×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-09-03
Šonedēļ Siguldas novadā: Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens, “Satiec savu meistaru” un citi pasākumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldā norisināsies lielākie riteņbraukšanas svētki – 30. Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens, kurā būs iespēja piedalīties četrās dažādās distancēs. Norisināsies arī vairāki kultūras pasākumi – kultūras centrā “Siguldas devons” notiks sarunu festivāla “Lampa” tiešraides un akcija “Satiec savu meistaru”, bet pie “Siguldas devona” ikviens aicināts uz mākslinieces Kristīnes Nuķes-Panteļejevas izstādes “Bezgalīgais stāsts” noslēguma pasākumu. Turaidas muzejrezervātā nedēļas nogalē norisināsies saruna “Turaidas muiža laiku lokos”. Aktīvās atpūtas cienītājiem būs iespēja piedalīties Krišjāņa Barona 185. jubilejai veltītā pārgājienā maršrutā Peltes–Dainu kalns. Siguldas Sporta centrā notiks sacensības “Siguldas akvatlons”.

Piektdien, 4. septembrī

  • No plkst. 14.30 sarunu festivāla “Lampa” tiešraides kultūras centrā “Siguldas devons”:
    • plkst. 14.30–15.30 – diskusija “Cilvēku ar invaliditāti privātā dzīve – vai drīkst?”
    • plkst. 15.30–16.30 – digitāla izglītojoša izrāde “Plastmasas huligāni”
    • plkst. 18.00–19.00 – Sansusī instrumentālistu kautiņš
      Pēc tiešraides kultūras centra “Siguldas devons” pagalmā skanēs ārtroks grupas “Akvalande” izpildījumā. Ikviens, kam ir drosme, aicināti līdzi ņemt savu mūzikas instrumentu.
    • plkst. 19.00–20.30 – saruna “Vide un vīns: kāds sakars?”
    • plkst. 20.30–21.30 – sieviešu stendaps “Slikti padomi, kā dzīvot labāk”
    • plkst. 20.30–21.30 – diskusija ar teātra elementiem “Tev būs mīlēt Raini”

Sestdien, 5. septembrī

  • Plkst. 9.00 peldēšanas un skriešanas sacensības “Siguldas Akvatlons 2020” Siguldas Sporta centrā.
  • No plkst. 10.30 līdz 12.00 sarunu festivāla “Lampa” tiešraide kultūras centrā “Siguldas devons”. Tiešsaistes darbnīca “Kā salabot lampu?”
  • Plkst. 12.00 akcija ”Satiec savu meistaru” kultūras centrā “Siguldas devons”.
    Akcijā būs iespēja apgūt tradicionālo jostas aušanas tehniku un iepazīties ar audēju darbu. Novadnieki un pilsētas viesi aicināti celu dēlīšus un celaiņu jostiņas gatavot no plkst. 12.00, savukārt piedalīties lupatu deķa aušanā varēs no 5. septembra līdz pat 13. septembrim kultūras centra “Siguldas devons” darba laikā, kopīgi radot vienu krāšņu lupatu deķi. Pasākumā īpaši aicinātas piedalīties ģimenes ar bērniem, bērnudārzu un skolu audzēkņi. Pasākuma dalībniekiem būs iespēja apgūt šīs prasmes Siguldas Tautas lietišķās mākslas studijas un Alīdas Lindes studijas dalībnieču vadībā.
  • Plkst. 12.00 kapusvētki Mores pagasta kapsētā.
  • Plkst. 15.00 saruna “Turaidas muiža laiku lokos” Turaidas muzejrezervāta Klaušinieku mājā.
    Sarunā piedalīsies divi vēstures zinātņu doktori – Edgars Ceske un Uģis Niedre. Pasākuma laikā būs iespēja skatīties videofilmu “Klaušu muiža”, animācijas filmu “No klaušinieka par saimnieku”, kā arī fotogrāfiju slīdrādi “Sēta. Dzimta. Darbs”.
    Dalībai pasākumā iespējams pieteikties, zvanot uz tālruņa numuru 26572142 vai rakstot uz e-pasta adresi turaida.muzejs@apollo.lv; dalībnieku skaits ir ierobežots. Dalības maksa – 1,15 līdz 6 eiro.
    Papildu informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst. 20.00 mākslinieces Kristīnes Nuķes-Panteļejevas izstādes “Bezgalīgais stāsts” noslēguma pasākums kultūras centrā “Siguldas devons”.
    Pasākumā mākslinieces Kristīnes Nuķes-Panteļejevas radītās koka skulptūras piedzīvos Fēniksam līdzīgu pārtapšanas procesu. Skulptūru sadedzināšanas akcija būs arī jauna radoša procesa sākums – pelni tiks ievietoti īpaši veidotos keramikas traukos un kalpos kā jaunā mākslas darba sastāvdaļa. Ieeja – bez maksas.
    Papildu informācija apskatāma šeit.

Svētdien, 6. septembrī

  • Plkst. 11.00 30. Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens Siguldā.
    Sacensībās dalībnieki varēs startēt četrās dažāda garuma un kategorijas distancēs: Sporta šosejas braucienā (99 km), Kalnu divriteņu distancē (48 km), Tautas distancē (36 km) un Retro Velo distancē (17 km). Sacensību starta un finiša zonas aplūkojamas šeit. Sacensību dienā Vienības brauciena dalībnieki aicināti aplūkot unikālo retro velo izstādi “Visa dzīve vienā divritenī” Zinātnes ielā 7B, Siguldas pagasta Kultūras namā. Uzrādot dalībnieka numuru kopā arSiguldas novada iedzīvotāja ID karti ieeja izstādē par puscenu 2,50 eiro.
    Sacensību drošai norisei 6. septembrī tiek plānoti šādi satiksmes ierobežojumi:
    • no plkst. 8.00 līdz 17.30 satiksmei tiks slēgta sacensību centra un finiša zona (Cēsu iela, Lāčplēša iela posmā no Leona Paegles ielas līdz Jāņa Poruka ielai, Jāņa Poruka iela, Leona Paegles iela no Lāčplēša ielas līdz Svētku laukumam);
    • no plkst. 12.00 līdz 17.00 satiksme tiks slēgta Siguldas kalnā un Turaidas kalnā (autoceļš P8 posmā Sigulda–Turaida), kā arī īslaicīgi Raiņa un Cēsu ielas krustojumā uz Sporta brauciena starta brīdi no plkst. 10.50 līdz 11.05;
    • satiksme tiks slēgta arī uz visu trīs braucienu startiem; tā tiks atjaunota uzreiz pēc visu dalībnieku aizbraukšanas.

      Transportlīdzekļus novietot būs aizliegts:
    • Raiņa un Cēsu ielas visā garumā;
    • Leona Paegles ielā posmā no Lāčplēša ielas līdz Svētku laukumam;
    • Pils ielā posmā no Raiņa ielas līdz apļveida krustojumam;
    • Līvkalna ielā;
    • Šveices ielā no Ausekļa līdz Kalna ielai;
    • Kalna ielā visā garumā.

      Stāvlaukumi:
    • P1 pļava pie Panorāmas rata un P2 vagoniņa stāvlaukums – iebraukšana pa Jāņa Poruka ielu līdz plkst. 10.45 un no plkst. 11.10 līdz 12.15; pa Leona Paegles ielu līdz plkst. 10.30. Izbraukšana pa Leona Paegles ielu tikai pēc plkst. 17.00;
    • P3 pie Dabas aizsardzības pārvaldes – iebraukšana līdz plkst. 12.15, izbraukšana pēc plkst. 13.50;
    • P4 stāvlaukums Pils un Krišjāņa Barona ielu krustojumā (pie lokveida kustības);
    • P5 stāvlaukums pie kultūras centra “Siguldas devons” (Pils iela 10) un Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centra (Raiņa iela 3);
    • P6 pļava pie Skolas ielas – iebraukšana no Skolas ielas;
    • P Tehniskajam personālam Svētku laukuma pļava, stāvlaukums pie Svētku laukuma;
    • P VIP Lāčplēša iela posmā no Leona Paegles ielas līdz Cēsu ielai;
    • automašīnu apstāšanās un stāvēšana ielu malās atļauta atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumiem.

Sacensību dalībniekiem aizliegts novietot transportu daudzdzīvokļu namu pagalmos!
Sabiedriskā transporta satiksmes ierobežojumi sacensību laikā aplūkojami šeit.
Papildu informācija šeit.

  • Plkst. 16.00 Imanta Ziedoņa muzeja rīkotā akcija “Ceļā ar Baronu” – pārgājiens maršrutā Peltes–Dainu kalns.
    Pārgājiens norisināsies par godu Krišjāņa Barona 185. jubilejai un tajā būs iespēja izzinātas vairākas kultūrvietas: Felicitai Ertnerei veltītu skulptūru “Žests”, biedrības “Vidzemes Šveice” ēkas vietu, Krišjāņa Barona pieminekli, Siguldas Jauno pili, seno Siguldas ceļa posmu, Gaujas tiltu, taku gar Gauju, Gūtmaņa alu, ceļa stabu kempingā “Dainas”, tāpat arī mājas “Dainas”, kur Krišjānis Barons pavadīja sava mūža pēdējo vasaru, Krišjāņa Barona taku un Dainu kalnu Turaidā.
    Satikšanās pārgājienam 6. septembrī plkst. 16.00 Siguldas pagastā pie Felicitai Ertnerei veltītās skulptūras “Žests” (Zinātnes ielā 5A, netālu no Siguldas pagasta Kultūras nama). Savukārt gājiena noslēgumā plkst. 19.00 Turaidā, Dainu kalnā, pasākumā “Dziesmas ceļš Dainu kalnā” būs saruna ar Turaidas muzejrezervāta direktori Annu Jurkāni, īpašā rituālā tiks degta uguns, stādīts ozols un notiks sadziedāšanās ar folkloras kopām “Senleja”, “Delve” un “Putni”.
    Plašāka informācija apskatāma šeit.

Izstādes

  • Kristīnes Nuķes-Panteļejevas izstāde “Bezgalīgais stāsts” kultūras centrā “Siguldas devons”
  • Dinas Dubiņas jubilejas izstāde “Ceļš” Turaidas muzejrezervātā
  • Starpdisciplinārā mākslas projekta “Pēc pandēmijas renesanse” izstāde Zaļās Villas kvartālā
  • Retro velosipēdu izstāde “Visa dzīve vienā divritenī” Siguldas pagasta Kultūras namā
  • Gleznotājas Agitas Zālītes mākslas studijas izstāde “Gleznotprieks” Mākslu skolas “Baltais flīģelis” izstāžu telpā
  • Mākslas nodaļas audzēkņu noslēguma darbu izstāde Mākslu skolas “Baltais flīģelis” 1. stāva gaitenī

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi