×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-11-16
“ZAAO” klientiem piedāvā bez maksas nodot lauksaimniecības iepakojumus

Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA “ZAAO” piedāvā bezmaksas nodot lauksaimniecībā izmantotos iepakojumus. To klients pats var nogādāt reģionālajā atkritumu apsaimniekošanas centrā “Daibe” vai ierobežotā daudzumā nodot 20 EKO laukumos, tostarp  Krimuldas pagasta “ZAAO” EKO laukumā. Tāpat atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma SIA “ZAAO” klienti tiek sniegta iespēja pieteikt lauksaimniecībā izmantotā iepakojuma bezmaksas savākšanu no saimniecības adreses.

Lauksaimniecības iepakojums jānodod atbilstošā kvalitātē:

  • Skābbarības ruļļu, bedru plēves jānodod bez salmu, zāles, skābbarības, koka, zemes, šņoru, sietu u.tml. piemaisījuma. Nepieņem plēvi ar agroplēves pārklājumu, metalizētu un polipropilēna plēvi.
  • HDPE kannām jābūt noskrūvētiem korķiem, tām jābūt izskalotām; nepieņem remontu darbos izmantotas kannas.
  • Big-bag maisiem jābūt rūpīgi izpurinātiem, bez piejaukumiem.

Ja lauksaimniecības iepakojums nav prasītajā kvalitātē, kā arī, ja tiek nodotas šņores un sieti, tad par materiālu nodošanu tiek piemērota sadzīves atkritumu nodošanas maksa. SIA “ZAAO” atgādina, ka iespējami tikai bezskaidras naudas norēķini.

Papildus SIA “ZAAO” informē, ka EKO laukumos var nodot tikai HDPE kannas un big-bag maisus atbilstošā kvalitātē, vienā EKO laukuma apmeklējuma reizē nododot līdz 5 kubikmetriem.

Savukārt lauksaimniecības iepakojumu savākšana no klientu adresēm norit ar presmašīnu vai automašīnu ar hidromanipulatoru. Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums aicina ievērot materiāla savākšanas vietas ierīkošanas prasības – tai jābūt viegli pieejamai specializētajam transportam, maksimāli sausai, nedrīkst atrasties zem koku zariem un elektrības vadiem, tai jābūt ne tālāk kā 2 metriem no plānotās specializētā transporta kraušanās vietas.

SIA “ZAAO” izsniedz izziņu par saimniecībā savākto vai saimniecības nodoto atkritumu veidu un apjomu, kas derīga iesniegšanai Valsts vides dienestā kā apliecinājums, ka šie atkritumi nodoti atbilstoši likumdošanai un tiek pārstrādāti vai noglabāti videi draudzīgā veidā.

Lai piedalītos akcijā, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanā, zvanot uz tālruņa numuru 29221847. 

Vienlaikus SIA “ZAAO” aicina klientus līdz 30. novembrim izteikt viedokli par atkritumu apsaimniekošanu un priekšlikumus jaunu pakalpojumu ieviešanai, aizpildot anketu, kas pieejama šeit.

Jau ziņots, ka ārkārtējās situācijas laikā, ievērojot papildu drošības pasākumus, Siguldas novada Krimuldas pagasta “ZAAO” EKO laukums turpina ikdienas darbu un nodrošina iedzīvotājiem dažādu pārstrādei derīgu materiālu nodošanu.


© www.sigulda.lv


Pasākumi