×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-04-14
Šonedēļ Siguldas novadā: Šūpoļu festivāls, Lieldienu pasākumi, dievkalpojumi un citas norises

Lieldienu brīvdienās, no 15. līdz 18. aprīlim, Siguldas novada iedzīvotāji un viesi aicināti apmeklēt Lieldienu tradicionālos pasākumus ar šūpošanos un folkloras kopu piedalīšanos, Lieldienu tirdziņu divu dienu garumā, kā arī vienīgo Šūpoļu festivālu Latvijā, kas šogad notiks sesto reizi un apmeklētājus priecēs ar teju 100 šūpolēm un vides objektiem Siguldas pilsētas centrā un Gaujas Nacionālā parka skatu vietās. Dodoties pastaigās, ikviens ir aicināts baudīt pavasari un piedalīties izzinošā un jautrā spēlē “IzCilpo Siguldu!” vai pārgājienos, velobraucienos vai autobraucienos, iepazīstot Inčukalna pagastu. Bet skanīgus un košus brīžus kopā ar mūziķiem un māksliniekiem sagādās novada kultūrvietas, kur paralēli tradīcijām bagātiem pasākumiem varēs klausīties gan Latvijā iemīļotu mūziķu, gan vietējo mākslinieku uzstāšanos un apmeklēt iedvesmojošas izstādes.

 

Ceturtdien, 14. aprīlī

Plkst. 16.30 Siguldas jauniešu iniciatīvu centrā “Mērķis” notiks Latvijas Jaunatnes padomes un Siguldas novada Jaunrades centra organizētā domnīca jauniešiem, kurā atnākušie varēs uzzināt ne tikai par pilsonisko līdzdalību un to, kāpēc un kā būt pilsoniski aktīvam, bet arī iedvesmoties no citiem jauniešiem. Lai piedalītos, jaunieši aicināti aizpildīt pieteikuma anketu šeit. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 19.00 Siguldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks Zaļās ceturtdienas dievkalpojums un mākslu skolas “Baltais flīģelis” kora koncerts.

Plkst. 19.00 Romas Katoļu baznīcas Siguldas draudzē notiks Kunga Pēdējo vakaru mise.

 

Piektdien, 15. aprīlī

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta skolā norisināsies basketbola sacensību “Klikk skill challenge 2022” 1. posms. Pieteikties dalībai var, rakstot uz e-pasta adresi karlisvecens@gmail.com, norādot dalībnieka vārdu, uzvārdu, dzimšanas gadu, organizāciju, kuru pārstāv, vecāku tālruņa numuru. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.00 Lielās piektdienas – Pasha dievkalpojums Siguldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā.

Plkst. 13.00 pie Siguldas luterāņu baznīcas tiks uzsākts Krustaceļš, kas vedīs uz Atslēgu skvēru, Pils ielu, Stacijas laukumu, Gāles ielu līdz Romas Katoļu baznīcai Raunas ielā 8.

Plkst. 15.00 Romas Katoļu baznīcas Siguldas draudzē notiks Kunga ciešanu dievkalpojums.

Plkst. 18.00 Lielās piektdienas dievkalpojums Krimuldas Evaņģēliski luteriskajā draudzē.

 

Sestdien, 16. aprīlī

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centra peldbaseinā notiks bezmaksas nodarbība cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26879835 vai 29226327. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.00 Lieldienu dievkalpojums Septītās dienas adventistu Siguldas draudzē.

Plkst. 13.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā ar olimpisko Zaķu skrējienu notiks Šūpoļu festivāla atklāšana. Aptuveni kilometru garajā skrējienā no dzelzceļa stacijas līdz Siguldas Svētku laukumam dalībniekiem uzturēt sportisko garu palīdzēs novada olimpieši – brāļi Andris un Juris Šici, Martins un Tomass Dukuri, kā arī Inārs Kivlenieks. Skrējienā aicināti piedalīties lieli un mazi skrējēji! Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 13.00 līdz 17.00 Siguldas Svētku laukumā atgriezīsies Lieldienu tirgus, kas norisināsies sadarbībā ar iniciatīvu “Mūsu Bio Tirgus”. Tirgus apmeklētāji varēs sagādāt gardumus svētku galdam no Latvijas bioloģiski sertificēto zemnieku saimniecību produktiem un iegādāties vietējo amata meistaru un mākslinieku darinājumus. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 14.00 Siguldas Svētku laukumā norisināsies Ukrainas atbalsta akcija, kurā Ukrainas patvēruma meklētāji, kuri savu mājvietu raduši Siguldas novadā, vārīs tik populāro ukraiņu boršču. Ar zupu pret ziedojumiem tiks cienāti visi Šūpoļu festivāla apmeklētāji, tādējādi kopā vācot ziedojumus Ukrainas armijai un citiem patvēruma meklētāju ģimeņu izdevumiem. Tāpat atbalsta akcijas laikā ikvienam būs iespēja kopīgi izveidot īpaši Ukrainai veltītās šūpoles “Brīvības spārni”.

Plkst. 16.00 Lēdurgas Kultūras namā norisināsies koncerts “Olga Rajecka un draugi”. Koncertā kopā ar Latvijā iemīļoto un populāro dziedātāju Olgu Rajecku uzstāsies Tomass Ančs, Jānis Miltiņš, kā arī vidējās paaudzes deju kolektīvs “Madara”, “Lēdurga”, “Sidrabiņi” un “Ķimelītis”. Biļetes cena 12 eiro, arSiguldas novada ID karti 10 eiro. Biļetes iespējams iegādāties Lēdurgas Kultūras namā, zvanot uz tālruņa numuru 27744030. Atgādinām, ka Siguldas novada ID kartes atlaide tiek piemērota, pērkot biļetes uz pasākumiem iepriekšpārdošanā, pasākuma dienā biļetes cenai šī atlaide netiks piemērota. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 21.00 Lieldienu vigīlijas svētā mise – nakts dievkalpojums Romas Katoļu baznīcas Siguldas draudzē.

Plkst. 22.30 Klusā sestdienas vakara, Lieldienu agrā rīta dievkalpojums Siguldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā.

Plkst. 23.00 Lieldienu nakts dievkalpojums Krimuldas Evaņģēliski luteriskajā draudzē.

 

Svētdien, 17. aprīlī

Plkst. 9.00 Rezurekcijas dievkalpojums, svētā mise Romas Katoļu baznīcas Siguldas draudzē.

Plkst. 10.00 Latvijas Jaunapustuliskās baznīcas Siguldas draudzē būs klausāma Pirmapustuļa Žana Lukas Šneidera Lieldienu translācijas dievkalpojuma translācija no Osnabrukas apriņķa Būnde draudzes. Dievkalpojumu varēs piedzīvot arī mājas apstākļos, apmeklējot Rietumvācijas apgabala baznīcas tīmekļa vietni www.nak-west.de. Dievkalpojums tiks tulkots.

Plkst. 10.00 Lieldienu dievkalpojums Mālpils Evaņģēliski luteriskajā draudzē.

Plkst. 11.00 Kultūras centra “Siguldas devons” sieviešu kora “Teiksma” pavasara koncerts Mālpils Evaņģēliski luteriskajā draudzē. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.00 pie Jūdažu Bibliotēkas un sabiedriskā centra notiks Lielās dienas svinības kopā ar Mālpils Kultūras nama folkloras kopu “Mālis”. Pasākumā ikviens tiek aicināts krāsot un ripināt olas, šūpoties. Gaidāma arī sadziedāšanās, iešana rotaļās un piedalīšanās olu cīņās.

Plkst. 11.00 Lieldienu dievkalpojums Siguldas baptistu draudzē.

Plkst. 11.00 Kristus augšāmcelšanās svētku – Lieldienu – dievkalpojums ar draudzes ansambļa (Ginta Šteina vadībā) dalību Siguldas Evaņģēliski luteriskā Sv. Bērtuļa draudzē.

No plkst. 11.00 līdz 16.00 Siguldas Svētku laukumā notiks Lieldienu tirgus. Tā laikā varēs iegādāties produktus no Latvijas mājražotājiem, noderīgas amata meistaru radītās lietas mājai un dāvanām, kā arī pašam kļūt par amatnieku Lieldienu radošajās darbnīcās. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 12.00 Lieldienu dievkalpojums Krimuldas Evaņģēliski luteriskajā draudzē.

Plkst. 12.00 Svētā mise Romas Katoļu baznīcas Siguldas draudzē.

Plkst. 13.00 pie Lēdurgas Kultūras nama gan liels, gan mazs varēs satikties ar Lieldienu zaķi un kopā ar to doties uz Lēdurgas dendroparku, lai tur noķertu Lieldienu brīnumus.Lēdurgas dendroparkā pasākuma apmeklētājus sagaidīs burbuļu salūts, kopīga fotografēšanās ar Lieldienu zaķi, šūpošanās un radošā darbnīca. Tāpat olu kaujās tiks noskaidrots tas, kuram ir stiprākā Lieldienu ola. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 13.00 Siguldas pagasta Kultūras nama pagalmā norisināsies Lieldienu dziesmu spēle pieaugušajiem un bērniem – dziedošās zaķu Cibriču ģimenes koncerts. Nopietni un pa jokam vēl it nekur nedzirdētas vispopulārākās dziesmas pasaulē par zaķiem, kuru melodijas atpazīs un varēs dungot līdzi ikviens – gan liels, gan mazs, gan vecs, gan jauns! Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 13.00 līdz 16.00 viesnīca “Sigulda” aicina svinēt Lieldienas kopā ar mīļajiem pie bagātīgi klāta svētku galda viesnīcas restorānā. Pirmo Lieldienu vēlo brokastu piedāvājumā būs salāti un uzkodas, pamatēdieni un deserti. Vēlama iepriekšēja pieteikšanās. Cena 25 eiro personai. ArSiguldas novada ID karti tiek piemērota 10% atlaide, bērniem līdz 3 gadu vecumam – bez maksas, no 4 līdz 10 gadiem – 50% atlaide.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 14.00 Siguldas Svētku laukumā norisināsies Ukrainas atbalsta akcija, kurā Ukrainas patvēruma meklētāji, kuri savu mājvietu raduši Siguldas novadā, vārīs tik populāro ukraiņu boršču. Ar zupu pret ziedojumiem tiks cienāti visi Šūpoļu festivāla apmeklētāji, tādējādi kopā vācot ziedojumus Ukrainas armijai un citiem patvēruma meklētāju ģimeņu izdevumiem. Atbalsta akcijas laikā ikvienam būs iespēja kopīgi izveidot īpaši Ukrainai veltītās šūpoles “Brīvības spārni”.

Plkst. 14.00 Lieldienu dievkalpojums Allažu Evaņģēliski luteriskajā draudzē.

Plkst. 16.00 Mālpils Kultūras centrā būs baudāms deju kopas “Māra” 30 gadu jubilejas koncerts “Laika upe”. Koncertā gan bijušie, gan esošie deju kopas dejotāji izdejos Māras līkločus un atskatīsies uz aizgājušajiem gadiem. Biļetes cena 3 eiro, iepriekšpārdošanā arSiguldas novada ID karti 20% atlaide. Biļetes pieejamas Mālpils Kultūras centrā pie klientu apkalpošanas speciālista. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 16.00 Lieldienu dievkalpojums ukraiņu valodā Mālpils Evaņģēliski luteriskajā draudzē.

Plkst. 16.00 Svētā mise Romas Katoļu baznīcas Siguldas draudzē.

 

Pirmdien, 18. aprīlī

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks Lieldienu volejbola turnīrs. Turpinot novadā aizsāktās tradīcijas jau vairāku gadu garumā, turnīrā aicināts piedalīties ikviens volejbola entuziasts, lai sportiskā garā pavadītu Otrās Lieldienas. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.00 Turaidas muzejrezervāts aicina piedalīties izzinošā pārgājienā “Turaidas pavasara maģija” kopā ar ornitologu Ritvaru Rekmani un Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētnieku, folkloristu Sandi Laimi. Pietikšanās pārgājienam norit, rakstot uz e-pasta adresi margita.poriete@turaida-muzejs.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 20277930. Dalības maksa – ieejas biļete Turaidas muzejrezervātā. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 10.00 līdz 14.00 pie Krimuldas Tautas nama būs atvērta lauku sētas “Briežkalni” trušu izstāde “Zaķu dārzā”.

Plkst. 11.00 Aleksandra parka estrādē Inčukalnā ikviens būs gaidīts uz svētku dienas pasākumu. Atnākušos sagaidīs lustīgs svētku rīts ar Lieldienu spēlēm, olu ripināšanu, olu cīņām un citām aktivitātēm. Līdzi paņemtās olas tiks kopā krāsotas, kā arī veidoti putnu būri, kurus izvietot Inčukalna pagasta teritorijā.

Plkst. 11.00 un plkst. 13.00 Krimuldas Tautas namā mazākie skatītāji tiek gaidīti uz animācijas filmu programmu “Zelta Lieldienas”, kurā varēs noskatīties “Animācijas brigādes” filmas “Dusmukule”, “Zaķu lielā diena” un “Eži un lielpilsēta”.

Plkst. 12.00 Svētā mise Romas Katoļu baznīcas Siguldas draudzē.

Plkst. 13.00 Inciemā notiks Lieldienu pasākums kopā ar Lēdurgas Kultūras nama folkloras kopu “Putni”. Dienas gaitā varēs sadziedāties, ripināt un olu kaujās noskaidrot stiprākās olas īpašniekus.

Plkst. 16.00 Inčukalna Tautas namā notiks Inčukalna Mākslinieku kopas un Mūzikas un Mākslas skolas audzēkņu “Mākslas dienu 2022” izstādes “Otas trajektorija” atklāšana. Pēc tam Inčukalna Tautas namā būs baudāms Iras Kraujas-Dūdumas koncerts “Tomēr es smaidu, tomēr es dziedu”. Biļetes cena 3 eiro, arSiguldas novada ID karti 2,50 eiro. Siguldas novada ID kartes atlaide tiek piemērota, pērkot biļetes iepriekšpārdošanā, pasākuma dienā atlaide netiek piemērota. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 17.00 Mālpils Kultūras centrā norisināsies senioru dziedošā ansambļa “Rezēdas” un bērnu vokālās studijas koncerts “Raibais gadiņš”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Izstādes un citas norises

Individuālie pārgājieni, velo vai auto izbraucieni ģimenēm Inčukalna pagastā, lai iepazītu Inčukalnu un tā apkārtni. Sociālo tīklu vietnē FacebookInčukalna Tautas nama” un “Inčukalna stāsti” lapā būs pieejama Inčukalna pagasta karte ar iezīmētiem kontrolpunktiem. Atrodot tos dabā, varēs veikt dažādus uzdevumus. Rezultātus nepieciešams iesniegt līdz 17. aprīļa plkst. 22.00, sūtot tos uz e-pasta adresi kitija.pucite@sigulda.lv vai inga.freimane@sigulda.lv. Pareizo atbilžu iesniedzējus gaida pārsteigums!

Kultūras centrā “Siguldas devons” 16.–18. aprīlī no plkst. 11.00 līdz 21.00 varēs noskatīties īsfilmu “Kā olas krāsosim”.

Piedzīvojumu spēle “izCilpo Siguldu laikā no 16. līdz 18. aprīlim ģimenes, draugu grupas, bet varbūt arī katrs individuāli aicināts piedalīties izzinošā un aizraujošā spēlē “izCilpo Siguldu”, kas piedāvā piedzīvojumiem bagātu pastaigu pilsētvidē un dod iespēju izcīnīt Siguldas novada uzņēmēju un pašvaldības iestāžu sarūpētas balvas. Lai uzsāktu spēli, sākotnēji savā viedtālrunī jālejupielādē mobilā lietotne “LoQuiz”, tajā jāpiereģistrē komanda ar spēles piekļuves datiem (lietotājvārds: supolufestivals; parole: cilpo). Dalībnieki var izvēlēties sev piemērotāko un ērtāko virtuālo kontrolpunktu un apmeklēt tos brīvā secībā. Kopējā maršruta karte būs pieejama Siguldas mobilajā lietotnē.

Kultūras centrā “Siguldas devons” skatāma krāšņa Itālijā dzīvojošās siguldietes Līvas Pakalnes Fanelli mākslas izstāde “Maigās ilūzijas”. Ekspozīcija ir mākslinieces veltījums savai dzimtajai pilsētai, kurā viņa ar savu romantiski subjektīvo skatījumu ataino tās apkārtnes arhitektoniku, dabas skatus, tūristu iemīļotas vietas un sadzīviskās ainas.

Siguldas Jaunās pils salonā līdz 17. aprīlim apskatāma unikāla izstāde “No pūra lādes. Jostiņsegas”. Tautas lietišķās mākslas meistaru darbi iepazīstinās interesentus ar jostiņsegām, kuras audušas mūsu novadnieces. Ekspozīcijā skatāmas no tautas lietišķās mākslas studijas “Sigulda” un “Krimulda” pūra lādēm izvilktās rakstainās jostiņsegas. Ieeja izstādē iekļauta Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Inčukalna Tautas namā no 18. aprīļa būs skatāmaInčukalna mākslinieku kopas un Inčukalna Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu “Mākslas dienu 2022” izstāde “Otas trajektorija”. Izstādes atvēršana notiks pirmdien plkst. 16.00.

Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās aplūkojama Siguldas novada mākslu skolu izstāde “TIK un TĀ”. Ekspozīcijās ar savu radošo un pedagoģisko darbību dalās Inčukalna Mūzikas un mākslas skola, Krimuldas Mūzikas un mākslas skola, Maijas Pīlāgas Lēdurgas Mākslas skola un Mālpils Mūzikas un mākslas skola.

Lēdurgas Kultūras namā līdz 17. aprīlim skatāma Siguldas novada senioru fotoizstāde “Mūsu novads”.

Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē apskatāma Valentīna Skulmes 100 gadu jubilejai veltītā ekspozīcija “Skulmju zīmē”. Izstādē eksponēti Džemmas, Otto un Martas Skulmes darbi.

Imanta Ziedoņa muzejā skatāma brīvdabas izstāde “Fragmenti, kas palīdz dzīvot”. Brīvdabas izstādes radīšanā piedalījās fotogrāfe Elīna Kursīte un rakstnieks Jānis Joņevs.

Turaidas muzejrezervāta apmeklētājiem līdz 18. aprīlim pieejama brīvdabas izstāde “Sīki putni – diži putni”.

Mākslu skolas “Baltais flīģelis” izstāžu telpā apskatāma Ilzes Laizānes personālizstāde “Atdzimšana”, kā arī mākslu skolas “Baltais flīģelis” Mākslas nodaļas 3. klases audzēkņu darbu izstāde “Lūcijas Garūtas mūzikas krāsas”.

Ausekļa ielas Tūrisma informācijas centra logos eksponēta mākslu skolas “Baltais flīģelis” Mākslas nodaļas 1. klases audzēkņu darbu izstāde “Lejā pie upītes zied zilās puķītes”.

 

Atgādinām, ka saistībā ar Lieldienu brīvdienām pašvaldības iestādēs ir veiktas izmaiņas darba laikā. Informācija par kultūrvietu, Tūrisma informācijas centra un citu pašvaldības iestāžu darba laiku no 15. līdz 18. aprīlim pieejama šeit.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi