×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-12-18
Šonedēļ Siguldas novadā: gaismas stāsts “Laimes aka”, Eiropas čempionāts bobslejā un skeletonā un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novadniekiem un pilsētas viesiem iespēja aplūkot vairākus unikālus vides objektus – no 18. decembra Siguldas pils kvartālā diennakts tumšajā laikā ikviens aicināts izzināt gaismas stāstu “Laimes aka”. Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā skatāms vides objekts “Atceries neaizmirst”, kur pieejams arī fotostūrītis, kā arī iespēja piedalīties labdarība akcijā, īpašā lādē ievietojot dāvaniņu tiem, kuriem šajā laikā atbalsts ir visvairāk nepieciešams. No dzelzceļa stacijas līdz pat Siguldas Evaņģēliski luteriskajai baznīcai ģimenes ar bērniem un ikviens pastaigu cienītājs aicināts izstaigāt “Eņģeļu taku” un Svētku laukumā aplūkot ar eņģeļiem apgleznoto S! Savukārt “Siguldas devons” kopā ar mākslinieku Jāni Purcenu piedāvā iespēju doties lasīšanas piedzīvojumā mākslas projektā “Lasītprasme”. Turaidas muzejrezervātā brīvdabā ikvienam aplūkojami lielformāta puzuri. Novadniekiem šonedēļ iespēja piedalīties bezmaksas nūjošanas nodarbībās. Bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” bez apmeklētāju klātbūtnes šajā nedēļas nogalē norisināsies Eiropas kausa izcīņas kārtējie posmi bobslejā un skeletonā.

Piektdien, 18. decembrī

  • No plkst. 10.00 līdz 17.00 lielformāta puzuri Turaidas muzejrezervātā.
    Dažādu veidu un formu puzuri izvietoti brīvdabā Turaidas muzejrezervāta teritorijā. Puzuriem par pamata elementu izmantots oktaedrs – astoņskaldnis, kā arī sešstūris. Puzuri aplūkojami līdz 11. janvārim; pēcpusdienās no plkst. 15.00 puzuri tiks arī izgaismoti. Ieeja Turaidas muzejrezervātā – no 0,70 līdz 3,50 eiro. Apmeklējot muzejrezervātu, iedzīvotāji aicināti ievērot drošības pasākumus. Muzejs apmeklējams tikai vienas mājsaimniecības ietvaros.
    Papildu informācija apskatāma šeit.
  • No plkst. 17.00 līdz 23.00 gaismas stāsts “Laimes aka” Siguldas pils kvartālā.
    Gaismas stāsts vedīs gaismas un mūzikas ceļojumā, lai stāstītu Laimes akas simbolisko stāstu pilsētas iedzīvotājiem un viesiem. Tā ideja meklējama latvisko ziemas saulgriežu tradīcijās un tiešā veidā apspēlē labi zināmo puzura moduli, kas ir harmoniska visuma simbols, kas labvēlīgi ietekmē vidi un cilvēku, ietverot sevī atdzimstošās gaismas ideju. Gaismas vides objektu, ievērojot visus drošības pasākumus, individuāli būs iespēja apmeklēt diennakts tumšajā laikā līdz 2. janvārim.
    Papildu informācija apskatāma šeit.

Sestdien, 19. decembrī

  • Bezmaksas nūjošanas nodarbība:
    • plkst. 8.30 pie Allažu Sporta centra;
    • plkst. 10.00 pie Siguldas Sporta centra un Jūdažu Sabiedriskā centra;
    • plkst. 11.30 pie Mores pagasta Tautas nama.
      Lai apmeklētu nodarbības, ir jāveic obligāta iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. Uz nodarbībām aicinām ģērbties atbilstoši laika apstākļiem.
  • No plkst. 10.00 Eiropas kausa izcīņas kārtējie posmi bobslejā un skeletonā bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”.
    Sacensības Covid-19 ierobežojumu dēļ notiks bez skatītāju klātbūtnes. Tajās piedalīsies vadošo Eiropas bobsleja un skeletona valstu sportisti, arī vairāki pieredzējuši atlēti. Plaša pārstāvniecība būs arī Latvijai.
    Siguldā Eiropas kausā notiks gan sacensības skeletonā, gan arī bobslejā vīriešu un sieviešu divniekiem. Paredzētās monoboba sacīkstes sievietēm šoreiz pandēmijas dēļ Siguldā nebūs. Skeletonā kopā būs pārstāvētas 11 valstis, plašākais sastāvs Vācijai, kurai pa četriem dalībniekiem katrā disciplīnā. Pieci dalībnieki būs Latvijai. Bobslejā būs septiņu valstu ekipāžas, te plašākais sastāvs Krievijai, Vācijai, Šveicei un Latvijai. Latvijas komanda startēs ar diviem divniekiem, to piloti – Dāvis Kaufmanis un Emīls Cipulis.
    Skeletona braucieni sāksies plkst. 10.00, bobslejs – pēcpusdienā no plkst. 15.30.
  • No plkst. 10.00 līdz 17.00 lielformāta puzuri Turaidas muzejrezervātā.
  • No plkst. 17.00 līdz 23.00 gaismas stāsts “Laimes aka” Siguldas pils kvartālā.

Svētdien, 20. decembrī

  • No plkst. 10.00 līdz 17.00 lielformāta puzuri Turaidas muzejrezervātā.
  • No plkst. 13.00 ceturtais Eiropas kausa posms bobslejā vīriešiem, otrais – sievietēm.
  • No plkst. 17.00 līdz 23.00 gaismas stāsts “Laimes aka” Siguldas pils kvartālā.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi