×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-10-20
Pašvaldība paplašina pārtikas paku saņēmēju loku

14. oktobra domes sēdē veikti grozījumi iepriekšējā lēmumā, nosakot, ka pārtikas pakas turpmāk varēs saņemt tie vispārējās pamatizglītības un vidējās izglītības audzēkņi no attiecīgajām mērķgrupām, kuriem noteiktas attālinātās mācības uz vismaz piecām mācību dienām pēc kārtas (iepriekš – astoņas mācību dienas).

Tāpat nolemts, ka pārtikas pakas būs iespēja saņemt arī Siguldas novada, tostarp Mālpils, Krimuldas, Lēdurgas un Inčukalna pagasta, pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem, kuru pirmsskolas grupiņai saskaņā ar iestādes vadītāja rīkojumu noteikta karantīna vai izolācija vismaz uz piecām mācību dienām pēc kārtas, šādās grupās:

  • pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi, kuru dzīvesvieta deklarēta Siguldas novada teritorijā un kuriem piešķirts statuss “Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni”;
  • pirmsskolas izglītības iestāžu (gan pašvaldības, gan privāto pirmsskolas izglītības iestāžu) audzēkņi, kuru dzīvesvieta deklarēta Siguldas novada teritorijā un ģimenei piešķirts trūcīgās vai maznodrošinātās mājsaimniecības statuss.

Daudzbērnu ģimenes, kuras vēl nav pieteikušās statusam “Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni”, aicinātas to pieteikt pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv. Šis statuss paredz arī citus atbalsta veidus. Plašāka informācija par statusa saņemšanu vai atjaunošanu apskatāma 2021. gada 26. augusta saistošajos noteikumos Nr. 10 “Par statusa “Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni” piešķiršanu un atjaunošanu”.

Atgādinām, ka pārtikas pakas ir iespēja saņemt visiem 1.–4. klašu audzēkņiem un, pamatojoties uz patlaban spēkā esošajiem novadu veidojošo bijušo pašvaldību saistošajiem noteikumiem par bērnu ēdināšanu skolās, Siguldas, Mores, Allažu, Mālpils pagastā deklarētajiem 5.–12. klašu skolēniem no trūcīgām, maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm, Krimuldas un Lēdurgas pagasta skolās 5.–12. klašu skolēniem no trūcīgām, maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas, bet Inčukalna pagastā – visiem 5.–9. klašu skolēniem, kuriem vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības programmas apguve tiek nodrošināta attālināti.

Papildus tam nolemts, ka pārtikas paka komplektējama tādā apjomā, kas atbilst septiņām mācību dienām jeb turpat 10 eiro apmērā. Pārtikas pakas tiks izsniegtas reizi mēnesī. Tajās ietilps dārzeņi (kartupeļi, burkāni, kāposti, āboli un citi), bakalejas preces (griķi, makaroni, baltmaize, pārslas un citi), kā arī piena produkti, olas.

Pašvaldības izglītības iestāžu audzēkņus, kuriem tiks piešķirtas pārtikas pakas, apzinās katra iestāde un katram skolēnu likumiskajam pārstāvim nosūtīs ziņu ierastajos komunikācijas kanālos (skolvadības sistēmā e-klase.lv vai īsziņā, vai lietotnē “WhatsApp”). Vecākiem būs nepieciešams apstiprināt pārtikas pakas saņemšanu. Savukārt tos novadā deklarētos audzēkņus, kuri mācās izglītības iestādē, kas nav Siguldas novada pašvaldības iestāde, apzinās Siguldas novada Sociālais dienests.

4. novembra domes sēdē vēl tiks precizēti lēmumi par pārtikas paku piešķiršanu skolēniem un pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem atbilstoši Ministru kabineta pieņemtajiem lēmumiem par ierobežojumiem iestāžu apmeklēšanā. Aicinām sekot līdzi informācijai pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv.

Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta speciālisti atgādina: ja ģimenēm vai citām iedzīvotāju grupām ir nepieciešama cita veida palīdzība, tās aicinātas rakstīt uz e-pasta adresi socialais.dienests@sigulda.lv.


© www.sigulda.lv


Pasākumi