzrauga kārtībnieki – glābēji. Tomēr vecāki aicināti apzināties, ka atrašanās ar bērnu pie ūdens nav atpūta, bet gan divkāršs darbs, jo bērni bez pārtraukuma ir jāuzmana visu laiku.

Tāpat joprojām saglabājas vīrusa Covid-19 radītie ierobežojumi, līdz ar to ikvienam jāievēro distancēšanās ierobežojumi un pastiprināti jārūpējas par savu roku higiēnu. Pašvaldība, rūpējoties par apmeklētāju roku higiēnu, brīvpieejas sporta laukumos uzstādījusi roku dezinfekcijas līdzekļu stendus, kurus apmeklētāji aicināti izmantot gan ierodoties, gan promejot.

Īpaši uzmanīgus Pašvaldības policija aicina būt autobraucējus. Policijas darbinieki atgādina, ka pilsētas centrā izveidota transportlīdzekļu braukšanas ātrumu ierobežojošā zona (30 kilometri stundā); arī daudzviet citur pilsētā, kur nav gājēju ietves vai veloceļa, uzstādītas ātrumu ierobežojošās ceļa zīmes 30 kilometri stundā kopā ar informatīvajām ceļa zīmēm “Viens ceļš visiem”. Ceļa zīmju “Dzīvojamā zona” darbības zonā braukšanas atļautais ātrums ir 20 kilometri stundā. Pašvaldības speciālisti, turpinot rūpēties par kājāmgājēju un velosipēdistu drošību, vēl vairākās vietās uzstādīs ātrumu ierobežojošās ceļa zīmes.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests informē, ka pieaugušajiem ir jāpārrunā ar bērniem drošības jautājumi – Kā uzvesties, atpūšoties pie ūdens? Kā rīkoties, ja notikusi nelaime, un kādos gadījumos jāzvana uz tālruni 112! Kā droši lietot plītis un elektroierīces, paliekot mājās bez pieaugušo klātbūtnes? Kāpēc jāinformē pieaugušais par to, kur plāno doties un cik ilgi? Kāpēc nedrīkst atrasties un staigāt pa pamestām ēkām un būvlaukumiem?

Atgādinām, ka skolēnu vasaras brīvlaikā no 10. jūnija darbu atsāk Siguldas novada Jaunrades centrs, piedāvājot vasaras interešu nodarbības. Jūnijā pirmdienās un piektdienās Siguldas novada Jaunrades centrā notiks keramikas un mākslas nodarbības. Interešu nodarbības Ideju namiņā notiks otrdienās, trešdienās un ceturtdienās no plkst. 10.00 līdz 17.00 (ietverot arī pārgājienu). Vides pētnieku nodarbības notiks piektdienās no plkst. 15.00. Savukārt jau no 1. jūnija atvērts jauniešu iniciatīvu centrs “Mērķis”.

Gadījumos, ja bērni ir nokļuvuši nelaimē, visu diennakti ir iespējams sazināties ar Pašvaldības policiju, zvanot uz tālruņa numuru 26160288, bet gadījumos, ja ir nepieciešama ugunsdzēsēju, mediķu vai policijas palīdzība, jāzvana uz tālruni 112.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi