×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-01-07
Šonedēļ Siguldas novadā: kino seansi, bezmaksas sporta nodarbības, izstādes un citas norises

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novada brīvdienu piedzīvojumos varēs doties gan mākslas, gan sporta cienītāji. Mākslas baudītāji aicināti apskatīt plašo izstāžu piedāvājumu, kā arī apmeklēt kino seansus, kas norisināsies Mālpils Kultūras centrā un Inčukalna Tautas namā, vai apgūt jaunas iemaņas deju meistarklasēs Siguldas pagasta Kultūras namā, bet pēc tam baudīt deju kluba “Zīle” sporta deju koncertu. Novada seniori aicināti apmeklēt Jaungada koncertu, uz ko aicina mākslinieki Roberto Meloni, Žoržs Siksna un Kaspars Antess. Savukārt sportisko aktivitāšu cienītāji varēs izkustēties bezmaksas sporta nodarbībās, kas noritēs gan iekštelpās, gan ārtelpās, vai apmeklēt kādu slēpošanas kalnu. Tāpat aicinām doties uz Siguldas dzelzceļa stacijas laukumu, kur vēl tikai šajā nedēļas nogalē apskatei pieejami īpaši brīnumu namiņi, kuros ceļojošais Leļļu Mākslas muzejs uzbūris sirsnības un mīlestības piepildītas svētku scenogrāfijas, bet vēl tikai līdz 7. janvārim aplūkojams turpat eksponētais “Pasaku mežs”.

 

Piektdien, 7. janvārī

Plkst. 18.00 Mālpils Kultūras centrā būs iespējams noskatīties vēsturiskās daudzsēriju filmas “Emīlija. Latvijas preses karaliene” 1. un 2. sēriju. Filmas notikumi stāsta par Latvijas vēsturē bagātāko sievieti un izdevēju Emīliju Benjamiņu un viņas dzīvi, sākot no 1924. gada, kad kopā ar vīru Antonu Benjamiņu nolemj izdot ilustrēto izdevumu “Atpūta”, kas kļūst par vienu no populārākajiem dzīvesstila izdevumiem Latvijā.
Biļetes cena – 3 eiro, arSiguldas novada ID karti – 2,50 eiro. Biļete derīga uz attiecīgās dienas seansu. Ieeja kino apmeklētājiem, kas ir veikuši pilnu vakcinācijas kursu, uzrādot derīgu Covid-19 vakcinācijas vai izslimošanas sertifikātu. Atgādinām, ka uz pasākumu obligāti jāņem līdzi arī personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte), lai varētu apliecināt sertifikāta atbilstību. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Sestdien, 8. janvārī

Plkst. 8.30 Allažu Sporta centrā notiks bezmaksas verves nodarbība kopā ar treneri Inesi Miltiņu. Lai apmeklētu nodarbību, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 10.00 Jūdažu Sabiedriskajā centrā tiks aizvadīta bezmaksas verves nodarbība. Lai apmeklētu nodarbību, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas nodarbība peldbaseinā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Pieteikšanās nodarbībai, zvanot biedrībai “Cerību spārni” uz tālruņa numuru 26879835 (Marika) vai 29226327 (Marita).

Plkst. 10.30 Fischer slēpošanas centrā notiks bezmaksas distanču slēpošanas apmācības jauniešiem no 12 gadiem un pieaugušajiem. Pieteikšanās nodarbībai, zvanot uz tālruņa numuru 29118847. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.30 Mores Tautas namā tiks aizvadīta bezmaksas verves nodarbība. Lai apmeklētu nodarbību, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. 

No plkst. 12.00 Siguldas pagasta Kultūras namā norisināsies deju meistarklases “Kustība. Veltījums Felicitai Ertnerei”. Dalībnieku skaits meistarklasēs ir ierobežots, tādēļ nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 29265335 Ivetai Zīlei. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 14.00 Mālpils Kultūras centrā varēs noskatīties vēsturiskās daudzsēriju filmas “Emīlija. Latvijas preses karaliene” 3. un 4. sēriju.
Biļetes cena – 3 eiro, arSiguldas novada ID karti – 2,50 eiro. Biļete derīga uz attiecīgās dienas seansu. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 14.00 Inčukalna Tautas namā notiks Jaungada koncerts senioriem, kurā piedalīsies solisti Roberto Meloni, Žoržs Siksna, Kaspars Antess un pianists Anatolijs Livča. Ieeja ar bezmaksas ielūgumu kartēm, kuras iespējams pieteikt un izņemt Inčukalna Tautas namā, zvanot uz tālruņa numuru 29478251. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 17.00 novadnieka Vladimira Tjurina piemiņai veltītajā izstādē “Pro et contra”, kas apskatāma Siguldas Jaunās pils salonā, notiks tikšanās ar fotomākslinieka darbu pārzinātājiem.
Ieeja izstādē iekļauta pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 Inčukalna Tautas namā varēs noskatīties režisora Andreja Ēķa romantisko komēdiju “Tabu”, kura pirmizrādi piedzīvoja 2021. gada 25. novembrī. Ieejas biļete – 3 eiro. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 Siguldas pagasta Kultūras namā notiks biedrības “Sporta deju klubs “Zīle”” sporta deju koncerts. Plašāka informācija apskatāma šeitBiļetes uz koncertu iespējams iegādāties stundu pirms koncerta Siguldas pagasta Kultūras namā Zinātnes ielā 7B. Biļetes cena 2,50 eiro, arSiguldas novada ID karti – 2 eiro.

 

Svētdien, 9. janvārī

Plkst. 14.00 Mālpils Kultūras centrā varēs noskatīties vēsturiskās daudzsēriju filmas “Emīlija. Latvijas preses karaliene” 5., 6. un 7. sēriju.
Biļetes cena – 3 eiro, arSiguldas novada ID karti – 2,50 eiro. Biļete derīga uz attiecīgās dienas seansu. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Izstādes un citas norises

Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā pie Laimas pulksteņa savu ziemas sajūtu stāstu pauž mākslinieka Ivara Mailīša radītais Ziemas pasaku mežs, kas interesentiem būs pieejams vēl līdz 7. janvārim, bet īpašos brīnumu namiņus, kuros ceļojošais Leļļu Mākslas muzejs uzbur sirsnības un mīlestības piepildītas svētku scenogrāfijas, varēs aplūkot līdz 10. janvārim.

Siguldas pils kvartālā līdz 15. janvārim ir iespēja apskatīt īpašu gaismas stāstu “Visu sasienu saules stariņiem”. Gaismas stāstu veido pieci Ziemassvētku mākslas gaismas objekti, kas ļauj “izdzīvot” paaudžu paaudzēs iemīļotu svētku dzejoļu motīvus. Gaismas skulptūras veidojusi māksliniece Iveta Šmita, iedvesmojoties no visiem zināmajiem klasiķu Raiņa, Viļa Plūdoņa, Kārļa Skalbes un Aspazijas dzejoļiem, savukārt dzejoļus ierunājis aktieris Jānis Āmanis.

Siguldas Jaunās pils salonā apskatāma Vladimira Tjurina piemiņai veltīta fotomākslas izstāde “Pro et contra”. V. Tjurins ar fotomākslu aizrāvies kopš 15 gadu vecuma, tā kļuva par viņa aicinājumu un profesiju visa mūža garumā. Izstāde ar mākslinieka moto “Pro et contra” ir piemiņa siguldietim, mūsu laikabiedram.
Ieeja izstādē iekļauta pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Kultūras centrā “Siguldas devons” skatāma gleznotājas Signes Vanadziņas izstāde “Pelēkās vielas”. Izstādē eksponēti ne tikai darbi no sērijas “Pelēkās vielas”, bet arī gleznas, kas tapušas pēdējā gada laikā, un arī pa kādam senākam darbam, kas piestāv šim brīdim. Izstāde kultūras centra “Siguldas devons” zālē “Silva” skatāma darbdienās no plkst. 11.00 līdz 18.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz plkst. 16.00.

Turaidas muzejrezervātā  apskatāma, sadzirdama, sajūtama un, pašam apmeklētājam līdzdarbojoties, izbaudāma brīvdabas kinētisko objektu izstāde “Skanošo puzuru dārzs saules gada ritmos”. Ieejas maksa Turaidas muzejrezervāta teritorijā 0,70 līdz 3 eiro. Turaidas muzejrezervāts atvērts katru dienu no plkst. 10.00 līdz 18.00.

Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē aplūkojama gleznotājas Kristīnes Kutepovas personālizstāde “Dabas klātbūtne”. Izstādes darbos atrodami stāsti par liepu ziediem Lielupes krastā, kaķa noslēpumaino pasauli, Palermo kalniem, meža gariem un par pāreju no viena posma citā. Gleznas atspoguļo un atgādina par dabas klātbūtni visur, arī abstraktās lietās. Savukārt 2. stāva vestibilā eksponēta Ziemassvētku pastkartīšu izstāde.

Mores Mākslu šķūnī līdz 9. janvārim skatāma izstāde “Noķer Ziemassvētkus…”, kurā iemūžināta svētku svinēšana un noskaņa. Foto izstādē aplūkojami Ievas Perminas, Ievas Vizules, Karīnas Jurciņas, Gunitas Straupmanes, Gintas Zīvertes, Līvas Ziediņas un Edgara Semaņa darbi.

Inčukalna Tautas namā aplūkojama Inčukalna mākslinieku kopas izstāde “Emocijas”. Izstādē “Emocijas” eksponēti vairāku mākslinieku – Paula Putniņa, Anda Gūtmaņa, Ievas Kalniņas, Vitas Ošas, Ritas Bormanes, Zigurda Bormana, Aijas Ausējas-Rudzītes, Rasmas Baltgailes, Modra Baloža, Evijas Keišas, Jāņa Purcena, Lilitas Joņinas, Daces Visnolas un Daces Saulītes – darbi.

Siguldas novada bibliotēkā skatāmas vairākas izstādes – mākslinieka Aigara Truhina gleznu izstāde “Horizonti” un izstāde “…” izstāžu cikla “Rakstnieks, ilustrators un lasītājs satiekas grāmatā” laikā, kā arī tematiskā izstāde “Jauns gads – jauna apņemšanās”, literārā izstāde “Doma atver debesis. Rakstniecei Laimai Kotai – 60” un novadpētniecības izstāde “Siguldas bobsleja un kamaniņu trasei – 35”.

Tūrisma informācijas centra Ausekļa ielā 6 logos eksponēta Mākslu skolas “Baltais flīģelis” audzēkņu grafikas darbu izstāde “Ziemeļu nakts”.

Krimuldas bibliotēkā aplūkojamas literārās izstādes “Rakstniekam Umberto Eko – 90”, “Rakstniekam Egilam Lukjanskim – 85” un “Rokdarbi ziemas vakariem”.

Allažu pagasta bibliotēkā skatāma tematiskā izstāde “Es saku – PALDIES!”.

Inčukalna bibliotēkā aplūkojama tematiskā izstāde “Janvāra barikādes”.

 

Atgādinām, ka, apmeklējot sporta nodarbības un kultūras pasākumus, dalībniekiem jāievēro epidemioloģiskie drošības pasākumi. Ievērojot epidemioloģiskos noteikumus, sporta nodarbībās, kultūras vai citos pasākumos var piedalīties personas, kuras kopā ar personas apliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti) var uzrādīt sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina, ka persona ir pabeigusi pilnu vakcinācijas kursu vai pārslimojusi Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā.

Vienlaikus informējam, ka šajā nedēļas nogalē bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” notiks Eberspacher pasaules kausa 7. posms, kura laikā tiks noskaidroti tie kamaniņu sportisti, kuri pārstāvēs Latvijas valstsvienību Pekinas Ziemas olimpiskajās spēlēs. Atgādinām, ka, rūpējoties par sportistu drošību, sacensības norisinās bez skatītāju klātbūtnes, taču Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem iespējams sekot līdzi tiešraidēs – TV4 vai tīmekļa vietnē Sportacentrs.com.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi