×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-02-22
Paplašinās pašvaldības atbalsts Siguldas novada daudzbērnu ģimenēm

Siguldas novadam paplašinoties pēc administratīvi teritoriālās reformas, daudzbērnu ģimeņu atbalsta programmā iesaistījušās jau 598 ģimenes, kurām šajā gadā izveidots arvien plašāks atbalsta apjoms. Šobrīd noteikumi tām ģimenēm, kurām piešķirts statuss “Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni”, paredz vairākus ieguvumus un atvieglojumus izglītības jomā, bezmaksas ēdināšanu pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem un Siguldas novada vispārizglītojošo skolu 5.–12. klašu klātienes skolēniem, nekustamā īpašuma nodokļa atlaides, bezmaksas sabiedrisko transportu, atlaižu programmu novada sporta bāzēs, atlaides kultūras un sporta pasākumiem, kā arī citus atbalsta veidus.

No 2. februāra Siguldas novadā deklarētajām ģimenēm, kurām piešķirts statuss “Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni”, pašvaldība pilnībā finansē 1170 bērnu ēdināšanu pašvaldības bērnudārzos un skolās. Toties, ja ģimenes saskaņā ar spēkā esošajiem saistošajiem noteikumiem ieguvušas Mālpils daudzbērnu ģimenes statusu, tām tiks saglabāta 50% atlaide līdz brīdim, kad tās iegūs Siguldas novada pašvaldības daudzbērnu ģimeņu statusu, bet ne ilgāk kā līdz 2022. gada 1. jūnijam. Daudzbērnu ģimenes, kas līdz 2022. gada 2. februārim saņēmušas pašvaldības apmaksātu ēdināšanu Krimuldas un Lēdurgas pagastā, to turpinās saņemt arī līdz 2022. gada 1. jūnijam. Atbilstoši normatīvajiem aktiem un līdzšinējam atbalstam Inčukalna pagasta ģimenēm pašvaldība turpina finansēt kompleksās pusdienas Inčukalna pamatskolas 5.–9. klašu skolēniem 100% apmērā. Svarīgi atzīmēt, ka pēc 1. jūnija daudzbērnu ģimeņu priekšrocības varēs iegūt tikai tās ģimenes, kuras būs ieguvušas statusu “Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni”, jo esošie pagastu saistošie noteikumi būs zaudējuši spēku un pāreja nenotiks automātiski dažādo datubāžu dēļ.

Tāpat šajā programmā esošajām daudzbērnu ģimenēm tiek piešķirta 60% atlaide profesionālās ievirzes izglītības programmām Siguldas Sporta skolā un Mākslu skolā “Baltais flīģelis”, kā arī 25% atlaide interešu izglītības programmām šajās skolās. Atlaižu programmā iekļauts Fischer slēpošanas centrs un Siguldas Pilsētas trase, kā arī Siguldas Sporta centrs, kurā papildus Siguldas novada ID kartes atlaidei daudzbērnu ģimeņu locekļiem tiek piešķirta atlaide apmeklējumiem spēka zālē, peldbaseinā, ūdens parkā, kā arī ūdens atrakciju un atpūtas parkā.

Atgādinām, ka bērniem līdz 7 gadiem ieeja Siguldas Sporta centra peldbaseina zonā ir bez maksas, savukārt Siguldas Pilsētas trasē, kā arī Fischer slēpošanas centrānovada pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem un vispārizglītojošo skolu skolēniem ārpus sporta stundām pieejams arī bezmaksas distanču slēpošanas inventārs.

Daudzbērnu ģimene Inčukalna pagastā var saņemt atlaidi vecāku līdzfinansējumam Inčukalna Mūzikas un mākslas skolā. Ja no ģimenes skolu apmeklē vairāki bērni, tad katram nākamajam bērnam tiek piešķirta 50% atlaide no pamatmaksas.

Līdz septembrim bērni no daudzbērnu ģimenēm Mālpils pagastā ir atbrīvoti no līdzfinansējuma maksas Mālpils Mūzikas un mākslas skolā, ja viņu sekmes ir labas un teicamas, un nav neattaisnotu stundu kavējumu. Tāpat arī daudzbērnu ģimenes, kuras ieguvušas šo statusu Mālpilī, savus bērnus uz Mālpils Sporta centra peldbaseinu var vest ar 50% atlaidi.

Patlaban atbilstoši spēkā esošajiem saistošajiem noteikumiem Krimuldas pagasta daudzbērnu ģimenes saņem atlaidi profesionālās ievirzes izglītības programmām Krimuldas Mūzikas un mākslas skolā un Maijas Pīlāgas Lēdurgas mākslas skolā. Krimuldas vidusskolas peldbaseinā ģimenēm, uzrādot 3+ karti, vienreizējs peldbaseina kompleksa apmeklējums noteikts ar šādu cenrādi:

  • 2 pieaugušie un 2 bērni – 12 eiro;
  • 1 pieaugušais un 3 bērni – 10 eiro;
  • 1 pieaugušais un 2 bērni – 9 eiro.

Apmeklējot Krimuldas vidusskolas peldbaseinu, ģimenēm ar pirmsskolas vecuma bērniem, pirmsskolniekiem – ieeja bez maksas. Plašāka informācija par piedāvājumu un atbalstu Krimuldas pagasta daudzbērnu ģimenēm pieejama šeit.

Daudzbērnu ģimenēm pieejama arī 40% atlaide ieejas maksai novada pašvaldības organizētajos kultūras pasākumos, ja biļetes cena ir lielāka par 2 eiro. Uzrādot Siguldas novada ID karti, ģimenēm ar aktīvu statusu novada sabiedriskais transports pieejams bez maksas.

Novadā deklarētām ģimenēm, kurās tiek aprūpēti trīs un vairāk bērni, iespēja saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atlaides līdz pat 50%, savukārt nekustamā īpašuma nodokļa atlaidi 70% apmērā var saņemt novadā deklarēta maznodrošināta daudzbērnu ģimene. Nekustamā īpašuma nodokļa atlaides tiek piemērotas tām daudzbērnu ģimenēm, kuras deklarētas Siguldas novadā uz kalendārā gada 1. janvāri plkst. 00.00.

Tāpat svarīgi atgādināt, ka visām Siguldas novada ģimenēm tiek izmaksāts vienreizējs bērna piedzimšanas pabalsts, kas ir viens no lielākajiem Latvijā. Ja abi vecāki vismaz gadu pirms mazuļa dzimšanas deklarējušies Siguldas novadā un mazuļa pirmā deklarētā dzīvesvieta ir Siguldas novads, par vienu jaundzimušo pabalsta apmērs ir 350 eiro, bet par vienās dzemdībās dzimušiem diviem bērniem – 480 eiro par katru bērnu, par vienās dzemdībās dzimušiem trīs vai vairāk bērniem – 640 eiro par katru bērnu. Gadījumā, ja dzīvesvietu Siguldas novadā 12 mēnešus pirms bērna dzimšanas ir deklarējis tikai viens no jaundzimušā bērna vecākiem, pabalsta apmērs ir 175 eiro.

Atbalstu ģimenēm un kārtību, kādā novada ģimenes var saņemt statusu, nosaka Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi “Par statusa “Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērnu” piešķiršanu un atjaunošanu”. Statuss tiek piešķirts vai atjaunots uz laiku, kamēr ģimene atbilst šo noteikumu prasībām, bet ne ilgāk par vienu gadu periodā no 1. septembra līdz nākamā gada 31. augustam. Iesniegumu statusa saņemšanai vai pagarināšanai iespējams iesniegt elektroniski pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, nosūtot ar drošu elektronisko parakstu parakstītu iesniegumu uz e-pasta adresi pakalpojumucentrs@sigulda.lv vai iesniedzot to klātienē Pakalpojumu centrā (Raiņa iela 3, Sigulda).

Papildu informāciju iespējams saņemt, zvanot uz Pakalpojumu centra bezmaksas tālruni 80000388, kā arī pašvaldības tīmekļa vietnē šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi