×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-09-17
Šonedēļ Siguldas novadā: Vidzemes reģiona jauniešu forums, izstāžu atklāšana un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novada brīvdienu piedzīvojumu vilinājumā varēs doties gan kultūras cienītāji, gan tie, kuri priekšroku dod sportiskām aktivitātēm. Piektdien Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā un Turaidas muzejrezervātā tiks atklātas divas izstādes, kas veltītas Eiropas kultūras mantojuma dienām un mudinās iepazīt Siguldas dzelzceļa stacijas vēsturisko lomu, kā arī sniegs ieskatu par pārceltuvju un tiltu vēsturi novadā. Savukārt Gaujas Nacionālā parka Ceļotāju dienu laikā interesentiem būs iespēja bez maksas apmeklēt Siguldas Jauno pili. Sportiskākie novadnieki un viesi varēs piedalīties vai atbalstīt Latvijas Skolēnu 75. spartakiādes vai “Lēdurgas Open 2021” disku golfa turnīra dalībniekus, bet jauniešiem būs iespēja apmeklēt Vidzemes reģiona jauniešu forumu vai jauniešu centra “Mērķis” organizēto sarunu vakaru.

 

Piektdien, 17. septembrī

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas nodarbība cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Pieteikšanās notiek, zvanot uz tālruņa numuru 26879835 vai 29226327.

Plkst. 11.00 Gaujas pludmales volejbola laukumos tiks dots starts Latvijas skolēnu 75. spartakiādes sacensībām pludmales volejbolā. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 13.00 Turaidas muzejrezervāta teritorijā tiks atvērta izstāde Pār Gauju pāri braucu…”. Izstāde veltīta Eiropas kultūras mantojuma dienām un ar vēsturisko atklātņu un fotogrāfiju palīdzību skatītājiem sniegs ieskatu par pārceltuvju un tiltu vēsturi. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 15.00 atzīmējot Eiropas kultūras mantojuma dienu, Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā tiks atklāta brīvdabas izstāde Siguldas dzelzceļa stacija laiku lokos”. Izstādes pamatā ir bagātīgs vizuālais materiāls, kas ļauj izsekot stacijas ēkas pārmaiņām gadu desmitu gaitā, kā arī atskatīties uz dažādām mūsdienu norisēm, kas notikušas stacijas laukumā pēc tā renovācijas. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 pie Siguldas Sporta centra notiks bezmaksas aerobikas nodarbība. Pieteikšanās notiek, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 18.00 tiks atklāts jauniešu centra “Mērķis” sarunu cikls, kurā plānotas 4 tikšanās reizes. Pirmā saruna tiks veltīta tematam par publiskā tēla veidošanu un uzstāšanos publikas priekšā, to vadīs Rinalds Sīlis. Lai piedalītos, jaunieši vecumā no 13 līdz 25 gadiem ir aicināti pieteikties, rakstot uz e-pasta adresi merkis@sigulda.lv vai zvanot tālruņa numura 25611040. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Sestdien, 18. septembrī

Plkst. 10.00 kultūras centrā “Siguldas devons” norisināsies Vidzemes reģiona jauniešu forums “Jaunietis starp šodienu un rītdienu”. Tā laikā tiks aktualizēti dažādi jautājumi par notiekošo jaunatnes jomā, bet foruma noslēgumā izskanēs grupas “Sudden Lights” koncerts. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.00 Lēdurgas dendroparka disku golfa laukumā norisināsies sacensību “Lēdurgas Open 2021” 2. posms disku golfā.
Dalības maksa – 10 eiro.

Plkst. 12.00 Inčukalna Tautas namā notiks Rasmas Šubes akvareļu izstādes atklāšana.

Plkst. 12.00 Latvijas Televīzijas ēterā sāksies Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku atklāšanas koncerts, kurā piedalīsies arī Lēdurgas Kultūras nama folkloras kopa “Putni”, kā arī Allažu pagasta Tautas nama bērnu un jauniešu folkloras kopa “Tiptaiņi”.

Plkst. 12.00 un 14.00 Gaujas Nacionālā parka Ceļotāju dienu laikā Siguldas apmeklētājiem būs iespēja doties izzinošā ekskursijā gida pavadībā pa Siguldas Jauno pili – izstaigāt pils ekspozīcijas, greznos gaiteņus, izstāžu zāles, kā arī uzkāpt pils tornī. Lai piedalītos ekskursijā, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, līdz 17. septembrim rakstot uz e-pasta adresi jauna.pils@sigulda.lv ar norādi “Ekskursija GNP Ceļotāju dienā”. Plašāka informācija apskatāma šeit
Dalība ekskursijā ir bez maksas.

