×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-08-27
Šonedēļ Siguldas novadā: koncerti, izstādes, labdarības strītbola turnīrs un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novadā plānoti dažādi pasākumi, kas piemēroti apmeklējumam pat šādos laikapstākļos. Mūzikas baudītāji varēs iztrakoties dejās pie grupas “Bermuda divstūris” mūzikas Mālpils veikparkā vai atpūsties Aijas Vītoliņas, Daumanta Kalniņa, Romāna Vendiņa koncertā Siguldas pils paviljonā. Tāpat ir iespēja apmeklēt improvizētās mūzikas projektu “Klausies” Inčukalna Medību pilī. Tiem, kuri iecienījuši sportiskās aktivitātes, būs iespēja piedalīties vai just līdzi labdarības strītbola turnīram “Koka bumba”, savukārt šaha entuziasti aicināti iesaistīties piemiņas turnīrā, kas veltīts Uldim Deisonam. Arī šajā nedēļas nogalē apskatāmas daudzveidīgas izstādes un iespēja andelēties Dubultprieka tirdziņā.

Piektdien, 27. augustā

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas nodarbība cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Pieteikšanās nodarbībai notiek, zvanot uz tālruņa numuru 26879835 vai 29226327.

Plkst. 16.00 Mālpils veikparkā notiks vasaras izskaņas pasākums “WakeFest 2.0”.Pasākumu ievadīs nu jau par tradīciju kļuvušās sacensības ar SUP dēļiem, kurās plkst. 16.00 varēs piedalīties bērni, kas sasnieguši 7 gadu vecumu. Plkst. 17.00 starts tiks dots sievu un vīru sacensībām, kurās tiks noskaidroti spēcīgākie un izturīgākie dalībnieki. Savukārt plkst. 19.00 sāksies veikborda paraugdemonstrējumi, kur savu meistarību demonstrēs Latvijas labākie veikbordisti – Anita Leina un Dāvis Čeže. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 19.00 par Siguldas pils kvartāla apmeklētāju noskaņojumu parūpēsies DJ Edgars Bercis, bet plkst. 19.30 pils paviljonu ar skaistām melodijām piepildīs dziedātāji Aija Vītoliņa, Daumants Kalniņš un pianists Romāns Vendiņš. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Ieejas maksa koncertā – 5 eiro, ar Siguldas ID karti tiek piemērota 20% atlaide, bet novada daudzbērnu ģimenēm – 40% atlaide. Biļetes pieejams iepriekšpārdošanā Biļešu paradīzes kasēs.

Plkst. 20.00 notiks brīvdabas kino vakars Ziedoņa muzejā, tā laikā būs iespēja vērot filmu “Mans mīļākais karš” un tikties ar filmas režisori Ilzi Burkovsku-Jakobsenu. Ierašanās no plkst. 20.00, plkst. 20.30 plānota diskusija ar filmas režisori, bet plkst. 21.00 filmas seansa sākums. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Ieejas maksa – 5 eiro, skolēniem, studentiem un pensionāriem – 3,50 eiro.

Plkst. 21.00 Mālpils veikparka apmeklētājus iepriecinās jaudīgais Emīla Balcera un Marata Ogļezņeva duets “Bermudu divstūris”. Pasākuma laikā būs iespēja nogaršot šefpavāra Ingmāra Ladiga gatavotos ēdienus. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Līdz plkst. 20.00 “WakeMālpils” pludmale būs pieejama visiem. Pēc tam ieeja ar biļetēm. Ieejas maksa uz vakara koncertu – 16 eiro. Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā Aulas kasēs.

 

Sestdien, 28. augustā

Plkst. 9.00 Stacijas un Raunas ielas krustojumā Siguldā norisināsies Dubultprieka tirdziņš.
Pircējiem ieeja – bez maksas.

Plkst. 10.00 tiks aizsākts “Siguldas kauss” florbolā, kas norisināsies divas dienas. Šogad sacensības notiks Siguldas 1. pamatskolas stadionā un formātā 4:4 spēlētāji un vārtsargs. “Siguldas kauss” florbolā tiek organizēts divās vecuma grupās – 2008. gada un jaunāki spēles aizvadīs 28. augustā, un 2006. gada un jaunāki spēles aizvadīs 29. augustā bez skatītājiem.

Plkst. 10.00 aicinām iepazīt Inčukalna pagastu un piedalīties interaktīvā orientēšanās spēlē.

Plkst. 12.00 Allažu pagasta kapsētā notiks Romas katoļu kapusvētki.

