×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-08-25
Turpinās Atbrīvotāju ielas posma pārbūve

Vasaras sākumā tika uzsākti Atbrīvotāju ielas pārbūves darbi posmā no Krišjāņa Barona līdz Līvkalna ielai. Šobrīd norisinās zemes kārtas rakšanas darbi un bortakmeņu izbūve. Tāpat ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu nodrošinātājs SIA “Saltavots” veic remontdarbus centrālajam ūdensvadam. Plānots, ka Siguldas pilsētas vidusskolas tuvumā esošajā ielas posmā būvdarbi turpināsies, norobežojot būvdarbu teritoriju un netraucējot skolēnu mācību procesu.

Līdz šim ir veikti lietus un sadzīves kanalizācijas izbūves darbi, šķembu seguma daļēja izbūve, kā arī zemes plātnes ierakumu izbūve. Ņemot vērā, ka ielas posma pārbūves laikā uzņēmums SIA “Saltavots” atklāja centrālā ūdensvada bojājuma pazīmes, ir jāveic pilnīga cauruļu nomaiņa. Papildus iepriekšminētajiem būvdarbiem, tuvākajā laikā plānots izbūvēt ūdens pieņēmējus, lai atrisinātu notekūdeņu problēmas ielas posmā. Tāpat Atbrīvotāju ielas pārbūves darbu laikā ir paplašinātas krustojuma robežas ar Krišjāņa Barona ielu, tādējādi palielinājies būvdarbu veicamo darbu apjoms, kas nedaudz var kavēt ielas posma būvdarbu norisi.

Līdz ar jaunā mācību gada sākumu Siguldas pilsētas vidusskolas teritorijā esošais stāvlaukums tiks atbrīvots, lai skolēniem būtu netraucēta iespēja piekļūt no Krišjāņa Barona ielas.

Jāatzīmē, ka Atbrīvotāju ielas tehniskā projekta izstrādē tika paredzēta 29 koku nozāģēšana ielas nodalījuma zonā, tostarp privātīpašumos. Lielākā daļa koku ir ar nelieliem stumbriem līdz 20 centimetriem diametrā. Būvdarbiem norisinoties, pašvaldības speciālisti un būvnieki ir spējuši saglabāt 19 kokus, tādēļ kopumā tiks nozāģēti tikai 10.

Jau ziņots, ka Atbrīvotāju ielas posms tiek pārbūvēts, ievērojot Siguldas identitāti veidojošā tematiskā plānojuma noteiktās vadlīnijas un iedzīvotāju ierosinājumus. Kopējās Atbrīvotāju ielas pārbūves izmaksas no pašvaldības budžeta sasniedz vairāk nekā 875 tūkstošus eiro. Darbus veic pašvaldības atklātajā konkursā uzvarējušais uzņēmums SIA “Strauteks”, būvuzraudzību nodrošina SIA “Marčuks”, savukārt būvprojekta izstrādātājs – SIA “JLD”. Pārbūves laikā iela iegūs jaunu asfaltsegumu, novietojot veloceļu un gājēju ceļu skolai pretējā pusē, zonā virs inženierkomunikācijām saglabājot zaļo zonu. Tāpat atrasti piemēroti un mūsdienīgi satiksmes mierināšanas un organizēšanas risinājumi. Tiks izbūvēta arī gājēju ietve un velo ceļš.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi