×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-02-25
Informācija par to, kā rīkoties krīzes situācijā

Kopš 24. februāra Krievijas agresīviem uzbrukumiem Ukrainai, pasaule ir mainījusies. Lai gan Latviju sargā NATO 5. pants un Aizsardzības ministrija apliecina, ka esam drošībā, tomēr svarīgi atcerēties, ka mēs katrs esam atbildīgs par informācijas telpu, kurā dzīvojam, un arī par savu individuālo drošību. Aicinām iepazīties ar informāciju, kā rīkoties dažādās ārkārtas situācijās.

Aizsardzības ministrija vērš uzmanību uz to, ka šobrīd, kā vēl nekad, ir jāizvērtē informācijas ieguves avoti, nepakļaujoties dezinformācijai, tāpēc iedzīvotāji aicināti izvērtēt medijus vai informācijas ieguves avotus, kas ir uzticami un objektīvi informācijas pasniegšanā. Tāpat arī viedierīču lietotāji aicināti izvērtēt jebkādu informāciju, kas saņemta un atvērta vai dzēsta, lai mazinātu kiberuzbrukumu riskus Eiropā un Latvijā. Šim seko līdzi arī informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija cert.lv.

Aizsardzības ministrija ir sagatavojusi informāciju par rīcību krīzes, pandēmijas vai karadarbības situācijā. Bukletā iekļauti padomi, kā sagatavoties, ko ņemt līdzi somā ārkārtējās situācijas laikā, kā arī kur meklēt informāciju par turpmākajām darbībām. Informācija trīs valodās pieejama šeit.

Siguldas novada sadarbības teritorijas Civilās aizsardzības plānā iespējams iepazīties ar rīcību un vadlīnijām katastrofu gadījumos, piemēram, ēku un būvju sabrukšanas gadījumā, avāriju situācijās siltumapgādes, ūdensapgādes, notekūdeņu vai kanalizācijas sistēmās, kā arī paredzēta katastrofas pārvaldīšana Siguldas novada teritorijā. Dokumentā izvērtētas iespējas nodrošināt iedzīvotāju evakuāciju no katastrofas apdraudētajām vai skartajām teritorijām, kā arī šo iedzīvotāju uzskaites, pagaidu izmitināšanas, ēdināšanas un sociālās aprūpes iespējas.

Tāpat Siguldas novadā ir apzinātas 150 labiekārtotas, ar virtuvi un higiēnas telpām aprīkotas, pašvaldības izmitināšanas vietas bēgļiem no Ukrainas, tiek arī veikta aptauja par iespējām karadarbībā skartos izmitināt pie mūsu viesmīlības uzņēmējiem. Vēl lielāka bēgļu skaita gadījumā mūsu novada iespējas varētu būt līdz pat 1000 izmitināšanas vietām.

Ja ziņots, ka vakar, 24. februāra, domes sēdē tika virzīts lēmumprojekts par finansējuma pārtraukšanu pasākumiem, kuros iesaistīti Krievijas Federācijas pārstāvji, un tas domes sēdē tika apstiprināts.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi