×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-03-18
Šonedēļ Siguldas novadā: Lines Kruses koncerts, izstādes “Skulmju zīmē” atklāšana un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē gaidāms plašs kultūras piedāvājums – kultūras centrā “Siguldas devons” ar vienīgo koncertu Latvijā viesosies dāņu džeza vijolniece Line Kruse, kura uzstāsies kopā ar Latvijas Radio bigbendu, bet Mālpils muižā varēs baudīt vokālās kamermūzikas vakaru. Tāpat šajās brīvdienās ikviens aicināts apmeklēt cikla “Rīts ar literatūrzinātnieku” otro tikšanās reizi, kas norisināsies Inčukalnā, vai Valentīna Skulmes 100 gadu jubilejai veltītās ekspozīcijas “Skulmju zīmē” atklāšanas pasākumu Mālpilī, vai baudīt novadā piedāvāto plašo un dažādo izstāžu klāstu un citus kultūras pasākumus. Savukārt bērni un jaunieši aicināti noķert skolēnu pavasara brīvlaika priekus, dodoties kādā no piedzīvojumiem, ko piedāvā Siguldas novads. Tāpat vēl tikai šajā nedēļas būs iespējams apmeklēt lielo laternu gaismas festivālu “Brīnumzemē”.

 

Piektdien, 18. martā

No plkst. 18.00 līdz 22.00 pēdējo nedēļas nogali Siguldas pils kvartālā un Livonijas ordeņa Siguldas pilī jeb pilsdrupās varēs apmeklēt vienu no spilgtākajiem gaismas festivāliem Ziemeļeiropā – lielo laternu gaismas festivālu “Brīnumzemē”. Lai apmeklētu gaismu festivālu, nepieciešams iegādāties biļetes tīmekļa vietnē www.brinumzemesfestivali.lv.Ar Siguldas novada ID karti biļetes cenai tiek piemērota 15% atlaide. Biļetes cena, pērkot tiešsaistē, arSiguldas novada ID karti ir no 9,35 līdz 42,50 eiro. Pārējiem apmeklētājiem – no 11 līdz 50 eiro. Bērniem līdz 5 gadu vecumam – ieeja bez maksas. Biļetes iespējams iegādāties arī uz vietas, apmeklējuma laikā. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 19.00 kultūras centrā “Siguldas devons” ar vienīgo koncertu Latvijā uzstāsies dāņu džeza vijolniece Line Kruse. Koncertā kopā ar Latvijas Radio bigbendu izskanēs skaņdarbi no Lines Kruses albumiem “Hidden Stones” un “Invitation” – abās šajās programmās māksliniece apvieno labāko no ritmiskās latīņu, klasiskās un džeza mūzikas, izmantojot instrumentus, kas nav tipiski džeza mūzikai. Biļetes cena ir 18–25 eiro. Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā “Siguldas devons” kasē un tiešsaistē. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 19.00 Mālpils muižā notiks vokālās kamermūzikas vakars, kurā uzstāsies basbaritons Egils Siliņš un pianists Mārtiņš Zilberts, vakaru vadīs muzikoloģe Liene Jakovļeva. Biļetes cena – 50 eiro. Biļetes var iegādāties Mālpils muižā, iepriekš rezervējot, zvanot uz tālruņa numuru 67102555 vai 26666600. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Sestdien, 19. martā

No plkst. 9.30 Krimuldas Sporta centra peldbaseinā notiks peldēšanas sacensības amatieriem, kurā dalībnieki veiks 50 metru peldējumu ar laika kontroli.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas stretching jeb stiepšanās nodarbība. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centra peldbaseinā notiks bezmaksas nodarbība peldbaseinā cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Pieteikšanās, zvanot biedrībai “Cerību spārni” uz tālruņa numuru 26879835 (Marika) vai 29226327 (Marita). Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.30 Fischer slēpošanas centrā notiks bezmaksas slēpošanas nodarbība jauniešiem no 12 gadu vecuma un pieaugušajiem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 29118847. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.00 Inčukalna “Gaujas klubā” norisināsies “Rīts ar literatūrzinātnieku”, kura laikā literatūrzinātnieks Viesturs Vecgrāvis stāstīs par inčukalniešiem – Doku Ati, Jāni Sudrabkalnu un Leonu Briedi. Interesenti, kas pasākumu vēlas apmeklēt klātienē, aicināti reģistrēt dalību, rakstot uz e-pasta adresi kultura@sigulda.lv. Pasākums būs redzams arī tiešsaistē kultūras centra “Siguldas devons” Facebook lapā. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 16.00 pie Lēdurgas dendroparka informācijas centra notiks sarunas par pavasarī atrodamo spēku dabā. Pasākuma laikā kopā ar Inesi Krūzi un Ādažu tradīciju kopu “Ābols” varēs smelties idejas, kā pagatavot zaļos kokteiļus, apgūt raibu olu krāsošanas noslēpumus. Dalības maksa – 2 eiro. Dalība pasākumā iepriekš ir jāpiesaka, zvanot uz tālruņa numuru 29166140. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 18.00 līdz 22.00 apmeklētājiem atvērts lielo laternu gaismas festivāls “Brīnumzemē” Siguldas pils kvartālā un Livonijas ordeņa Siguldas pilī jeb pilsdrupās. UzrādotSiguldas novada ID karti, biļetes var iegādāties ar 15% atlaidi. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Svētdien, 20. martā

Plkst. 6.00 no rīta ikviens aicināts doties uz Lēdurgas dendroparku, kur pie Lielā akmens kopā ar Lēdurgas Kultūras nama folkloras kopu “Putni” tiks kurts ugunskurs un ar Lielās dienas dziesmām sagaidīta saulīte.

Plkst. 17.33 Mālpils Kultūras centrā tiks atklāta Valentīna Skulmes 100 gadu jubilejai veltītā ekspozīcija “Skulmju zīmē”. Izstādē varēs aplūkot Džemmas, Otto  un Martas Skulmes darbus. Izstādes atklāšanas dienā Mālpils Kultūras centrā viesosies Džemmas Skulmes mazdēls Artūrs Dimiters, gaidāmas sarunas par Skulmju dzimtu, kultūru un mākslu. Izstādes atklāšana ir viens no notikumiem, ar kuru Mālpilī un Mālpils Kultūras centrā tiks uzsākti Skulmju dzimtai veltītie pasākumi. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 18.00 līdz 22.00 pēdējo reizi Siguldā apmeklētājiem tiek sniegta iespēja doties uz lielo laternu gaismas festivālu “Brīnumzemē” Siguldas pils kvartālā un Livonijas ordeņa Siguldas pilī jeb pilsdrupās. UzrādotSiguldas novada ID karti, biļetes var iegādāties ar 15% atlaidi. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Izstādes un citas norises

Siguldas Jaunās pils salonā šonedēļ atklāta īpaša izstāde “No pūra lādes. Jostiņsegas”. Tautas lietišķās mākslas meistaru darbi iepazīstinās interesentus ar jostiņsegām, kuras audušas mūsu novadnieces. Krāsaini raksti kā jostu rindas saaustas kopā košās un dekoratīvās segās. Ekspozīcijā skatāmas no tautas lietišķās mākslas studijas “Sigulda” un “Krimulda” pūra lādēm izvilktās rakstainās jostiņsegas. Ieeja izstādē iekļauta Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro. Līdz 20. martam piektdienās, sestdienās un svētdienās no plkst. 17.30 Siguldas Jaunā pils pieejama tikai pasākuma “Brīnumzemē” apmeklētājiem.

Kultūras centrā “Siguldas devons” apskatāma izstāde “Latvju raksti. Citādība”. Tā ir tautas lietišķās mākslas ekspozīcija, kas aicina skatīt paklājus, spilvenus, pledus un citus darbus, ko darinājuši meistari no visas Latvijas. Izstāde kultūras centra “Siguldas devons” zālē “Silva” skatāma darbdienās no plkst. 11.00 līdz 18.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē no 20. marta būs apskatāma Valentīna Skulmes 100 gadu jubilejai veltītā ekspozīcija “Skulmju zīmē”. Izstādē eksponēti Džemmas, Otto  un Martas Skulmes darbi. Izstādes atklāšana notiks 20. martā plkst. 17.33.

Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās līdz 20. martam skatāma Mākslu skolas “Baltais flīģelis” izstāde-skolas vizītkarte “Baltās abstrakcijas”. Izstādes idejas realizācijas autors ir Raits Tikums.

Krimuldas Tautas namā aplūkojama izstāde, kurā eksponēti Krimuldas Mūzikas un mākslas skolas Vizuāli plastiskās mākslas programmas audzēkņu darbi izstādē “Sapņi krāsās un grafikā”.

Inčukalna Tautas namā apskatāma siguldieša Jāņa Purcena darbu izstāde “Laiks un slāņi vai kārtas”. Mākslinieka gleznieciskās studijas meklējumi atrodami arī Inčukalna pilsētvides sižetos.

Siguldas novada bibliotēkā eksponētas vairākas izstādes – literārās izstādes “Meklējot spēka saknes. Literatūrzinātniecei Janīnai Kursītei – 70”, “Galaktikas ceļvedis stopētājiem. Angļu rakstniekam Duglasam Noelam Adamsam – 70” un “Nopietnais un nenopietnais komiksos”, tematiska izstāde “22. marts – Pasaules ūdens diena”, kā arī foto izstāde “Mūsu novads”.

Mālpils bibliotēkā skatāma tematiskā izstāde “Pavasaris literatūrā” un Mālpils Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbu un Mālpils bibliotēkas grāmatu izstāde “Ūdens daudzveidība”.

Inčukalna bibliotēkā līdz 20. martam aplūkojamas divas literārās izstādēs – “Karikatūristam Ērikam Ošam – 94” un “Latviešu estrādes dziedātājai Norai Bumbierei – 75”.

Krimuldas bibliotēkā skatāmaliterārā izstāde “Pasaules Dzejas dienu atzīmējot”.

Inciema bibliotēkā eksponētas divas izstādes – pirmskolas izglītības iestādes “Ezerciems” audzēkņu darbu izstāde “Mana ziemas pasaka” un tematiskā izstāde “25. marts – Komunistiskā terora upuru piemiņas diena”.

Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā skatāma radošās kopas “Madaras” izstāde “Radītprieks”.

Allažu bibliotēkā aplūkojama Vijas Vāveres foto izstāde “Pavasaris rudā runča acīm” un tematiskā izstāde “Kaķi literatūrā un ne tikai”. Tāpat tās apmeklētāji var piedalīties radošā aktivitātē “Kaķu dienas!”.

Imanta Ziedoņa muzejā skatāma brīvdabas izstāde “Fragmenti, kas palīdz dzīvot”. Brīvdabas izstādes radīšanā piedalījās fotogrāfe Elīna Kursīte un rakstnieks Jānis Joņevs.

Turaidas muzejrezervātā no 19. marta apmeklētājiem pieejama brīvdabas izstāde “Sīki putni – diži putni”.

 

Siguldas novada Tūrisma centrs iesaka idejas, kā pavadīt skolēnu pavasara brīvlaiku. Lai gan 1.–11. klašu skolēniem šīs ir noslēdzošās brīvlaika dienas, tomēr 12. klašu audzēkņi šīs brīvdienas varēs iesākt un turpināt atpūtu līdz pat 27. martam. Tādēļ aicinām ieskatīties un ieplānot brīvlaikā aktīvas pastaigas svaigā gaisā, asas izjūtas, iekštelpu izklaides, ūdens priekus un citas Siguldas novada aktivitātes, ko var baudīt gan ar ģimeni, gan draugu lokā.

 

Vienlaikus atgādinām, ka saistībā ar laternu gaismas festivāla “Brīnumzemē” līdz 20. martam, ieskaitot, Siguldas pils kvartāla centrālie vārti tiek atvērti tikai festivāla apmeklētājiem tā norises laikā. Piektdienās, sestdienās un svētdienās no plkst. 17.30 Siguldas Jaunā pils pieejama tikai pasākuma “Brīnumzemē” apmeklētājiem.

Apmeklējot gan sporta nodarbības, gan kultūras pasākumus, dalībniekiem jāievēro epidemioloģiskie drošības pasākumi. Sporta nodarbībās, kultūras vai citos pasākumos iekštelpās var piedalīties personas, kuras kopā ar personas apliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti) var uzrādīt derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina, ka persona ir pabeigusi pilnu vakcinācijas kursu vai pārslimojusi Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi