×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-10-29
Šonedēļ Siguldas novadā: Veselības dienu aktivitātes tiešsaistē, izstādes koprades laboratorijās un pastaigas

Šajā nedēļas nogalē novadnieki varēs piedalīties Veselības dienu tiešsaistes aktivitātēs. Rūpējoties par veselību, ikviens aicināts uz nelielu izkustēšanos kopā ar Siguldas Sporta centra treneri Faniju Šitcu, kura platformā YouTube un vietnē Facebook, parādīs vieglus vingrojumus, kas būs īpaši noderīgi attālinātā darba un mācību laikā. Bet jauniešu vecākiem un citiem interesentiem būs iespēja piedalīties Diānas Zandes vadītajā tiešsaistes lekcijā “Vienkārši par sarežģīto pusaudzi”. Kultūras cienītājiem laikā, kad drošības nolūkos atcelti publiskie kultūras pasākumi, ir iespēja aplūkot vairākas izstādes Siguldas dzelzceļa stacijas koprades laboratorijās. Savukārt dabas mīļotāji var doties veselīgās pastaigās vai aizraujošos izbraucienos ar velosipēdu kopā ar saviem tuvākajiem pa pilsētu un daudzveidīgajām dabas takām. Pastaigu distanci aicinām uzskaitīt, izmantojot lietotni “Strava”, un piedalīties virtuālajā Veselību dienu izaicinājumā. Bet vakarpusē, kad izstaigātas dabas takas un iestājies mājsēdes laiks, aicinām ļaut kultūrai ienākt mājās, to baudot virtuāli.

Piektdien, 29. oktobrī

Plkst. 10.00 tiešsaistē, platformā YouTube un vietnē Facebook, notiks 15 minūšu izkustēšanās kopā ar Siguldas Sporta centra treneri Faniju Šitcu, kura parādīs vieglus vingrojumus sēdoša darba darītājiem un skolēniem. Aktivitāte norisinās Veselību dienu laikā. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 tiešsaistē, platformā Zoom, tiks aizvadīta Diānas Zandes vadītā lekcija “Vienkārši par sarežģīto pusaudzi”. Lekcijas laikātiks iezīmēti pusaudža vecuma posmam raksturīgie izaicinājumi un būtiskākie attīstības stūrakmeņi. Lai saņemtu piekļuves saiti, nepieciešams reģistrēties, aizpildot pieteikuma anketu šeit. Tiešsaistes lekcija norisināsies Veselības dienu laikā un to organizē “Lielo ģimnāzija”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Sestdien, 30. oktobrī

No plkst. 17.00 Lēdurgas kapsētā norisināsies Mirušo piemiņas dienai veltīts Svecīšu vakars.

No plkst. 19.00 notiks tradicionālais un ikgadējais Latvijas piļu un muižu asociācijas organizētais pasākums “Leģendu nakts 2021”, kurā tiešsaistē tiks lasīti teju 20 stāsti, tostarp stāsts par Siguldas Jauno pili. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Svētdien, 31. oktobrī 

Mālpils kapsētā notiks Mirušo piemiņas dienai veltīts Svecīšu vakars.

 

Izstādes

Koprades laboratorijās Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā interesenti aicināti baudīt literāro izstādi “Vārda pēc”, mākslinieces Vinetas Rungevicas akvareļus izstādē “20 rožukroņa noslēpumi” un izstādi “Skauti Latvijas armijā no 1919. līdz 1940. gadam”.

Izstāde “Vārda pēc” sniedz iespēju iepazīt autoru – Paula Bankovska, Guntara Godiņa, Andra Marta, Ivandes Kaijas, Edvīna Raupa, Anšlava Eglīša, Imanta Ziedoņa, Luīzes Pastores, Jāņa Sudrabkalna, Garlība Helviga Merķeļa, Valdas Moras, Leona Brieža, Doku Ata, Māras Ozolas, Arta Ostupa un Ingas Ābeles – darbus, tos izlasot vai, pie katra autora portreta noskenējot QR kodu, noklausoties paša autora vai citu ierunātus fragmentus.

Izstādē “20 rožukroņa noslēpumi” eksponēti mākslinieces Vinetas Rungevicas akvareļi. Pasaulē ir izgudroti dažādi ieroči, lai gūtu uzvaru pār ienaidniekiem, bet tie galu galā nes nāvi arī pašiem ienaidniekiem. Ir viens “ierocis”, kurš ik dienas visā pasaulē nes svētības. Rožukronis ir meditatīva lūgšana, kas aicina mums katrā noslēpumā pārdomāt kādu ar Jēzus un Marijas dzīvi saistītu notikumu.

Savukārt izstāde “Skauti Latvijas armijā no 1919. līdz 1940. gadam” ir par ciešo sadarbību starp skautu organizāciju un armiju. Tā stāsta par ievērojamākajiem skautu organizācijas darbiniekiem, kas saistīti ar Latvijas armiju.

 

Citas aktivitātes

Tāpat, baudot rudeni, bērni kopā ar ģimeni aicināti doties izzinošā pastaigā-ekspedīcijā “Bērnu bibliotēkai pa pēdām”, kuras laikā, sekojot norādēm Siguldas novada bibliotēkas izveidotajā ceļvedī, būs iespēja uzzināt par bibliotēkas vēstures nozīmīgākajiem faktiem kopš 1952. gada 23. septembra, kad tika dibināta Siguldas pilsētas Bērnu bibliotēka, līdz mūsdienām. Maršruta ceļvedis ar uzdevumiem skatāms šeit.

Bet brīvdienu vakaros vai lietainās dienās ikviens var baudīt kultūru un ielaist to savās mājās, izmantojot Kultūras ministrijas piedāvātos #Ēkulturas digitālos resursus, kur pieejami dažādi koncerti, izrādes, filmas un virtuālas izstādes. Savukārt Nacionālais teātris piedāvā vairākas izrādes, šajā nogalē skatāms izrādes “Sudraba slidas” ieraksts, bet plašāks repertuārs apskatāms šeit. Tāpat tiešsaistē, Latvijas sabiedrisko mediju platformā, pieejamas vairākas bezmaksas teātra izrādes, tostarp “Pazudušais dēls”, “Hamlets”, “Indrāni” un citas.

Tie, kuri vēlas pārbaudīt savas zināšanas medijpratības jautājumos, ir aicināti piedalīties izglītojošā tiešsaistes spēlē “Go viral”, kas radīta par godu UNESCO Pasaules medijpratības un informācijpratības nedēļai, kuras laikā Latvijā īpaša uzmanība tiek pievērsta dezinformācijai un “infodēmijai”.

 

Atgādinām, ka, dodoties dabas takās un pastaigās, jāievēro epidemioloģiski droša vide. Ievērojot epidemioloģiskos noteikumus, dabas takas un objektus var apmeklēt individuāli vai vienas mājsaimniecības ietvaros. Tāpat atgādinām, ka līdz 15. novembrim jāievēro mājsēde, kas nozīmē, ka jau plkst. 20.00 jāatrodas savā dzīvesvietā. Šo iemeslu dēļ aicinām plānot savus tūrisma braucienus un pastaigas, lai neradītu nepatīkamas situācijas.

Vienlaikus informējam, ka Pašvaldības policija līdz 15. novembrim veiks pastiprinātu kontroli valstī noteiktās komandantstundās, kuras laikā ir jāuzturas savā dzīvesvietā. Ārpus mājsaimniecības atļauts atrasties tikai ar attaisnojošu iemeslu un tikai ar aizpildītu pašapliecinājumu.

 

Foto: @katrina.nikiforova.7

 


© www.sigulda.lv


Pasākumi