×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-02-10
Sākas pirmklasnieku uzņemšana pilsētas skolās ar brāļu un māsu prioritāti

No 10. līdz 28. februārim mācībām 1. klasē Siguldas pilsētas izglītības iestādēs prioritāri tiek uzņemti topošie pirmklasnieki, kuriem attiecīgajā skolā jau mācās brāļi vai māsas. Šo bērnu vecāki pieteikumu mācībām 1. klasē aicināti aizpildīt elektroniski pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv

Šo priekšrocību var izmantot vecāki, kuru dzīvesvieta kopā ar bērniem ir deklarēta Siguldas pilsētā un tai piegulošajā teritorijā (Siguldas pilsētā, Siguldas pagastā un Turaidā) uz kalendārā gada 1. janvāra plkst. 00.00. Priekšrocība jāizmanto līdz februāra beigām, jo no 1. marta sākas visu bērnu reģistrēšana uzņemšanai 1. klasēs, kad šī priekšrocība vairs nebūs spēkā.

Pārējie topošo pirmklasnieku vecāki reģistrēt bērnu mācībām 1. klasē 2022./2023. mācību gadam varēs no 1. marta plkst. 8.00, iesniedzot iesniegumu izvēlētajā skolā vai elektroniski pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv. Informācija par klātienes iesniegumu iesniegšanu tiks precizēta atbilstoši aktuālajai situācijai valstī.

Vecākiem, kuri bērnu vēlēsies reģistrēt elektroniski, jau no 17. februāra būs pieejama priekšreģistrācija – datu iepriekšēja ievadīšana sistēmā pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, tomēr svarīgi atcerēties, ka priekšreģistrācija nozīmē tikai datu saglabāšanu sistēmā un 1. martā no plkst. 8.00 ir jāveic datu iesniegšana.

Gan elektroniski, gan klātienē saņemtie iesniegumi tiek apvienoti vienā reģistrā pēc “rāvējslēdzēja” principa brīdī, kamēr abas rindas norit vienlaicīgi, kā arī ņemot vērā noteiktās prioritātes, kas nosaka, ka primāri pilsētas skolās tiek uzņemti novadā deklarēto attiecīgās skolas skolēnu brāļi vai māsas, kā arī novadā deklarēto ģimeņu bērni.

Šajā gadā Siguldas novada skolās plānots uzņemt aptuveni 400 pirmklasniekus, 1. klases atverot tādā skaitā, cik skolas ietilpība to ļaus un būs nepieciešams. Siguldas pilsētas skolās, kurās vēsturiski ir vislielākais skolēnu pieplūdums, plānots, ka četras 1. klases tiks atvērtas Siguldas pilsētas vidusskolā un viena klase “Baltajā flīģelī” (ar mākslas papildkursiem), kā arī četras 1. klases Laurenču sākumskolā un trīs klases – Siguldas 1. pamatskolā. Plānots, ka Laurenču sākumskolā un Siguldas 1. pamatskolā klašu ietilpība būs līdz 20 skolēniem klasē, bet līdz 22 bērniem Siguldas pilsētas vidusskolā (līdz 16 bērniem “Baltajā flīģelī”).

Tāpat kā līdz šim bērnu uzņemšana 1. klasē Siguldas pilsētas skolās noteikta prioritārā secībā, ņemot vērā brāļu un māsu prioritāti konkrētā izglītības iestādē, ģimenes deklarēšanos Siguldas novadā līdz šā gada sākumam, ģimeņu deklarēšanos Siguldas novadā pēc 2022. gada 1. janvāra, kā arī citiem. 

Plašāka informācija par reģistrāciju un uzņemšanu mācībām 1. klasē aplūkojama saistošajos noteikumos “Par kārtību, kādā bērnus reģistrē un uzņem Siguldas pilsētas vispārējās izglītības iestāžu pamatizglītības programmās” vai sazinoties ar Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldes speciālistiem.

Atgādinām, ka Siguldas novadā notiek vecāku tikšanās ar topošo pirmklasnieku vecākiem, kuras var aplūkot šeit.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi