×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-08-13
Šonedēļ Siguldas novadā: Mores pagasta svētki, “Stirnu buks”, pils paviljona koncerts, izstādes un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novadā piemērotas brīvdienu aktivitātes varēs piedzīvot gan tie, kuri izbauda mūzikas koncertus vai izstādes, gan tie, kuri priekšroku dod sportiskām aktivitātēm. Nedēļas nogalē plašu svētku programmu divu dienu garumā piedāvā Mores pagasta svētki, mūziku un dzeju varēs baudīt Inčukalnā, atpūtas parkā “Ezeriņi”, bet brīvdabas kino – Imanta Ziedoņa muzejā, savukārt sestdienas vakaru Siguldas pils paviljonā ieskandinās grupa “Pienvedēja piedzīvojumi”. Sportiskākajiem novadniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja pārbaudīt savus spēkus taku skrējienā “Stirnu buks”, bet Lēdurgas dendroparka disku golfa laukumā iesāksies spraiga sacensību sezona, aizvadot divas sacensību dienas. Savukārt mākslas baudītājiem būs iespēja apskatīt vairākas izstādes un satikties arī ar māksliniekiem. Tāpat notiks arī jau ierastais Dubultprieka tirdziņš sestdienas rītā.

Piektdien, 13. augustā

Plkst. 18.00 iesāksies Mores pagasta svētki “[SA]redzēsimies Morē”. Svētkus atklās dziedātājas un dziesmu autores Emīlijas koncertprogramma “Augustā”. Plkst. 19.00 interesenti aicināti izspēlēt jautro bamperfutbolu. Vakara laikā ikviens interesents varēs iemēģināt roku dažādās meistarklasēs, kā arī apskatīt motokluba “Rc Frendi” spēkratus. Par muzikālo noformējumu rūpēsies Horens&Speiss no grupas “RIGA REGGAE”. Plkst. 21.00 būs iespēja iepazīt atraktīvo jauniešu poprok grupu “Bekars” no Bauskas, bet plkst. 23.00 Mores Tautas nama pagalmā būs iespēja vērot ekstrēmās velo komandas “Greentrials” demonstrējumus. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 19.00 atpūtas parkā “Ezeriņi” Zvaigžņu ielā 22, Inčukalnā, notiks “Vasaras vakars mūzikā un dzejā”, kura laikā būs iespēja tikties ar dziesminieku Andri Skuju un pašmāju dzejnieku Intu Kalnu. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Ieejas maksa – 5 eiro. Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā, zvanot uz tālruņa numuru 26456062.

Plkst. 20.00 notiks brīvdabas kino vakars Imanta Ziedoņa muzejā. Tajā apmeklētājiem būs iespēja vērot filmas “Ceļā ar Baronu” 2. daļu. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Ieejas maksa – 5 eiro, skolēniem, studentiem un pensionāriem – 3,50 eiro.

 

Sestdien, 14. augustā

Plkst. 9.00–15.00 Dubultprieka tirdziņš Stacijas un Raunas ielas krustojumā.

Plkst. 9.30 Siguldas pils kvartālā sāks pulcēsies izturīgākie un spēcīgākie taku skrējiena “Stirnu buks” dalībnieki, kuri sacentīsies dažāda garuma distancēs. Sacensību laikā garajā taku distancē tiks izcīnīta Latvijas čempiona medaļa. Aicinām Siguldas novada iedzīvotājus un viesus rēķināties, ka pilsētā varētu būt īslaicīgi satiksmes ierobežojumi vietās, kur pulcēsies lielāks dalībniekus skaits trasē. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Dalības maksa – no 5 līdz 25 eiro (atkarīga no izvēlētās distances. Uzrādot Siguldas ID karti, dalības maksai tiek piešķirta 10% atlaide.

Plkst. 10.00 Lēdurgas dendroparkā disku golfa laukumā norisināsies pirmās sacensības – “Lēdurgas Open 2021” pirmais posms disku golfā.
Dalības maksa – 10 eiro.

Plkst. 12.00 Mores pagasta svētku otrās dienas norises aizsāks Sandas Sīles vokālās studijas bērni ar koncertprogrammu “Vasaras piedzīvojums”. Mazajiem svētku apmeklētājiem būs iespēja doties Pasaku takā. Plkst. 13.00 notiks suņu skolas “HP canis Latvia” audzēkņu paraugdemonstrējumi, plkst. 15.00 laikmetīgās dejas projekta “Māksla palīdz saprast, pieredzēt un izdzīvot” noslēguma izrāde, bet no plkst. 16.00 līdz 18.00 estrādē Mores Tautas nama mākslinieciskie kolektīvi ieskandinās jauno darba sezonu atklātajos mēģinājumos “Pievienojies Pulsācijai”. Plkst. 19.00 visi tiek aicināti uz vakara pikniku kopā ar atraktīvo Latvijas Nacionālā teātra aktieru ansambli “Greizais ratiņš” koncertprogrammā “Kur tad ir tā saule?”, plkst. 22.00 ikviens varēs baudīt augusta nakts burvību, klausoties ielu muzikantus – grupu “Mazā Piektdiena”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 20.30 Siguldas pils paviljonu ieskandinās grupa “Pienvedēja piedzīvojumi”. Koncerta laikā grupa izpildīs gan lielākos hitus, gan labākās dziesmas no jaunākā albuma “Nelaiks”, kas saņēmis arī Mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta mikrofons” kā labākais rokmūzikas albums 2020. gadā. Vakara laikā no plkst. 20.00 par labu atmosfēru rūpēsies DJ Edgars Bercis un plkst. 20.30 uzstāsies grupa “Pienvedēja piedzīvojumi”. Ieeja koncertā no plkst. 19.30. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Ieeja – bez maksas.

 

Svētdien, 15. augustā

Plkst. 9.30 Lēdurgas disku golfa parkā norisināsies “Latitude 64B” līgas kauss disku golfā sezonas 3. posms.
Dalības maksa – 15 eiro pieaugušajiem, 5 eiro bērniem.

Plkst. 12.00 līdz 17.00 Mores kauju muzejā būs īpaša programma, kas veltīta Mores pagasta kultūrvēsturiskā mantojuma un muzeja vērtību izzināšanai. Plkst. 12.00 izstādes “Poriešu dzimtas kultūrvēsturiskais mantojums” atklāšana, plkst. 13.00–17.00 foto orientēšanās un citas aktivitātes, bet plkst. 15.00 “Mores garša” piedāvās iepazīt Mores kulināru produkcijas īpašo piedāvājumu un uz ugunskura vārītu “Burvju tēja”. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Ieeja – bez maksas.

 

Izstādes

  • Siguldas Jaunās pils salonā apskatāma Dinas Dubiņas izstāde “Memento Vivere”, kas aicina apmeklētājus atcerēties dzīvei tik svarīgos brīžus, kurus nomākuši pēdējā gada notikumi, aicinot cilvēkus priecāties, satikties, draudzēties, baudīt un rotāties. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī – 4,50 eiro, uzrādot Siguldas ID karti – 1 eiro. Draudzīgākas cenas ir ģimenēm ar bērniem, studentiem un senioriem.
  • Kultūras centrā “Siguldas devons” apskatāma izstāde ”Ieelpo, izelpo!”. Izstāde tiek veidota ar mērķi iepazīstināt novada skatītājus ar divu mākslinieču – Bārbalas Gulbes un Madaras Gulbis – radošo veikumu – stikla plastikas un glezniecības mākslas darbus. Sestdien, 14. augustā, no plkst. 15.00 līdz 18.00 būs iespēja satikt abas mākslinieces un iepazīties ar grāmatu “Gulbja spārni”. Tikšanās laikā ieeja izstādē bez maksas. Pārējā laikā ieejas maksa izstādē ir 2,50 eiro, arSiguldas ID karti – 20% atlaide. Mākslai draudzīgās dienas ir otrdienas, kad ieejas biļete izstādē ir ar 50% atlaidi.
  • Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā esošajās koprades laboratorijās vēl tikai šonedēļ apskatāma izstāde “Aspazija. Vētra”. Ieeja izstādē – bez maksas.
  • Siguldas novada bibliotēkā apskatāma interaktīva un vizuāli krāšņa izstāde “Saulains stūrītis”, kas veltīta Aspazijas dzejai. Izstāde uz Siguldu atceļojusi no muzeja “Aspazijas māja” Jūrmalā. Izstādes mērķauditorija ir pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni. Ieeja – bez maksas.
  • Mores svētku laikā Mores Mākslu šķūnī varēs apskatīt fotomākslinieces Madaras Repšes darbu izlasi “Pasaule. Emocijas. Mirkļi.”.
  • Vides un mākslas festivāls “GreenFest’21”, kas aicina aplūkot 12 Latvijas mākslinieku radītus vides un zemes mākslas objektus, kas izvietoti Gaujas Nacionālā parka teritorijā, tostarp arī Siguldas novada teritorijā – Ziedoņa muzejā, Velnalā, Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā un Gleznotājkalnā.
  • Mālpils tautas lietišķās mākslas studijas “URGA” un keramikas studijas “Māl-pils” darbu izstāde “Ne viss ir tikai balts vai melns” Mālpils Kultūras centrā
  • Jūdažu Bibliotēkā un Sabiedriskajā centrā apskatāma tematiskā izstāde “Ārstniecības augi – zāles veselībai un garam”.
  • Allažu pagasta bibliotēkā izstādīta Vijas Vāveres foto izstāde “Vasaras viducī”.
  • Kristīnes Straumes gleznu izstāde Siguldas pagasta Kultūras namā.
  • Literārā izstāde “Jāņa Baltvilka balvas laureātu devums latviešu bērnu literatūrā “Baltā vilka grāmatas”” Siguldas novada bibliotēkā.

Pasākumi norisināsies, ievērojot noteiktās Ministru kabineta epidemioloģiskās drošības prasības.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi