×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-05-19
Mājsaimniecības varēs saņemt atbalstu par Ukrainas civiliedzīvotāju izmitināšanu

19. maijā stājas spēkā grozījumi Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā, paredzot iespēju mājsaimniecībām saņemt atlīdzību, ja tajās bez maksas izmitināti no kara bēgošie Ukrainas civiliedzīvotāji. Atlīdzību varēs saņemt par periodu līdz 90 dienām 100 eiro apmērā mēnesī par pirmo izmitināto personu un 50 eiro apmērā mēnesī par katru nākamo izmitināto personu, bet ne vairāk kā 300 eiro mēnesī. Atlīdzība tiks piemērota, sākot no 1. maija.

Atlīdzību varēs saņemt tās fiziskās personas, kuras brīvprātīgi un nepieprasot samaksu no Ukrainas civiliedzīvotājiem, ir viņus izmitinājuši savos īpašumos. Valsts ar atlīdzību mājsaimniecībai izsaka pateicību šīm mājsaimniecībām, lai vismaz daļēji kompensētu mājsaimniecībai radušās papildu izmaksas par uzņemto Ukrainas civiliedzīvotāju izmitināšanu un tiem sniegto atbalstu. Pieteikumu atbalstam varēs iesniegt 14 dienu laikā no dienas, kad mājoklī izmitināts Ukrainas civiliedzīvotājs.

Iedzīvotāji, kuri sev piederošajā mājoklī Siguldas novada teritorijā ir brīvprātīgi izmitinājuši Ukrainas patvēruma meklētājus, aicināti iesniegt pieteikumu Siguldas novada pašvaldības Sociālajā dienestā, norādot savu kontaktinformāciju, kredītiestādes maksājuma kontu, kā arī mājokļa, kurā tiek uzņemti Ukrainas civiliedzīvotāji, adresi, paredzēto izmitināšanas periodu, mājokļa piederību apliecinošu dokumentu un apliecinājumu, ka telpas, kuras tiek nodotas lietošanā, ir drošas un atbilstošas dzīvošanai. Tāpat jānorāda izmitināto Ukrainas civiliedzīvotāju vārdi, uzvārdi, personas kodi. Pieteikums pieejams šeit vai pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv pie iesniegumu veidlapām. To var lejupielādēt, aizpildīt, parakstīt elektroniski un nosūtīt uz e-pasta adresi socialais.dienests@sigulda.lv vai lejupielādēt, aizpildīt, izdrukāt, parakstīt un iesniegt kādā no Sociālā dienesta vai pašvaldības klientu apkalpošanas vietām novadā.

Pašvaldība var atteikt atlīdzības piešķiršanu izmitinātājam, ja, izskatot pieteikumu, konstatē, ka Ukrainas civiliedzīvotājs, par kura izmitināšanu iesniedzējs ir pieteicies saņemt atlīdzību, saņem atbalstu par izmitināšanu vai saņem Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā paredzēto mājokļa pabalstu, vai Ukrainas civiliedzīvotājs jau iepriekš izmitināts personas mājoklī, un par viņa izmitināšanu jau izmaksāta atlīdzība.

Tāpat norādām, ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par primāri sniedzamā atbalsta nodrošināšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem no 25. maija juridiskajām personām (viesu namiem) un pašnodarbinātajiem, kuriem ir noslēgti īres līgumi ar Ukrainas civiliedzīvotājiem, tiks samazināta cena par vienas dienas izmitināšanu un ēdināšanu, attiecīgi ne vairāk kā 15 eiro un 10 eiro dienā.

Atgādinām, ka pašvaldība Ukrainas patvēruma meklētājiem ik nedēļu nodrošina arī atbalstu ēdināšanai, izsniedzot sabalansētus pārtikas produktu komplektus, no kuriem ģimenes var pagatavot pilnvērtīgas maltītes atbilstoši savām vajadzībām un vēlmēm. Pārtikas produktu komplekta saņemšana notiek trešdienās un tai jāpiesakās līdz iepriekšējās nedēļas ceturtdienai, zvanot Siguldas novada pašvaldības Sociālajam dienestam uz tālruņa numuru 22431757. Piemēram, nākamā pārtikas komplektu izdale notiks 25. maijā un tai jāpiesakās līdz 19. maija plkst. 17.00. Pārtikas komplektu izdale norisinās Siguldas novada Jaunrades centra telpās Raiņa ielā 3, Siguldā.

Neskaidrību gadījumā aicinām sazināties ar pašvaldības Sociālo dienestu, rakstot uz e-pasta adresi socialais.dienests@sigulda.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 67385298.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi