×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-12-06
Novadā deklarētie iedzīvotāji saņem plašākas priekšrocības un atlaides

Katra iedzīvotāja samaksātie nodokļi ir nozīmīgs ieguldījums visa novada attīstībā, tādēļ jau vairākus gadus pašvaldība aicina iedzīvotājus sakārtot savu deklarēšanās statusu un saņemt papildu priekšrocības un atlaides vēl izdevīgākai un labākai dzīvei Siguldas novadā. Iedzīvotājus, kuri vēl nav deklarējušies novadā, tostarp Krimuldas, Lēdurgas, Inčukalna un Mālpils pagastā, aicinām to izdarīt līdz 2021. gada 31. decembrim.

Siguldas novada pašvaldība deklarētajiem iedzīvotājiem piedāvā pieteikties un saņemt Siguldas novada ID karti, lai savā īpašumā iegūtu vairāk nekā 40 atlaides no pašvaldības iestādēm un vairāk nekā 170 no novada uzņēmējiem. Līdz ar administratīvi teritoriālās reformas ieviestajām izmaiņām, arī kopējais Siguldas novada pašvaldības piedāvātais atlaižu klāsts tiek regulāri papildināts ar jauniem pakalpojumiem. Tāpat deklarētajiem iedzīvotājiem ir iespēja pēc noteikta laika perioda saņemt būtiskas atlaides un īpašos nosacījumus dažādiem citiem pašvaldības pakalpojumiem, piemēram, atbalsta programmas atlaides ģimenēm, kuru aprūpē ir trīs vai vairāk bērnu, prioritāru uzņemšanu skolās un bērnu reģistrēšanu rindā bērnudārzos, bērnu piedzimšanas pabalstu, līdzfinansējumu profesionālās ievirzes izglītības iestādēs, laulāties bez maksas un citas.

Deklarēt dzīvesvietu Siguldas novadā bez maksas var valsts pārvaldes pakalpojumu portālā www.latvija.lv, savukārt, samaksājot valsts nodevu 4,27 eiro, dzīvesvietu var deklarēt arī pašvaldības klientu apkalpošanas centros Krimuldā, Mālpilī, Inčukalnā, Morē, Allažos, kā arī Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā.

Sporto aktīvi un aizrautīgi

Veselā miesā, vesels gars! Tieši tādēļ tik aktīvā novadā iedzīvotājiem ir vēl plašākas iespējas ne tikai doties pārgājienos un baudīt skaistus dabas skatus, bet arī iesaistīties dažādās sporta aktivitātēs. Turklāt Siguldas novada pašvaldība ikvienam Siguldas novada ID kartes lietotājam piedāvā saņemt atlaidi pašvaldībai piederošo iestāžu pakalpojumiem.

Siguldas Sporta centrā iedzīvotāji var saņemt 10% atlaidi baseina, Ūdens parka, fitnesa un trenažieru zāles pakalpojumiem, 20% atlaidi Ūdens parkam svētku dienās un brīvdienās, kā arī 10% atlaidi mēneša un trīs mēnešu abonementiem.

Fischer slēpošanas centrā Siguldā deklarētie iedzīvotāji var saņemt 10% atlaidi saldētās un dabīgās trases lietošanai, inventāra nomai un slēpošanas abonementam.

Savukārt ziemas periodā Siguldas Pilsētas trase piedāvā iedzīvotājiem 10% atlaidi pacēlāja maksai, inventāra nomai un slēpošanas un snovborda abonementiem. Veicinot senioru fizisko aktivitāšu attīstību, Siguldas Pilsētas trasē darba dienās no plkst. 12.00 līdz 14.00 Siguldas novada pensionāriem ir iespēja baudīt slēpošanas priekus bez maksas!

Krimuldas peldbaseinā īpašas cenas iespējams saņemt baseina apmeklējumam – pieaugušajiem 4 eiro par vienu reizi vai abonementu 5 reizēm (5h) par 16 eiro, savukārt studentiem, kā arī cilvēkiem ar invaliditāti tiek piedāvātas vēl izdevīgākas cenas. Tāpat arī ģimenes tiek aicinātas izbaudīt Krimuldas peldbaseina ūdens priekus ar ievērojamu atlaidi.

Deklarētie iedzīvotāji var saņemt īpašas cenas Krimuldas peldbaseina trenažieru zālē – viena reizi pieaugušajiem izmaksās 1,80 eiro vai abonements 5 reizēm – 7,20 eiro, savukārt skolēniem un studentiem viena reize maksās 0,70 eiro, abonements 5 reizēm – 2,80 eiro.

Lēdurgas dendroparkā deklarētie iedzīvotāji var izbaudīt dabas klātbūtni bez ieejas maksas, uzrādot Siguldas ID karti.

Sportiskas aktivitātes ar atlaidi iespējams saņemt arī Lēdurgas Sporta halles apmeklētājiem. Pieaugušajiem viena sportošanas reize izmaksās 1,80 eiro, bet abonements 5 reizēm – 7,20 eiro. Skolēniem, studentiem un pensionāriem vienreizēja ieeja maksā 0,70 eiro, savukārt abonements 5 reizēm būs par 2,80 eiro.

Atlaides interesantām kultūras aktivitātēm

Siguldas novada pašvaldība nodrošina deklarētajiem iedzīvotājiem iespējas apmeklēt izstādes un koncertus, kā arī izzināt vēsturiskās vērtības dažādās kultūras iestādēs ar atlaidi vai bez maksas.

Kultūras centrā “Siguldas devons”, kas regulāri piedāvā daudzveidīgu un aizraujošu kultūras programmu ar pašmāju un ārvalstu māksliniekiem, deklarētajiem iedzīvotājiem pašvaldības organizētajos kultūras pasākumos ir iespēja saņemt 20% atlaidi biļetes cenai (ja biļetes cena ir lielāka par 2 eiro), bet daudzbērnu ģimenēm 40% atlaidi (ja biļetes cena ir lielāka par 2 eiro). Pakāpeniski atlaides tiek ieviestas arī citos pagasta kultūras namos, piemēram, Mālpils Kultūras centrā un Krimuldas Tautas namā.

Koncertzāle “Baltais flīģelis” aicina iedzīvotājus izmantot 10–40% atlaidi biļešu iegādei uz koncertzāles pasākumiem.

Tāpat lieliskas atlaides iespējams saņemt tikko atjaunotajā Siguldas Jaunajā pilī – ieejas biļete iedzīvotājiem maksā tikai 1 eiro, bet ģimenei vien 3 eiro. Savukārt Livonijas ordeņa Siguldas pilī deklarētie iedzīvotāji var ieiet bez maksas un saņemt 20% atlaidi suvenīru iegādei. Tādu pašu atlaidi 20% apmērā iedzīvotājiem iespējams saņemt suvenīru iegādei Siguldas novada Tūrisma informācijas centros Ausekļa ielā 6 un Turaidas ielā 2A.

Veselības uzlabošanas iespējas Siguldas slimnīcā

Deklarētajiem iedzīvotājiem ir iespēja saņemt atlaides daudziem Siguldas slimnīcas sniegtajiem pakalpojumiem, lai varētu parūpēties par sava veselības stāvokļa uzlabošanu.

Siguldas slimnīcā 10% atlaidi var saņemt šādiem pakalpojumiem: ārstnieciskā vingrošana grupās (pēc diagnozes), Pērļu vannas procedūra, grūtnieču un jauno māmiņu vingrošana grupā, grupu vingrošana zālē vai baseinā ar fizioterapeitu (abonements), veselības vingrošanas nodarbība baseinā (grupā), ārstnieciskās nodarbības baseinā grupā (pēc diagnozes) un grupu vingrošana fizioterapijas zālē vai baseinā. 25% atlaidi deklarētie iedzīvotāji var saņemt kriosaunas pakalpojumiem. Īpaši ir padomāts par papildu atlaidēm topošajām māmiņām visskaistākajā dzīves brīdī: 10% atlaide ūdensdzemdību pakalpojumam ar dežūrpersonālu bez individuāla līguma ar vecmāti (pakalpojuma pieejamība atkarīga no personāla noslogojuma) vai 20% atlaide ūdensdzemdībām (tikai, ja noslēgts līgums ar vecmāti), kā arī 20% atlaide relaksācijai vannā dzemdībās (nav nepieciešams līgums ar vecmāti).

Atlaides desmit autobusu maršrutos

Sabiedriskā transporta satiksmi desmit maršrutos Siguldas novadā nodrošina AS “CATA”. Uzrādot Siguldas novada ID karti, šo autobusu maršrutos var pārvietoties bez maksas novadā deklarētie vispārējās un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu audzēkņi, trūcīgās un maznodrošinātās personas, ģimenes, kurām ir piešķirts Siguldas novada pašvaldības statuss “Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni”, pensionāri, pilna laika studenti, personas ar III grupas invaliditāti, personas, kuras piedalījās Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidācijā, kā arī tie iedzīvotāji virs 18 gadu vecuma, kuru vidējie ienākumi (pirms nodokļu nomaksas) pēdējos 12 mēnešos nepārsniedz 70% no valstī noteiktās pērnā gada vidējās darba algas. Plašāk par iedzīvotāju kategorijām, kā arī braukšanas atvieglojumu saņemšanas iespējām aicinām lasīt šeit.

Papildus tam Siguldas novada ID kartes īpašniekiem pieejamas atlaides un īpaši piedāvājumi arī pie 170 novada uzņēmējiem. Piedāvājumu klāsts gan no pašvaldības, gan uzņēmumiem pastāvīgi tiek pārskatīts un papildināts, tādēļ aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē, sadaļā ID karšu piedāvājums, kurā iespējams atrast aktuālo informāciju.

Nākamajā reizē būs iespēja uzzināt par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanas kārtību īpašumos, kuros deklarēti Siguldas novada iedzīvotāji, kā arī par sociālās un materiālās palīdzības pabalstiem, kas pieejami Siguldas novadā deklarētajiem.

Plašāku informāciju par Siguldas novada pašvaldības atbalstu deklarētajiem iedzīvotājiem var uzzināt Pakalpojumu centrā Raiņa ielā 3, zvanot uz tālruņa numuru 80000388 vai rakstot uz e-pasta adresi pasts@sigulda.lv.

Atgādinām, ka valstī vēl joprojām ir noteikti ierobežojumi epidemioloģiskās situācijas uzlabošanai. Tādēļ aicinām sekot līdzi aktuālākajai informācijai par nosacījumiem koncertu, izstāžu, sporta un citu aktivitāšu apmeklēšanai Siguldas tīmekļa vietnē vai uzzināt pie pakalpojuma sniedzēja.


© www.sigulda.lv


Pasākumi