×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-03-26
Aicina uz tiešsaistes diskusiju “Kāds ir nākotnes IT cilvēks?” kopā ar IT profesijas pārstāvjiem

Eiropas digitālajai nedēļai tuvojoties noslēgumam, šodien, 26. martā, plkst. 15.00 interesentiem būs iespēja noklausīties tiešsaistes diskusiju “Kāds ir nākotnes IT cilvēks?” Diskusijā IT profesijas pārstāvji diskutēs par ceļu līdz programmēšanas speciālistam, savam uzņēmumam, kā arī nepieciešamajām prasmēm, kas ļauj izaugt par labu speciālistu šajā jomā. Diskusija norisināsies Siguldas novada pašvaldības Facebook lapā.

Tāpat tiks diskutēts, vai IT profesionālim nepieciešama izglītība vai varbūt sfēru var apgūt pašmācības ceļā un arī to, kā šī joma varētu attīstīties nākotnē. Sarunu vadīs Elza Osmane, kura iepriekš ar jauniešiem strādājusi jauniešu iniciatīvu centrā “Mērķis”.

Ar pieredzes stāstiem un pārdomām dalīsies:

  • SIA “eazyBI” programmatūras izstrādātājs Jānis Vītums (datorzinātņu bakalaurs Latvijas Universitātē);
  • SIA “Accenture Latvija” vecākais programmētājs/sistēmu arhitekts Armands Būmanis (dabas zinātņu maģistrs datorzinātnēs);
  • SIA “TietoEvry” maksājumu un karšu risinājumu biznesa vadītājs Valdis Janovs (augstāko izglītību ieguvis fizikā Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātē, tiesību zinātnē augstskolā “Turība” un starptautiskajā biznesā Rīgas Stradiņa universitātē);
  • starptautiska uzņēmuma “Encontrol Baltic” Rīgas filiāles vadītājs Edgars Šults (studējis Bedforšīras Universitātē Mākslīgā intelekta un robotikas fakultātē);
  • SIA “Tet” IT speciālists, Tet mobilo lietotņu izstrādātājs, kurš strādā pie Mans Tet lietotnes projekta – Armands Bērziņš (maģistra grāds Rīgas Tehniskajā universitātē informācijas tehnoloģijās. Armands ir arī pasniedzējs Vidzemes Augstskolā);
  • Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors, informātikas skolotājs Rūdolfs Kalvāns (doktora grāds vadībzinātnē, akadēmiskais maģistra grāds izglītības zinātnē Latvijas Universitātē).

Diskusijas dalībnieki pastāstīs, kāds bija viņu ceļš līdz IT studiju izvēlei un darbam IT jomā; kāds bijis sākotnējais priekšstats par darbu IT jomā; kāda ir IT nozares specifika un kas noteikti jāņem vērā, lai spētu veiksmīgi realizēt sevi šajā jomā. Tāpat būs interesanti paklausīties, kādām rakstura īpašībām jāpiemīt, lai strādātu IT jomā un kā mums visiem turēties līdzi jaunajām tehnoloģijām.

Diskusija saistoša būs arī jauniešiem, jo varēs uzzināt, cik perspektīvs un izaicinājumiem bagāts ir IT nozares virziens nākotnē. Diskusijas dalībnieki dalīsies pārdomās, cik liela loma ir jauniešiem, lai apmācītu savus vecākus, vecvecākus, kā arī sniegs vērtīgus ieteikumus tiem, kuri vēlas kļūt par IT speciālistiem.

Jau ziņots, ka šonedēļ līdz 26. martam norisinās Eiropas digitālā nedēļa, kuras laikā Siguldas novadā tiek likts uzsvars uz drošību internetā, e-pakalpojumu izmantošanu, kā arī IT profesiju kā izaicinājumu. Visas nedēļas garumā skolās norisinās dažādi tiešsaistes pasākumi par tēmu drošība internetā, kā arī skolēniem ir iespēja iepazīties ar informācijas tehnoloģiju uzņēmumiem, to darbu ikdienā, ļaujot tuvāk iepazīt IT profesiju. Nedēļas garumā norisinās arī radošs zīmējumu, fotogrāfiju vai karikatūru konkurss “Mana digitālā identitāte un drošība”.


© www.sigulda.lv


Pasākumi