Plkst. 19.00 atpūtas parkā “Mūsu ezeriņi” notiks šīs vasaras noslēdzošais pikniks, kurā par muzikālo pavadījumu parūpēsies grupa “Galaktika”. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Biļetes iespējams rezervēt iepriekšpārdošanā, zvanot uz tālruņa numuru 29224687. Iepriekšpārdošanā biļetes cena ir 5 eiro, pasākuma dienā – 10 eiro. Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja bez maksas.

 

Svētdien, 19. septembrī

Plkst. 10.00 Mālpils stadionā, Sporta ielā 1 notiks ikgadējais “Rudens gadatirgus”. Plašāka informācija apskatāma šeit

Plkst. 14.00 Lēdurgas dendroparkā notiks ikgadējie parka svētki “Čibu čabu pa lapu lapām”. Pasākuma laikā apmeklētāji varēs iepazīt parka teritoriju aizraujošā orientēšanās spēlē, izzināt dabu radošajās darbnīcās, izgaršot rudeni burciņās un apskatīt dabas dāvātās rudens veltes. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 15.00 Latvijas Televīzijas ekrānos būs skatāms Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laureātu koncerts “Rotā saule, rotā bite”, kurā Siguldas novadu pārstāvēs Lēdurgas Kultūras nama folkloras kopa “Putni”.

 

Izstādes

Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā no 17. septembra aplūkojama izstāde Siguldas dzelzceļa stacija laiku lokos”. Eksponētie materiāli ļauj izsekot stacijas ēkas pārmaiņām gadu desmitu gaitā un sniedz iespēju atskatīties uz dažādām mūsdienu norisēm, kas notikušas stacijas laukumā pēc tā renovācijas.

Turaidas muzejrezervāta teritorijā no 17. septembra skatāma izstāde Pār Gauju pāri braucu…”. Tā veltīta Eiropas kultūras mantojuma dienām un sniedz ieskatu par pārceltuvju un tiltu vēsturi.

Mālpils bibliotēkā apskatāma Mālpils Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde. Izstādē redzami mākslas darbi, kas izstrādāti dažādās tehnikās – pasteļu gleznojumi, māla figūriņas, kā arī darbi par tēmu “No kā es visvairāk baidos”, kas izpildīti mozaīkas tehnikā. Interesenti izstādi var aplūkot piektdien līdz plkst. 18.00, nedēļas nogalēs bibliotēka ir slēgta.

Siguldas mākslu skolā “Baltais flīģelis” skatāmas divas izstādes – Mākslas nodaļas audzēkņu noslēguma darbu izstāde, kas aplūkojama izstāžu telpā un 1. stāva gaitenī, Mākslas nodaļas audzēkņu plenēra darbu izstāde, kas skatāma “Baltā flīģeļa” 2. stāvā.

Siguldas dzelzceļa stacijas koprades laboratorijās apskatāma izstāde “Vārda pēc”. Tajā apvienotas trīs jaunas ekspozīcijas, kuras vieno “vārds”. Ekspozīcijas veidotas no dažādu autoru darbiem, tās parāda jauno pasaules reflektēšanas ceļu, kas ir kā dzīvsudraba stāvoklis starp ironiju un sirsnību, naivumu un zināšanām, relatīvismu un patiesību, optimismu un šaubām.

Siguldas Jaunās pils salonā skatāma mākslinieces Ivetas Šmitas personālizstāde “Fragmenti”. Izstādē eksponētie mākslas darbi veidoti autortehnikā ar tušu uz zīda, daži no tiem – izmantojot pašgatavotu alkšņa koka čiekuru tušu.
Siguldas Jaunās pils darba laiks katru dienu ir no plkst. 9.00 līdz 19.00. Ieejas maksa pilī ir 4,50 eiro, studentiem, skolēniem un pensionāriem ieejas maksa – 2,50 eiro, arSiguldas ID karti – 1 eiro.

Siguldas Jaunās pils pagraba Velvju zālē aplūkojami “Grafikas vasaras skolas 2021” dalībnieku radītie darbi. Kopizstāde skatītājiem pieejama darbdienās no plkst. 9.00 līdz 19.00 un brīvdienās no plkst. 10.00 līdz 19.00.
Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, arSiguldas ID karti – 1 eiro.

Kultūras centrā “Siguldas devons” skatāma Dinas Ābeles gleznu izstāde “Plūduma pieskāriens”. Izstādē apskatāmas pēdējā laikā tapušas krāsainas un abstraktas gleznas, kuras papildinātas ar faktūru un kausēta stikla elementiem, kā arī mākslinieces sarakstītām haikām. Izstāde apskatāma darbdienās no plkst. 11.00 līdz 19.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē skatāma kultūras centra simtā izstāde, kurā eksponētas mākslinieces Anetes Kalniņas radītās lielformāta gleznas. Ekspozīcijā “Mana telpa. Atgriešanās” skatāmi darbi, kuros izmantotas abstrahētas dabas formas un silueti. 

 

Pasākumi norisinās, ievērojot noteiktās Ministru kabineta epidemioloģiskās drošības prasības.

 

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi