×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-12-03
Šonedēļ Siguldas novadā: Ziemassvētku egles iedegšana Siguldā un pagastu centros un izstādes

Šajā nedēļas nogalē Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā un pagastu centros tiks iedegta Ziemassvētku egle, ko papildinās gaismu un mūzikas saspēle, bet brīnumus Siguldā radīs Ziemas pasaku mežs un īpaši Ziemassvētku namiņi, kuros ceļojošais Leļļu Mākslas muzejs uzburs sirsnības un mīlestības piepildītas scenogrāfijas. Savukārt jaunieši varēs piedalīties picas cepšanas meistarklasē kopā ar Piparu. Tāpat aktīvie novadnieki aicināti piedalīties bezmaksas sporta nodarbībās vai puzuru veidošanas meistarklasē.

 

 

Piektdien, 3. decembrī

Plkst. 16.00 Krimuldas Tautas nama mazajā zālē tiks aizvadīta puzuru gatavošanas meistarklase, kurā varēs apgūt puzuru un citu rotu darināšanas prasmes. Lai piedalītos, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 27737303. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Sestdien, 4. decembrī

Plkst. 8.30 Allažu Sporta centrā notiks bezmaksas ciguna nodarbība kopā ar treneri Faniju Šitcu. Lai apmeklētu nodarbību, ir nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. Nodarbības notiek epidemioloģiski drošā vidē jeb “zaļajā režīmā”, dalībniekiem kopā ar personapliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti) jāuzrāda Covid-19 sertifikāts.

Plkst. 10.00 Jūdažu Sabiedriskajā centrā tiks aizvadīta bezmaksas ciguna nodarbība. Lai apmeklētu nodarbību, ir nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. Nodarbības notiek epidemioloģiski drošā vidē jeb “zaļajā režīmā”, dalībniekiem kopā ar personapliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti) jāuzrāda Covid-19 sertifikāts.

Plkst. 11.30 Mores pagasta Tautas namā notiks bezmaksas ciguna nodarbība. Lai apmeklētu nodarbību, ir nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. Nodarbības notiek epidemioloģiski drošā vidē jeb “zaļajā režīmā”, dalībniekiem kopā ar personapliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti) jāuzrāda Covid-19 sertifikāts.

Plkst. 16.00 tiešsaistē tiks aizvadīta projekta “reStarts” noslēdzošā aktivitāte – picas cepšanas meistarklase kopā ar Piparu (Roju Kristianu Puķi). Nodarbībā aicināti piedalīties jaunieši vecumā no 13 līdz 25 gadiem. Aktivitātes laikā ne vien varēs apgūt to, kā pagatavot izcilas picas, bet arī atskatīties uz projekta laikā paveikto. Dalība aktivitātē ir bez maksas, taču nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, aizpildot anketu vai rakstot uz tālruņa numuru 25611040 (Gunita). Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Svētdien, 5. decembrī

Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā iemirdzēsies pilsētas centrālā egle, kura veidota no aptuveni 50 mazākām eglītēm un svētku laikā tajā iemirdzēsies vairāk nekā 9000 diožu lampiņas. Līdzās izdaiļotajai eglei svētku gaismās un rotās iemirdzēsies arī laukums pie Laimas pulksteņa, kurā tiks aizsākts Ziemassvētku pasaku stāsts. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 16.00 līdz 19.00 Ziemassvētku egles iemirdzēsies pagastu centros – Allažos, Gaujā, Inciemā, Inčukalnā, Jūdažos, Lēdurgā, Mālpilī, Morē un Raganā.

Plkst. 18.00 Siguldas pils kvartālā tiksies sportotgribēji, lai piedalītos bezmaksas nūjošanas nodarbībā. Lai piedalītos, ir jāveic iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. Aicinām ģērbties atbilstoši laika apstākļiem!

 

Izstādes

Siguldas Jaunās pils salonā apskatāma Zanes Biķes gleznu izstāde “Ticības liecības”. Mākslinieces darbos attēloti teoloģiski sižeti, mākslinieces vīzijas, kuras gleznotāju piemeklējušas lūgšanu laikā. Katru gleznu papildina īpaša Zanes rakstīta vēsts, kas paskaidro gleznās atainoto.
Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas ID karti – 1 eiro.

Kultūras centrā “Siguldas devons” līdz 4. decembrim skatāma Ingrīdas Ivanes gleznu izstāde “Jūsu meklētās adreses neeksistē”. Izstāde mākslas un kultūras telpā “Siguldas devons” apmeklētājiem būs pieejama darbdienās no plkst. 11.00 līdz 18.00, bet sestdienās no plkst. 10.00 līdz plkst. 16.00.

Mālpils Kultūras centrā no 5. decembra būs aplūkojama gleznotājas Kristīnes Kutepovas personālizstāde “Dabas klātbūtne”. Izstādes darbos atrodami stāsti par liepu ziediem Lielupes krastā, kaķa noslēpumaino pasauli, Palermo kalniem, meža gariem un par pāreju no viena posma citā. Gleznas atspoguļo un atgādina par dabas klātbūtni visur, arī abstraktās lietās.

Siguldas novada bibliotēkā skatāma ilustratores Agijas Stakas ceļojošā izstāde, kurā eksponēti zīmējumi no daudzām bērnu iemīļotām grāmatām, tāpat bibliotēkā aplūkojama literārā izstāde “Ceļš cauri nemieram uz mieru. Garīdzniekam, rakstniekam, sabiedriskajam darbiniekam Jurim Rubenim – 60” un izstāde bērniem “Blēņu stāsti”.

Mālpils bibliotēkā apskatāma Mālpils Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes “MMMM” un grāmatu izstāde “Literatūrzinātniekam, kritiķim Gunāram Bīberam – 90 (1931)”.

Krimuldas bibliotēkā aplūkojamas divas literārās izstādes – “Ziemassvētku dzejolis” un “Ziemassvētku piedzīvojums”.

Mākslu skolas “Baltais Flīgelis” izstāžu telpā skatāma Mākslas nodaļas 1. un 2. klases audzēkņu radīto darbu izstāde “Siguldas sniega stāsts”, kas rotā un rada svētku noskaņu skolas telpās. Izstāde apskatāma sestdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00.

 

Vienlaikus atgādinām, ka, apmeklējot sporta nodarbības un kultūras pasākumus iekštelpās, dalībniekiem jāievēro epidemioloģiskie drošības pasākumi. Ievērojot epidemioloģiskos noteikumus, sporta nodarbībās, kultūras vai citos pasākumos iekštelpās var piedalīties personas, kuras kopā ar personapliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti) var uzrādīt sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina, ka persona ir pabeigusi pilnu vakcinācijas kursu vai pārslimojusi Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā.


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi