×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-11-22
Siguldas novada iedzīvotājs, inčukalnietis Vilnis Sosārs saņēmis balvu “Latvijas Lepnums”

Ar patiesu cieņu Siguldas novada pašvaldība godina Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Latvijas onkoloģijas centra Paliatīvās aprūpes nodaļas dibinātāju un Siguldas novada iedzīvotāju, ilggadēju inčukalnieti Vilni Sosāru, kurš saņēmis sociālā labdarības projekta “Latvijas Lepnums” apbalvojumu nominācijā “Vairāk nekā pienākums”.

Vilnis Sosārs dibināja RAKUS Latvijas onkoloģijas centra Paliatīvās aprūpes nodaļu 1997. gadā. Kā balvas saņēmējs stāsta “Latvijas Lepnuma” vizītkartē, tad 90. gadu sākumā Latvijā faktiski paliatīvās aprūpes nebija. Savukārt ārvalstu pieredze parādīja, ka šāda aprūpe ir nepieciešama arī Latvijā, tikai kādam bija jāuzņemas to ieviest un attīstīt. Kā atceras Vilnis Sosārs, viņš pozitīvu atbildi sniedzis uzreiz, uzņemoties atbildību par šādas nodaļas izveidi.

Tāpat Vilnis Sosārs nekad neatsakās izglītot kolēģus gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. Saprotošs, iejūtīgs, vienmēr mēģinās ieteikt labāko risinājumu pacientiem vai sniegt pareizāko risinājumu un skaidrojumu arī sarežģītās klīniskās situācijās.

“Latvijas Lepnuma” svinīgajā ceremonijā ārsts teica, ka mīlestība ir galvenā vērtība un tā nav tikai teorija. Vilnis Sosārs uzskata, ka komandā ir spēks un tas veicina virzību uz lielāku rezultātu, un to viņš mācījis arī savās lekcijās studentiem un rezidentiem.

18. novembrī jau astoņpadsmito gadu tiek pasniegtas “Latvijas Lepnuma” balvas, ko saņem tie, kuri iedvesmo, nesavtīgi palīdz, skolo un glābj, darot vairāk, nekā kāds no viņiem to varētu prasīt vai sagaidīt. Atgādinām, ka 2018. gadā “Latvijas Lepnuma” nominācijā “Labie darbi” balvu saņēma biedrības “Cerību spārni” vadītāja, Siguldas novada pašvaldības domes deputāte Eva Viļķina.

Siguldas novada pašvaldība pateicas inčukalnietim Vilnim Sosāram par izcilu un ieinteresētu darbu sabiedrības labā, parādot patiesas rūpes un darbu, kas ir vairāk nekā ikdienas pienākums!

 

Foto: No “Latvijas Lepnuma” publiski pieejamā arhīva


© www.sigulda.lv


Pasākumi