 

Svētdien, 29. augustā

Plkst. 11.00 Siguldas pils paviljonā noritēs trešais skolotāja Ulda Deisona piemiņas ātrā šaha turnīrs. Uz sacensībām ir aicināti slavenā Latvijas Televīzijas diktora līdzgaitnieki, skolnieki un šahisti no Siguldas, Cēsu, Limbažu un Valmieras novada. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 12.00 Raiņa parkā Siguldā notiks jau septītais “Koka bumba” turnīrs ielu basketbolā jeb strītbolā. “R.R. fonda” organizētais pasākums būs veltīts gaidāmajam mācību gadam, un tā laikā notiks ziedojumu vākšana sporta līdzekļu nodrošināšanai bērniem, kuru vecāki ne vienmēr spēj atļauties nopirkt jaunākos sporta tērpus un apavus sporta nodarbību apmeklēšanai. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 14.00 Allažu pagasta kapsētā tiks aizvadīti luterāņu kapusvētki ar dievkalpojumu.

Plkst. 18.00 pie Inčukalna Medību pils norisināsies inčukalnieša, pianista un komponista Edgara Cīruļa un domubiedru – dzejnieces Aleksandras Lines un dāņu komponista, kontrabasista Alberta Reinholda Ostegoda – improvizētās mūzikas projekts “Klausies”. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Ieejas maksa – 5 eiro. Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā, zvanot uz tālruņa numuru 29478251.

 

Izstādes

Kultūras centrā “Siguldas devons” apskatāma izstāde “Ieelpo, izelpo!”. Izstāde veidota ar mērķi iepazīstināt novada skatītājus ar divu mākslinieču – Bārbalas Gulbes un Madaras Gulbis – radošo veikumu. Katra, pārstāvot dažādas vizuālās mākslas nozares, izstādījusi savus mākslas darbus, kas papildina viens otru izstādes telpā, tādējādi veidojot jaunu, kopēju mākslas tēlu. Izstādē “Ieelpo, izelpo!” apskatāmi stikla plastikas un glezniecības mākslas darbi. Izstādi apmeklēt iespējams darbdienās no plkst. 11.00 līdz 19.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00.
Ieejas maksa izstādē 2,50 eiro, ar Siguldas ID karti 20% atlaide. Mākslai draudzīgās dienas ir otrdienas, kad ieejas biļete izstādē ir ar 50% atlaidi.

Mālpils Kultūras centrā apskatāma Mālpils tautas lietišķās mākslas studijas “URGA” un keramikas studijas “Māl-pils” darbu izstāde “Ne viss ir tikai balts vai melns”. Izstāde apskatāma darbdienās no plkst. 9.00 līdz 17.00.

Mālpils bibliotēkā aplūkojama Mālpils Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu mākslas darbi, kas izstādīti, lai atskatītos uz iepriekš paveikto un iedvesmot jaunam mācību gadam. Interesenti izstādi var aplūkot Mālpils bibliotēkas darba laikā: pirmdienās un ceturtdienās no plkst. 9.00 līdz 19.00, otrdienās un piektdienās no plkst. 9.00 līdz 18.00, bet trešdienās no plkst. 14.00 līdz 18.00. Nedēļas nogalēs bibliotēka slēgta!

Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā esošajās koprades laboratorijās apskatāma izstāde “Aspazija. Vētra”, kas vēsta par Aspazijas personības un daiļrades “vētrainajām šķautnēm”, uz cilvēktiesībām orientēto ideju novitāti un šo ideju pārmantojamību un aktualitāti mūsdienās.

Siguldas novada bibliotēkā pieejama interaktīvā izstāde bērniem “Saulains stūrītis” un literārā izstāde “Brāļu Grimmu skaistākās pasakas”. Izstādes aplūkojamas darbdienās no plkst. 10.00 līdz 18.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 15.00.

Krimuldas Tautas namā apskatāma gleznošanas studijas “Dzeltenā Dzeņa Ordenis” darbu izstāde. Izstādi apmeklētāji var apskatīt līdz 16. septembrim darbdienās no plkst. 9.00 līdz 17.00.

Siguldas Jaunās pils salonā apmeklētājiem pieejama mākslinieces Dinas Dubiņas darbu izstāde “Memento Vivere”. Māksliniece ar izstādē apskatāmajiem darbiem aicina apmeklētājus atcerēties dzīvei tik svarīgos brīžus, kurus nomākuši pēdējā gada notikumi, aicinot cilvēkus priecāties, satikties, draudzēties, baudīt un rotāties.
Jaunās pils darba laiks katru dienu ir no plkst. 9.00 līdz plkst. 19.00. Ieejas maksa pilī ir 4,50 eiro, studentiem/skolēniem/pensionāriem ieejas maksa ir 2,50 eiro, ar Siguldas ID karti 1 eiro.

Siguldas pagasta Kultūras namā apskatāma mākslinieces Kristīnes Straumes gleznu izstāde. Mākslinieces gleznās līdzās ziedu trauslajam skaistumam tiek izceltas graciozās vāzes, kas ir talantīgās latviešu mākslinieces Helēnas Henriksones studijas kolekcija. Izstāde apskatāma Siguldas pagasta Kultūras nama darba laikā.
 

Pasākumi norisināsies, ievērojot noteiktās Ministru kabineta epidemioloģiskās drošības prasības.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi